Nejbližší koncerty
  • 29. 03. 2024NAURRAKAR Nuclear Misanthropic Black Metal https://www....
  • 03. 04. 2024Gurs - post punk z Baskicka ve šlépějích kapel jako Chain...
  • 04. 04. 2024Conflict (uk), Ginnungagap (cz)
  • 05. 04. 2024Conflict (uk), Eye for an Eye (pl), Lucifer Efekt (cz)
  • 05. 04. 2024Black thrash metalová formace Unpure ze Švédska a black m...
  • 05. 04. 2024Hrají: N.V.Ú. punk ( Východní Čechy ), STREET MACHINE har...
  • 06. 04. 2024Conflict (uk), Eye for an Eye (pl)
  • 08. 04. 2024Pestilence se vrací do Ostravy! Tentokrát je doprovodí Ca...
ASMODEUS - "Pobřeží královny Marie"

Když se koníček stane zdrojem obživy...

Shodou několika náhod se mi podařilo vypátrat, co že to má Lord Morbivod za novou aktivitu. Tentokrát se nejedná o hudební projekt, nýbrž o čistý byznys.


Minulý týden jsem se ocitl na rybářském plese a jako většina lidí jsem si i já koupil hromadu lístků do tomboly. Ceny byly lákavé a tak jsem netrpělivě vyhlížel losování. Vyhrál jsem pouze na jeden lístek, ale cena byla v kategorii top 5 a tudíž to nebyla žádná blbost. No nic, přestanu napínat, stal jsem se šťastným výhercem krásných nových holinek vonících ropnými deriváty a ozdobenými na vnějších stranách fajnovým logem firmy Gu-Mo. Co to má společného s Morbivodem, říkáte si? Tak čtěte dál...


Na koncertě Ragnarok v Plzni, kde vystupovala i kapela Stíny Plamenů, jsem si nemohl nevšimnout toho, že Morbivodovy holinky jsou úplně stejné jako ty moje. To je toho, řeknete si, tak si konečně koupil nové, s těmi obnošenými už příliš parády nenadělal. Jenže koloběh náhod si zašprýmoval a já se stal nechtěným svědkem privátního rozhovoru. No, nechtěným... (smích). Na chodbě před šatnou stál Morbivod s neznámým mužem, od pohledu ne zrovna metalovým fanouškem, a o něčem se s ním vášnivě diskutoval. Jelikož jsem osoba zvídavá, nenápadně jsem natahoval uši, ale moc platné to nebylo. To málo, co se ke mně dostalo, byla slova gumovky a výroba. Po ostřejší výměně názorů neznámý muž vrazil Morbivodovi do rukou štos katalogů a odešel. Nervózní Morbivod se vydal katalogy uklidit do šatny, jenže si nevšiml, že mu jeden vypadl. Neváhal jsem a hned jsem ho pro sebe ukořistil. Po jeho prolistování mi vše došlo. Firma Gu-Mo patří Morbivodovi – hned na druhé straně katalogu je jeho úhledná fotka a pod ní úvodní slovo k „váženým zákazníkům“ podepsané Morbivodovým civilním jménem a funkcí „majitel firmy Gu-Mo“! Koho by to v metalovém undergroundu napadlo, ostatně kdo z metalových fanoušků listuje katalogy pro zahrádkáře, rybáře či lesáky? Navíc Morbivod tuhle svou činnost nikde veřejně neprezentoval... i když indicií bylo, když to teď zpětně rekapituluji, mnoho.


Nevydržel jsem to a rozhodl jsem se Morbivoda kontaktovat a zeptat se ho na pár záležitostí, týkajících se jeho nového byznysu. Jenže jsem tvrdě narazil, Morbivod nejdříve zapíral a tvrdil, že o ničem neví, až pod tíhou důkazů a zmínění katalogu rezignoval a k rozhovoru jej přiměl příslib, že ho provedu doposud pro veřejnost ukrytou a neznámou příbramskou šachtou. Dohoda zněla na sedm otázek, ale nakonec se mi podařilo Morbivoda zlomit a vymáčknout z něj odpovědí více. Odpovědi jsou takové, jaké jsou, Morbivod se za začátku zdráhal a byl stručný, ale nakonec se celkem otevřeně rozhovořil. Je vidět, že gumovky jsou pro něj víc než jen kšeft.


Proč jsi to tak tajil a nechtěl jsi se mnou mluvit o tom, že máš firmu na výrobu holinek?


Takže asi takto, nic jsem netajil, nikdo se mě na nic do této doby neptal a byl jsem za to rád. Docela mě mrzí, že je to venku.


Proč?


Odděluji muziku od soukromého života. Já se tě taky neptám, co zrovna děláš, když nepíšeš do Fobie a je mi to jedno. Prostě holinky jsou kšeft. Každý se živí, jak umí. Ve firmě nebo na jednáních s klienty taky hned netroubím do světa, že mám pět metalových kapel a na koncertech si maluju obličej.


Měl jsem za to, že jsi dělal ve zdravotnictví, nebo tak něco?


Ano, dělal, už to ale neplatí. S holinkami se nám to tak rozjelo, že bych byl blázen, abych za tu almužnu, co jsem tam dostával, dělal dál. Tady se můj příjem výrazně zvýšil.


Co jsem si projížděl profil Tvé firmy na internetu, pochopil jsem, že musíš mít trh v Čechách obsazen minimálně na 90%?


Ano, je tomu tak.


Co se nejvíc prodává?


Zatím vede klasika. Klasické holinky z PVC v černé nebo v khaki barvě. Podařilo se nám uspět v několika výběrových řízeních pro státní firmy, takže od letošního roku máme podepsanou exkluzivní smlouvu s Lesy České republiky a s Rybářským svazem. To jsou desetitíce holinek. Ale co nevidět se rozjede velká kampaň, která zacílí na celou popoluaci – zkrátka holinky budou hit.


Poodhal víc, nenech se přemlouvat.


Uspěl jsem v pořadu Den D, který se vysílá na ČT1. Domluvil jsem se s investorem Michaelem Rostockem, který vypadá v televizi značně arogantně, ale ve skutečnosti je velký fanda metalu a moc příjemný člověk. Ta muzika tam ale nehrála žádnou roli, snad jen, že jsme si dokázali popovídat i o něčem jiném, než o byznysu. On se nebál do mé firmy zainvestovat tři milióny a domluvili jsme se na tom, že rozjedeme obrovskou holinkovou kampaň. Zjednodušeně řečeno, na podzim bude nosit holinky téměř každý. Něco ve stylu sandálu Crocs, které tuším, že před čtyřmi roky začaly okupovat nohy téměř všech lidí v naší zemi a v letních měsících je okupují dodnes. My chceme obsadit jaro a podzim. Naše gumovky budou hrát všemi barvami od žluté až po fialovou a bude to módní trend.


Jaké holinky máš nejraději ty?


Co se týká holinek, tak já jsem konzervativní. Klasika v černé barvě je prostě klasika, navíc k black metalu ta černá pasuje nejlépe. Možná nasadím holinky i v Trollech, tam by se vzhledem k zaměření kapely hodily zelené, tzv. vzor 327, což je barva dubového listí. V zimě nepohrdnu filcákama, krásně hřejou. No a taková moje největší specialitka jsou broďáky, které nosím při pochůzkách v podzemních kanalizačních systémech.


Necháš vyrobit holinky i pro Stíny Plamenů, myslím jako merchandise?


To není špatný nápad, dík za tip.



Zveřejněno: 24. 03. 2011
Přečteno:
5101 x
Autor: Dr. Kydy | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

11. 08. 2012 20:32 napsal/a Morbivod
No
Ale obávám se, že soud by se na to vysral.
11. 08. 2012 15:40 napsal/a DW
Napadá
mě jedině trestní oznámení na osobu Dr. Kydy :D
11. 08. 2012 14:39 napsal/a Morbivod
.
Nevím, jak bych už na to měl reagovat a s kým vším se soudit.
08. 08. 2012 13:16 napsal/a Asphyx
jsem
si hned vzpomněl na tento článek: http://plzen.nejlepsi-adresa.cz/fotodne.php?id=1785&akce_f=titulka#fotodisp
07. 08. 2012 19:42 napsal/a DW
Potvrzuji
je to přímo Morbivodova produkce.