Nejbližší koncerty
  • 29. 03. 2024NAURRAKAR Nuclear Misanthropic Black Metal https://www....
  • 03. 04. 2024Gurs - post punk z Baskicka ve šlépějích kapel jako Chain...
  • 04. 04. 2024Conflict (uk), Ginnungagap (cz)
  • 05. 04. 2024Conflict (uk), Eye for an Eye (pl), Lucifer Efekt (cz)
  • 05. 04. 2024Black thrash metalová formace Unpure ze Švédska a black m...
  • 05. 04. 2024Hrají: N.V.Ú. punk ( Východní Čechy ), STREET MACHINE har...
  • 06. 04. 2024Conflict (uk), Eye for an Eye (pl)
  • 08. 04. 2024Pestilence se vrací do Ostravy! Tentokrát je doprovodí Ca...
TRNY& ŽILETKY Třetí hlas

26.3.2011 + 28.3.2011, Praha, Rock Café

Pažský hudební klub Rock Café, který teprve před několika týdny po téměř dva roky trvající pauze naplno obnovil svůj koncertní provoz, nabídne na přelomu prvního a druhého jarního týdne fanouškům tvrdších žánrů atraktivní dvojkoncert.

V sobotu 26. března se v něm nejprve představí u nás již dobře známí Kanaďané SILVERSTEIN. Kapela z torontského předměstí, hrající tradiční post-hardcore s punkovými kořeny, nedávno oslavila deset let své existence, a v nejbližších dnech se chystá vypustit své již páté, s velkým napětím očekávané album "Rescue". Na celém evropské turné, a tím pádem i na pražském vystoupení, je doplní kolegové z vydavatelské stáje Hopeless Records – seskupení THERE FOR TOMORROW z floridského Orlanda. Ti vyznávají našlapaný rock, kombinující pop-punkovou dravost s mainstreamovou chytlavostí, a připomínají např. Jimmy Eat World, You Me At Six či Anberlin. Celý večer otevřou enormně nadupaní Britové s velkou perspektivou do budoucnosti, WHILE SHE SLEEPS, orientující se na moderní, progresivní hardcore, s vynikajícím song-writingem a velkým citem pro kombinaci agrese s melancholickou melodičností.

Hned o dva dny později, v pondělí 28. 3., pak obsadí stejný prostor tři soubory z USA, jejichž hudební koktejl bude ještě ostřejší než ten sobotní – STRAY FROM THE PATH z New Yorku se prezentují nejtvrdší tvorbou ze všech, nekompromisním hardcore, definovatelným například jako mix This Is Hell a The Dillinger Escape Plan. Jejich další vystupující kolegové, VANNA z Bostonu, přivezou podobně našlapanou hudební směs, která je ale přece jen k posluchačům milosrdnější, a dopřeje jim sem tam trochu oddychu ve formě uvolněnějších pasáží a střídání motivů typických např. pro žánr "screamo". Headlinerem pondělního koncertu budou pak EYES SET TO KILL z Phoenixu v Arizoně, kteří si oblíbili modernější verzi post-hardcore se značným metalovým vlivem. Na rozdíl od mnoha žánrových souputníků znají však recept na nudu, a tím je v jejich případě obohacení daného stylu o ženský element – základními kameny sestavy kapely jsou totiž sestry Alexia (kytara/zpěv) a Anissa (baskytara) Rodriguezovy, které dodávají kapele i vizuální jedinečnost.

Vstupenky na oba koncerty seženete v předprodejní síti Ticketportal.

Zdroj: Ondřej Košan, Conspiracy,s.r.o
tel.603831045, 246030299
www.conspiracy.cz

Zveřejněno: 23. 03. 2011
Přečteno:
3276 x
Autor: Johan | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář