Nejbližší koncerty
  • 28. 03. 2024Hrají: NAŠROT legendární hardcore ( Havlíčkův Brod ), NON...
  • 29. 03. 2024NAURRAKAR Nuclear Misanthropic Black Metal https://www....
  • 03. 04. 2024Gurs - post punk z Baskicka ve šlépějích kapel jako Chain...
  • 04. 04. 2024Conflict (uk), Ginnungagap (cz)
  • 05. 04. 2024Conflict (uk), Eye for an Eye (pl), Lucifer Efekt (cz)
  • 05. 04. 2024Black thrash metalová formace Unpure ze Švédska a black m...
  • 05. 04. 2024Hrají: N.V.Ú. punk ( Východní Čechy ), STREET MACHINE har...
  • 06. 04. 2024Conflict (uk), Eye for an Eye (pl)
HUSMAN FEST

THE BATALLION – Head up High CD 2010, Dark Essence Records

The Batallion je parta, která bere muziku jako ideální příležitost k pořádnému vyřádění se a rozhodně se nebere smrtelně vážně (odmyslíme-li si smrtící kov, který půl na půl mixuje s thrashem). Svědčí o tom hned vtipné přezdívky všech čtyřech výtečníků: Stud Bronson (řev + kytara), Mr. Morden (bicí), Lust Kilman (kytara) a Colt Kane (baskytara). Za těmito pseudonymy jsou ukrytí zkušení muzikanti, kteří už mají leccos za sebou, třeba působení v Old Funeral, Taake nebo Borknagar.

„Arogantní bastardi“ (alespoň je tak tituluje vydavatel) se s ničím příliš nemažou a po úvodním odpočítávání „one, two, three, four“ se rozjíždí svižná Mind My Step, která jakoby vypadla z alba starého dobrých pětadvacet let. Tak, bergenští (kde se v tomto městě ty kapely pořád berou???) jsou prostě old school se vším všudy – jednoduché bicí, typické riffy, klasická kvílivá kytarová sóla (která možná lehce připomenou právě Taake) a křik-řev typický pro thrashové kapely z poloviny osmdesátých let. Skladby jsou si podobné jak vejce vejci, jen tu a tam se objevují melodické vyhrávky, ale převahu má dravost a divokost – slovy Pípy z Kryptoru „Rychlost vítězí“. Lehce se vymyká ponurá When Death Becomes Dangerous valící se ve středním tempu, tu a tam se objeví i náznak heavy metalu a snad i punku.

Album produkoval podle instrukcí kapely (tak praví obal) Bart Schlagermeister, což je další podařená taškařice aneb pseudonym B. E. Nilsena z Vulture Industries. Zvuk ze studia Conclave je přesně takový, jaký tahle rachota potřebuje – lehce špinavý, lehce zastřený, ale přesto pěkně čitelný a dostatečně dynamický.

Na první pohled vypadá titulní strana obalu jako klišé největší, ale ten druhý budí pochybnosti. Takhle pěkně pravidelné zuby se nevidí ani v televizních reklamách na zubní pasty (smích). A ejhle, ono nejde o zoubky lidské, ale o šikovně poskládané náboje do upířího „kukuče“.

V současné sílící retro vlně patří The Batallion k tomu lepšímu, co je ke slyšení. Bodík navrch dávám za všudypřítomný nadhled a smysl pro humor... stačí si přečíst názvy skladeb.

Seznam skladeb:
  1. Mind My Step
  2. Head Up High
  3. When Death Becomes Dangerous
  4. Within The Frame Of The Graveyard
  5. Thickskinned And Weathebitten
  6. Each Man For Himself
  7. Undertakers And Neckerbreakers
  8. 20 Paces To Death
  9. Where There Is Smoke There Is Fire
  10. The Roaring Grandfather
  11. Bring Out Our Death

Čas: 38:06

www.myspace.com/thebatallion666
www.darkessencerecords.no


Zveřejněno: 30. 12. 2010
Přečteno:
3359 x
Hodnocení autora:
7 / 10

Autor: Johan | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

07. 01. 2011 20:18 napsal/a james
ano
tohle album nemá chybu. Je to jakože starý, jednoduchý, pohodový, ale kopě to jak sviňa. Společně s novými Byfrost velice povedené retro. Dal bych snad i o bod navíc. Jinak dobrá recenze.