Nejbližší koncerty
  • 29. 03. 2024NAURRAKAR Nuclear Misanthropic Black Metal https://www....
  • 03. 04. 2024Gurs - post punk z Baskicka ve šlépějích kapel jako Chain...
  • 04. 04. 2024Conflict (uk), Ginnungagap (cz)
  • 05. 04. 2024Conflict (uk), Eye for an Eye (pl), Lucifer Efekt (cz)
  • 05. 04. 2024Black thrash metalová formace Unpure ze Švédska a black m...
  • 05. 04. 2024Hrají: N.V.Ú. punk ( Východní Čechy ), STREET MACHINE har...
  • 06. 04. 2024Conflict (uk), Eye for an Eye (pl)
  • 08. 04. 2024Pestilence se vrací do Ostravy! Tentokrát je doprovodí Ca...
FORGOTTEN SILENCE - Vemork Konstrukt

CALIDAD – No Army Save You Now MCD–R 2010, vlastní náklad

Metalcoreová vlna už pomalu doznívá, nicméně tu a tam se ještě objeví nová kapela, která míchání metalových a coreových pasáží považuje za to nejlepší. Calidad z Prahy fungují od roku 2006 a loňský demo – promo počin s názvem osahujícím více písmen než nahrávka skladeb je jejich třetím útokem na smysly žánrových fanoušků.

Pánové to vzali celkem poctivě a k aktuálnímu demáči nechali vyrobit a vytisknout obal (dvojlist) na tvrdém papíru, umístili do něj všechny texty, ale žel zapomněli na sestavu. Já vím, vše je na internetu... ale mě zajímá teď, při poslechu, kdo – co, a ne, abych běhal sem a tam... Asi jsem výjimka, která poslouchá CD na klasickém přehrávači a ne z plastových bedniček u PC... A když tak poslouchám Calidad (z velkých dřevěných reprosoustav – úsměv), musím pochválit čitelný zvuk, o němž jsem se dočetl, že vznikal v domácím studiu; s výjimkou bicích, které se nahrávaly v Hostivaři, kde proběhl i mastering.

Třináct minut muziky rozdělených do tří kapitol na mě dělá dojem, který lze charakterizovat úslovím „jedním uchem tam, druhým uchem ven“. Poslouchal jsem ty tři skladby poctivě a několikrát, ale kromě občasných melodických zpěvů a kytarových vyhrávek mi v paměti neutkvělo takřka nic. Nejspíš bude chyba na mé straně, protože muziku ani instrumentální výkony nelze označit za nějaký odpad... nicméně ani za žádný zázrak. Řekněme standardní (thrash)metalcoreová práce – mění se tempo, nářezové pasáže se prolínají s melodickými a řev se střídá s čistým zpěvem. V ostřejších momentech Calidad tak trochu připomínají Metalliku z období Masters Of Puppets nebo ...And Justice For All. Za nejlepší bych označil prostřední skladbu The Bell, v níž zaujme jak chytlavá úvodní pasáž s vysokými vokály, tak následující valivá jízda s příkladně nazvučenou baskytarou. Nechybí ani minimalistické intermezzo, ani řádné přitlačení na pilu. O vokály se stará sice jen jedno hrdlo, přesto je to po této stránce pestré; nicméně u přirozených zpěvů mi schází intonační jistota...

Všechny tři songy si můžete poslechnout na Bandzone profilu kapely.

Seznam skladeb:
  1. Our Lives Need To Restart
  2. The Bells
  3. No Army Save You Now

Čas: 13:01
 
www.calidad.cz
bandzone.cz/calidad

Zveřejněno: 20. 01. 2011
Přečteno:
3310 x
Hodnocení autora:
6 / 10

Autor: Johan | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář