Nejbližší koncerty
  • 19. 04. 2024Drom, Bullfrog, Mayon
  • 20. 04. 2024Kapela Bloody Obsession a Barrák music club pořádají třet...
  • 20. 04. 2024DROM, MAYON, DRUTTY
  • 22. 04. 2024DEAF CLUB (USA) + FUCK MONEY (USA) + DECULTIVATE + SKIPLIFE
  • 23. 04. 2024Joshua Zero (UK) & Wczasy (Pol) & Blue Chesterfield > 23....
  • 23. 04. 2024Výjimečný kytarista a hudebník, několikanásobný držitel B...
  • 26. 04. 2024OBSCENE EXTREME WARM UP TOUR 2024 - tentokrát za účasti I...
  • 26. 04. 2024The Stubs (PL) + Arrogant Twins + Neuro Bats
FORGOTTEN SILENCE - Vemork Konstrukt

METAL BREATH ZINE #53 28 stran, vydáno: prosinec 2010

Zřejmě nejdéle vycházející český fanzin s největším počtem dosud vydaných čísel se po roce opět přihlásil o pozornost. Metal Breath již nějaký čas vychází jako strohá knížečka, tentokrát šel počet stran opět dolů, navíc je z celkového počtu 28 věnováno 7 katalogu Metal Breath Production (spojení katalog + zine už funguje několik let).

Ale není důležitá kvantita, ale kvalita, říká se... A s kvalitní žurnalistickou prací neměl Metal Bretah nikdy problém. Pavel Maňas a Michal Husák jsou vypsaní a jejich články mají vysokou úroveň. Jen jich není mnoho...

Rozhovory jsou sice relativně stručné, ale zase jdou přímo k věci a nezabývají se hloupostmi. Mně se nejlépe četlo povídání s mladými českými labely, jmenovitě Zero Budget Prod., Werewolf Prod., Murderous Prod., Naga prod. a Metal Swamp. Všech pět šéfů uvedených vydavatelství mluví bez obalu, je jim jasná jejich pozice na trhu a své cíle nevidí v rovnání se velkolabelům. Bilos z Malignant Tumour vypráví o novém i starším albu, džískách a nášivkách, i o plánovaném turné po západní Evropě, které ale proběhlo před vydáním fanzinu (což je tedy faux pas). Llyr jsou nadějí českého doom metalu a jejich basák Sir hovoří o kořenech kapely i personálních peripetiích. Poslední interview s FDK časově klaplo, „problematické“ novinkové album vyšlo až po vydání rozhovoru... a v něm pánové z kapely vysvětlují, kromě jiného, proč tomu tak bylo.

Report se tentokrát nekoná žádný, tudíž následují recenze rozdělené do dvou sekcí – ta větší se věnuje oficiálním vydáním, ta menší demosnímkům. Převládá hodnocení tuzemských nahrávek a dá se říci, že jsou k dispozici názory na skoro všechny důležité počiny, jen na ten nejdůležitější (úsměv) chybí – a tím je Kult hyeny od Insanie. A i když je můj vkus blízký vkusu všech tří recenzentů (kromě dvou výše uvedených ještě Pavel Kuzma Kusniarik), některé Kuzmovy recenze mi nejdou pod nos. Jakoby byly psány horkou jehlou... jakoby si nikdo nedal práci s korekturami... A napsat o Greedy Invalid, že hrají death doom metal (pro změnu Pavel Maňas)... ??? Pardon, ale tohle je vedle jak ta jedle. Ale s bodovým hodnocením se většinou ztotožňuji. Dvěma recenzemi přispěl i náš redakční kolega Mafek a s jeho názory se tedy neztotožňuji ani trochu (protože jednu nahrávku neznám a druhou považuji za „nehudbu“ – smích).

Časopis je k dispozici jak na papíře, tak na webu, takže si každý může vybrat tu verzi, která je mu milejší. A ti, kteří preferují hmotu, si o ni můžou napsat a zdarma doputuje do jejich schránky.

http://www.metalbreath.cz


Zveřejněno: 03. 02. 2011
Přečteno:
3339 x
Hodnocení autora:
6 / 10

Autor: Johan | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář