Nejbližší koncerty
  • 26. 04. 2024OBSCENE EXTREME WARM UP TOUR 2024 - tentokrát za účasti I...
  • 26. 04. 2024The Stubs (PL) + Arrogant Twins + Neuro Bats
  • 28. 04. 2024Neděle 28.4.2024 PARLAMENT CLUB PLZEŇ. SLOW FALL (Finla...
  • 29. 04. 2024RAEIN (IT) + Stormo (it) + Nervy
  • 04. 05. 2024Při příležitosti vydání split LP Toxic future / Life disa...
  • 06. 05. 2024CLOAKROOM (USA, Relapse) + PANENSKÉ PLAMENY
  • 09. 05. 2024NĀV + Łūt
  • 10. 05. 2024Již dvanáctý ročník rodinného metalového festu BUGRFEST p...
DARK GAMBALLE – „Dobrý lhář“

7.2.2011, Praha, Malostranská beseda; 21.2.2011, Žatec, Městské divadlo

Taliesyn pokřtí úspěšné novinkové album Zvesela! Kmotry desky budou legenda českého blues Jan Spálený a osobnost rockové scény Roman Dragoun.

V pondělí 7. února pokřtí skupina Taliesyn v Malostranské besedě své druhé album „Zvesela!“. Jeho kmotrem bude Jan Spálený. V žateckém Městském divadle se pak 21. února v roli kmotra představí Roman Dragoun.

Kapela Taliesyn, která si vydobyla během své desetileté existence pevné místo na alternativní scéně u nás a jež se pestrostí své tvorby vymyká všemožným hudebním škatulkám, vydala dlouho očekávané album  „Zvesela!“. Nová, v pořadí již druhá deska této pražské formace vyšla v prosinci minulého roku a těší se velmi dobré kritice. Křest ji však teprve čeká. V Malostranské besedě v Praze se tak 7. února mohou návštěvníci  koncertu těšit na osobitou kombinaci folku, rocku, lidové hudby, blues i jazzu. Během večera zazní především nové písně. Jako kmotra desky si Taliesyn přizvali legendárního skladatele, textaře a multiinstrumentalistu  Jana Spáleného, jehož kapela ASPM je neodmyslitelnou součástí české bluesové scény.

Muzikanti, kteří působí kromě Taliesynu po boku interpretů jako Marie Rottrová a Roman Dragoun nebo v kapelách Neřež a Bran, na druhém albu „Zvesela!“ opět posouvají hranice své tvorby o kus dál. Představují na desce totiž různé podoby jak českomoravského folkloru či irské lidové písně, jazzu a blues, tak i ostrovního folku a námořnických žalozpěvů. Skupině se daří s lehkostí realizovat své písně v různých žánrech s patřičným výrazem.

Při příležitosti vydání nového alba „Zvesela!“ se chystá kapela na turné, které odstartuje 3. února v Písku, bude pokračovat přes Český Krumlov, České Budějovice, Prahu, Olomouc, aby bylo zakončeno 21. února v Žatci v Městském divadle, kde se bude konat druhý křest desky.  Roli kmotra přijal člen kapel Progres 2, Futurum a T4, rocková ikona Roman Dragoun.

Více informací na:
www.taliesyn.cz
www.malostranska-beseda.cz
www.divadlozatec.cz

Aktuální sestava:
Jan Bičovský – zpěv, bouzouki, harmonika
Vojtěch Jindra – akustická kytara
Robert Fischmann – příčná flétna, low whistle, high whistle, zpěv, perkuse
Filip Benešovský – baskytara, zpěv
Jiří Neužil – klávesy
Radim Chrobok – bicí

 

Zveřejněno: 22. 01. 2011
Přečteno:
3517 x
Autor: Johan | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář