Nejbližší koncerty
  • 29. 03. 2024NAURRAKAR Nuclear Misanthropic Black Metal https://www....
  • 03. 04. 2024Gurs - post punk z Baskicka ve šlépějích kapel jako Chain...
  • 04. 04. 2024Conflict (uk), Ginnungagap (cz)
  • 05. 04. 2024Conflict (uk), Eye for an Eye (pl), Lucifer Efekt (cz)
  • 05. 04. 2024Black thrash metalová formace Unpure ze Švédska a black m...
  • 05. 04. 2024Hrají: N.V.Ú. punk ( Východní Čechy ), STREET MACHINE har...
  • 06. 04. 2024Conflict (uk), Eye for an Eye (pl)
  • 08. 04. 2024Pestilence se vrací do Ostravy! Tentokrát je doprovodí Ca...
DARK GAMBALLE – „Dobrý lhář“

KLAN - Bone by Bone Soul by Soul CD 2009, vlastní náklad

Pardubičtí Klan existují od roku 2004, v roce 2007 přichystali první demo a teprve loni nahráli debutové album „Bone by Bone...“ (které ovšem vydali až letos v květnu).

Pětice muzikantů na CD představuje nijak originální, přesto solidní, kvalitně zahraný a poměrně technický death s prvky grindu a thrashe. Je třeba říct jedno: Klan by prospělo buď zkrátit délku jejich písniček, nebo je zpestřit. Ne že by songy byly v absolutním měřítku nějak dlouhé (jen polovina z desíti skladeb přesahuje čtyři minuty), ale znějí jednotvárně, a to i přes snahu proložit je změnami tempa a melodiemi. Opakování již třikrát zahraných částí ke kladnému hodnocení nepřispívá, stejně jako trochu zahuhlaný zvuk kytar a nevýraznost baskytary (což ovšem u deathových produkcí bývá často zvykem).


I přes výše uvedené výhrady není „Bone by Bone“ rozhodně špatná deska. Zřejmě nejpozoruhodnějším počinem je třetí vypalovačka War, která vyniká disharmonickými kytarami a změnami riffů a v prostřední části člověk skoro cítí, jak mu kulky hvízdají kolem hlavy. Zaujme také Wings of the Madness díky chytlavým melodiím a Death Warrant, která připomíná podivný mix mezi Cattle Decapitation a Panterou. CD většinou ubíhá v rychlém tempu, výjimkou je osmá Fallen Demons, která upoutá začáteční hypnotickou kytarou.


Po textové stránce není na „Bone by Bone“ moc co řešit, jak tématicky, tak stylisticky jsme v průměru žánru. Naopak pěkně udělaný je červenočerný „anatomický“ booklet.


KLAN vydali album, které není zcela přesvědčivé, přesto jim nechybí velký potenciál, který snad dokážou do budoucna využít. Úkol jim neusnadnil jeden ze zakládajících členů, kytarista Vihar, který kapelu v létě opustil. Nechcete to někdo zkusit?



Celkový čas: 44:27


Seznam skladeb:

  1. Question
  2. Boner
  3. War
  4. Werewolf
  5. Abyss
  6. Wings of the Madness
  7. She
  8. Fallen Demon
  9. Lord of the Cathedral
  10. Death Warrant

http://klan.xf.cz



Zveřejněno: 22. 10. 2010
Přečteno:
3415 x
Hodnocení autora:
6 / 10

Autor: Zdenekameth | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář