Nejbližší koncerty
  • 26. 04. 2024OBSCENE EXTREME WARM UP TOUR 2024 - tentokrát za účasti I...
  • 26. 04. 2024The Stubs (PL) + Arrogant Twins + Neuro Bats
  • 28. 04. 2024Neděle 28.4.2024 PARLAMENT CLUB PLZEŇ. SLOW FALL (Finla...
  • 29. 04. 2024RAEIN (IT) + Stormo (it) + Nervy
  • 04. 05. 2024Při příležitosti vydání split LP Toxic future / Life disa...
  • 06. 05. 2024CLOAKROOM (USA, Relapse) + PANENSKÉ PLAMENY
  • 09. 05. 2024NĀV + Łūt
  • 10. 05. 2024Již dvanáctý ročník rodinného metalového festu BUGRFEST p...
DARK GAMBALLE – „Dobrý lhář“

KREATOR, EXODUS, DEATH ANGEL, SUICIDAL ANGELS

Člověk míní a sníh mění...


Začátek prosince sliboval po letošním Sonisphere druhou největší letošní thrashovou akci s velkými jmény. Spojení  legend Kreator, Exodus a Death Angel s nadějnými řeckými nováčky Suicidal Angels slibovalo velkolepý zážitek. Bohužel prvním nemilým zjištěním byla zpráva, že se kamiony s kapelami zasekly ve sněhové kalamitě a začátek koncertu se díky tomu posouvá o dvě hodiny, druhým byly samotné prostory KC Vltavská. Rozumným řešením pro řadu fanoušků bylo prohození pořadí kapel. Exodus a Kreator zahráli v původním čase, kdy se končilo před dvanáctou, Death Angel a Suicidal Angels nastoupili teprve po nich.


Prostory KC Vltavská se začínaly postupně plnit a to pořádně. Kam jste se hnuli, bylo narváno k prasknutí. To, že se prodíráte na záchod čtvrt hodiny, vám sice na náladě nepřidá, ale na akcích podobného typu jste s tím plus mínus smířeni. Mnohem větším průšvihem se ukázal být zvuk.


EXODUS zahájili titulní skladbou z poslední desky Exhibit B: The Human Condition a stejně našláple i pokračovali. Thrashová mašina s nepřehlédnutelným frontmanem Robem Dukesem v čele kromě aktuálního alba nezapomínala ani na letité fláky jako Bonded By Blood nebo The Toxic Waltz a zkrátka nepřišlo ani výborné album Tempo Of The Damned. Kapelník Gary Holt mohl být spokojen, Exodus dostali halu do varu hned od prvního taktu.


Po přestávce se za doprovodu Johnnyho Cashe objevily na plátně projekce ze zákulisí turné a po intru na scéně stanula pravděpodobně nejočekávanější banda večera, němečtí KREATOR. Úvodní The Patriarch otevřel učebnicovou ukázku německého thrashe. Tak jako nikdo, ani Mille Petrozza nemládne, ale charisma má pořád na rozdávání. I když nechci nijak snižovat vrtulotoče baskytaristy Christiana Gieslera (co ten chlap má druhý den po koncertu s krkem nechci radši vědět), klidné riffování usměvavého Samiho nebo Ventorovu kulometnou palbu, bez Milleho by to prostě nebyli Kreator. Violent Revolution, Hordes Of Chaos, Enemy Of God, Betrayer, Pleasure To Kill, Endless Pain, Terrible Certainty, Coma Of Souls, People Of The Lie a další skvosty, které publikum mělo podle reakcí naposloucháno do poslední noty. Zamávání praporem před Flag Of Hate znalým naznačilo blížící se závěr koncertu, který završila všemi očekávaná pecka Tormentor.


Další kapely doplatily na pozdní hodinu a sál prořídnul. U DEATH ANGEL, kteří nastoupili na pódium po čtvrt na jednu, navíc vygradovalo to, co nebylo zrovna ideální ani u předchozích kapel, a to byl zvuk. První cca tři písničky jsem měl pocit, že se za mixážním pultem někdo zbláznil, jednu chvíli nebylo slyšet ani zpěv Marka Oseguedy. Časem se zvuk srovnal, i když do ideálního stavu bylo daleko. Druhá věc, na kterou si člověk po Kreator, kteří hráli jako hvězda večera, těžko zvykal, byl značně ošizený světelný park. Death Angel to ale neodradilo, hráli na plný plyn a do publika valili pecky jako Buried Alive nebo Kill As One.


Pánové ze SUICIDAL ANGELS prominou, ale po jedné hodině ranní jsem se vydal k domovu. Škoda, slyšel jsem že byli příjemnou tečkou.


Podtrženo, sečteno, výborný koncert, který mohl být ještě o ligu lepší nebýt zpoždění, zvuku a přeplněného sálu. Kdybych si měl sestavit velkou čtyřku podle svého gusta a toho, co se letos dělo na pódiích, byli by to Testament, Slayer, Annihilator a Kreator. Bez pořadí…


Zveřejněno: 17. 12. 2010
Přečteno:
3450 x
Autor: Bubu | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář