Nejbližší koncerty
  • 29. 03. 2024NAURRAKAR Nuclear Misanthropic Black Metal https://www....
  • 03. 04. 2024Gurs - post punk z Baskicka ve šlépějích kapel jako Chain...
  • 04. 04. 2024Conflict (uk), Ginnungagap (cz)
  • 05. 04. 2024Conflict (uk), Eye for an Eye (pl), Lucifer Efekt (cz)
  • 05. 04. 2024Black thrash metalová formace Unpure ze Švédska a black m...
  • 05. 04. 2024Hrají: N.V.Ú. punk ( Východní Čechy ), STREET MACHINE har...
  • 06. 04. 2024Conflict (uk), Eye for an Eye (pl)
  • 08. 04. 2024Pestilence se vrací do Ostravy! Tentokrát je doprovodí Ca...
HUSMAN FEST

INGROWING & ISACAARUM – Fight club I + I CD 2010, Lecter Music Agency

Na společných toulkách Evropou zaznamenala obě jihočeská uskupení svá vystoupení a výsledkem je toto společné živé 2 CD. Dle mého názoru nemá cenu o Isacaarum a Ingrowing cokoliv psát a rozebírat jejich hudební zaměření, protože na scéně se pohybují pěknou řádku let, jejich tvorba je všeobecně známá a alespoň některé z jejich četných vystoupení viděl určitě každý, kdo čte tyto řádky. Živá představení těchto smeček jsou vždy plná energie a tak hlavní otázkou bylo, zda se jim tento element povede převést i do drážek stříbrných kotoučů. A mohu předem prohlásit, že v tomto ohledu je vše v naprostém pořádku.


Začnu s partičkou kolem Vlakina. Jejich část byla nahrána 21.4.2006 v Itálii (Cremona) a pokud jsem měl zpočátku obavy ohledně zvuku, s nástupem Dance of submission (ze splitka s Exhumed) byly zažehnány. Nejedná se o žádný „křišťál“, ale všechny nástroje jsou dobře slyšet a hlavně je skvěle zaznamenána autentická atmosféra jejich grindového šílenství na této akci. V době nahrávání byl aktuálním nosičem zásek s názvem Cloned & enforced a tak vcelku pochopitelně dostaly pecky z něj nejvíce prostoru. Počítám-li správně, tak je zastoupen celou polovinou skladeb na živáku. A vzhledem k tomu, že v tvorbě Ingrowing toto album řadím na samotný vrchol, nemám s tím žádný problém. Několikrát je zastoupena i fošna Sunrape a došlo i na cover od Regurgitate. To, že opakovaně je na pódium přizván i Chymus, asi nikoho nepřekvapí. První část dopadla dobře. Jako bonus jsou uvedeny 4 skladby z první kooperace I + I, které vyšly před více než deseti lety pod názvem Bizarre end of century a mezi kterými nechybí ani hitovka Excavating of iliac fossa od Haemorrhage.   


Isacaarum svoji část nahráli o několik dní později (30.4.2006) než Ingrowing a liší se i země původu (Portugalsko - Barroselas). Neliší se ale ucházející kvalita zvuku (alespoň ne příliš). Pravda, kytary jsou trochu ostřejší, ale i v tomto případě je zachována atmosféra koncertu. Až budete mít občas tendence se otočit v obavách, že vám Chymus řádí v pokoji a zasviní vybavení vaší domácnosti falešnou krví a dalšími tekutinami. Páteř setu Isacaarum tvoří v té době novinka Shibari kata and other practices, ale nechybí ani prověřené hitovky staršího data (Teenage cunt powerplay, Cock control…). Pravda, v případě zvrhlíků Isacaarum je trochu nevýhoda, že podstatnou část jejich živých vystoupení tvoří vizuální vložka. A CD nosič grimasy, pohyby a vizáž Chymuse a spol. zaznamenat prostě nedokáže. Ale i hudební složka je uspokojující a závěr je ten, že dobře dopadla i část druhá. I v tomto případě jsou k dispozici bonusy v podobě tří skladeb z výše uvedeného letitého splitka.


Příjemné živáky. Poslech obou částí rychle uteče a nuda nehrozí. Návštěvu koncíku to sice v žádném případě nenahradí, ale v časech nedostatku koncertů a festů určitě pomůže zmírnit absťák. Je slyšet, že Ingrowing i jejich souputníci Isacaarum toho mají odehráno opravdu hodně a za hranicemi ostudu naší scéně rozhodně nedělají. Bodování bude jednotné. U obou účastníků zájezdu mi to vychází stejně.


Čas: 48:01 + 36:37


Seznam skladeb:


Ingrowing

1.      Intro
2.      Dance of submission
3.      New flesh to cultivate
4.      Shapeshifting - Unidentification
5.      Exposed to the light
6.      Eradicated
7.      Life stealth
8.      Enforce the clones (kill the copy)
9.      Binary reflections
10.  Deflated
11.  Fight might by right
12.  Ground subzero
13.  Total dismemberment of a female corpse (RGTE cover)
14.  Revolting waste – Fuck the hoax
15.  Ionized fluid being
16.  Sunrape
Bonus:
17.  Swaying eclipse mirroring
18.  Biomechanized earthflutes
19.  Revenge of the coward
20.  Excavating of iliac fossa


Isacaarum

1.    Intro – Blowjob time
2.    Spermivore
3.    Shitpaintress
4.    Bukakke bitchbombers
5.    Cumshot combat
6.    Bitchbrigade
7.    Cock control
8.    Clitblaster
9.    Dildog troopers
10.  Jizmasterpiss
11.  Teenage cunt powerplay
Bonus:
12.  Tender flagellation
13.  Perversuum mobile
14.  Penis kamikaze

www.bandzone.cz/isacaarum

www.myspace.com/isacaarumtheclystersquad

www.bandzone.cz/ingrowing

www.myspace.com/ingrowing


Zveřejněno: 30. 03. 2011
Přečteno:
3585 x
Hodnocení autora:
7 / 10

Autor: Goro | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář