Nejbližší koncerty
  • 29. 03. 2024NAURRAKAR Nuclear Misanthropic Black Metal https://www....
  • 03. 04. 2024Gurs - post punk z Baskicka ve šlépějích kapel jako Chain...
  • 04. 04. 2024Conflict (uk), Ginnungagap (cz)
  • 05. 04. 2024Conflict (uk), Eye for an Eye (pl), Lucifer Efekt (cz)
  • 05. 04. 2024Black thrash metalová formace Unpure ze Švédska a black m...
  • 05. 04. 2024Hrají: N.V.Ú. punk ( Východní Čechy ), STREET MACHINE har...
  • 06. 04. 2024Conflict (uk), Eye for an Eye (pl)
  • 08. 04. 2024Pestilence se vrací do Ostravy! Tentokrát je doprovodí Ca...
FORGOTTEN SILENCE - Vemork Konstrukt

FREE FALL – Double Meanings cd 2010, vlastní náklad

Skupina Free Fall mě před třemi lety okouzlila albem Garden Of Depression, které tehdy vyšlo pod labelem Redblack. Nyní přichází v samovydání s další plackou Double Meanings. Vyvstává tak otázka, zda kapela obhájí své pozice či je dokonce překoná.
     
Žel musím konstatovat, že se tak nestalo. Album sotva vyrovnává kvality toho minulého. A už jen to, že cosi nutí se vracet k předchozí záležitosti, znamená jen suchej fakt, a sice, že Double Meanings je pouhým následovníkem alba předešlého či dokonce jeho trochu ošlivějším dvojčetem. Nerad rejpu do kapel, co se drží pevně svého stylu, nicméně tady jsem čekal trochui více.
     
Ale pozor, nenechte se mýlit. Album samotné je na vysoké úrovni. Zvuk vyvoněný, aranže pěkně učesané. To co chybí je větší feeling či větší rozmanitost. Ano, jsme namlsáni a chceme více, více bolesti, více různé bolesti jak jen to je možné… Stínů na Double Meannings už se nelekáme, ačkoliv stále pěkně mrazí. Ale jinak díky za tu truhlici plnou krásných melodií, různých hlasů a pocitů.
      
Ze vzácně vyrovnaného repertuáru jako první vyleze na povrch až čtyřka Little Peace Of Eternity, která uklidní dotekem příjemně pomalé melodie a nechá nás vejít do snů. Pak album spadne opět do svého standardu, přenese nás přes výraznější songy jako Sacrificed By You, Lost In Time And Space až k finální Frozen,vkusně  předělanou to skladbou od Madony.  
    
Když píšu o standardu, je potřebva si představit standard vyšší ligy. Zůstává faktem, že neznám v tomto oboru lepší kapelu obrážející tuzemská pódia. A pokud jste si zamilovali Depression Of Garden, zcela jistě nebudete zklamání, protože ve výsledku je to album více než nadpůměrné.
    
Kde se spíše setkávám já se zklamáním či nepochopením, je při pohledu na obal alba. Hlavně kombinace barev žluté, růžové a černé  uvnitř digipacku. To fakt nedávám…  Jinak přední obálka celkem ujde, ale na mě to prostě působí podivně až nevkusně. Ale třeba to byl záměr…

Seznam skladeb:
  1. Everithing Is relative
  2. A certain Way
  3. Amphetamine
  4. Little Piece Of Eternity
  5. How Many
  6. Walking On The Glass
  7. Sacrified By You
  8. I´m Goiing Back
  9. Lost In The Time And Space
  10. Frozen
Čas: 42:50

www.free-fall.cz
http://bandzone.cz/freefall



Zveřejněno: 23. 01. 2011
Přečteno:
3647 x
Hodnocení autora:
8 / 10

Autor: Ifa | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář