Nejbližší koncerty
  • 26. 04. 2024OBSCENE EXTREME WARM UP TOUR 2024 - tentokrát za účasti I...
  • 26. 04. 2024The Stubs (PL) + Arrogant Twins + Neuro Bats
  • 28. 04. 2024Neděle 28.4.2024 PARLAMENT CLUB PLZEŇ. SLOW FALL (Finla...
  • 29. 04. 2024RAEIN (IT) + Stormo (it) + Nervy
  • 04. 05. 2024Při příležitosti vydání split LP Toxic future / Life disa...
  • 06. 05. 2024CLOAKROOM (USA, Relapse) + PANENSKÉ PLAMENY
  • 09. 05. 2024NĀV + Łūt
  • 10. 05. 2024Již dvanáctý ročník rodinného metalového festu BUGRFEST p...
F.O.B. - Outside The Palace Walls

Sobota 23.10.2010, Matrix klub, Koněvova 13, Praha 3, start: 18.00

MetalGate vás všechny zve na unikátní black metalový večer plný bafometů, obrácených křížů a satanských litanií, který proběhne v sobotu 23.10.2010 v Matrix klubu v Praze na Žižkově.

Po tříleté pauze vyráží na turné jedna z ikon švédského černého kovu, kapela Watain, aby naplno a pořádně představila svůj poslední počin, album „Lawless Darkness“. Jak stojí v oficiálním tiskovém prohlášení Watain: „Konečně jsou stezky prošlapány a pakty uzavřeny pro pochod Žnoucí Smrti“. Tato nesvatá pouť napříč Evropou zavítá i do Čech. Kapela dále slibuje, že během tohoto turné budou Watain ještě extrémnější než kdykoliv předtím.

A nebudou sami. Spolu s Watain vyráží na turné blackened trash/death metal formace Deströyer 666, původem z Austrálie, momentálně operující z Holandska. Tato kombinace tvoří vskutku vražednou smečku, abychom parafrázovali samotné Watain, kterou na turné doplní ještě třetí kapela, francouzští black metalisté Otargos.

V rámci české zastávky Reaping Death Tour se k celé trojici připojí dvojice speciálních hostů, českých vyslanců Inferna, a to blackové kapely Root a Zlo.  

Tento svátek černého kovu startuje v 18:00. Vstupenky jsou k dostání za 330 Kč na místě, nebo za 270 Kč v předprodeji v síti Ticketstream.

www.metalgate.cz

Zlo
Black metalová kapela Zlo vznikla v roce 2006, kdy vzájemnou spolupráci navázali muzikanti Vlad Blasphemer, Necro a Chainsaw. Postupem času se přidali další dva členové a výsledná sestava zahrnuje hudebníky z různých koutů ČR (Žatec, Praha, Chomutov a Děčín). Diskografie Zla se sestává zatím pouze z jediného počinu, dema „Evangelium 666“, které vyšlo na MC a CD-R. Kapela nicméně připravuje plnohodnotný debut „Signum Diabolicum“, který vyjde v dohledné době v Německu.
www.myspace.com/susarna

Otargos
Francouzská black metalová ortodoxie Otargos vznikla v roce 2001 jakožto vedlejší sólový projekt Dagotha z formace Sworn, ale záhy se transformovala s příchodem dalších hudebníků v plnohodnotnou kapelu. O rok později vzniká první demo CD „Conquerors, Conquerors…Destroyers“. V roce 2003 zahajuje tato formace jednak svoji koncertní činnost a jednak vydává další počin, MCD „Codex 666, Infernal Legions Strike“, na kterém precizuje svůj hudební projev do syrového black metalu. O dva roky později nahrávají Otargos  své debutové album „Ten-eyed Nemesis“, po kterém následuje re-edice obou raných nahrávek pod názvem „Spawn from the Abyss“. V roce 2007 se Otargos vrací zpět do studia a nahrávají druhé album „Kinetic Zero“. Touto deskou kapela zároveň opouští klasický satanský black metal a zaměřuje se tematicky na kosmologii a vztah lidstva k náboženským systémům. Následující rok 2008 je obzvláště plodný. Otargos vyráží na evropské turné „Plague upon Europe Tour“, v květnu vzniká DVD „Heretic Live“ a též je vydáno další album pod názvem „Fuck God – Disease Process“. Právě jeho propagaci je věnována větší část roku 2009, kdy kapela nejprve koncertuje ve Francii a posléze vyráží na turné do Brazílie. V roce 2010 vzniká zatím poslední album „No God No Satan“.
www.otargos.fr

Root
Black metalová formace Root působí na české scéně od roku 1987, kdy se z tehdejší zábavové kapely "Vega" oddělil zpěvák Jiří Valter a kytarista Petr Hošek, aby společně založili metalové uskupení pod názvem "Root." První tvorba na sebe nenechala dlouho čekat a do roku 1988 vznikly celkem tři dema "Deep In Hell", "Reap Of Hell" a "War Of Rats". Ve stejné době začíná tato kapela též s koncertní činností. Rostoucí popularita mezi metalovým undergroundem nicméně dostala Root do hledáčku tehdejšího režimu a v roce 1988 přišel zákaz činnosti, což ovšem kapelu neodradilo od dalších počinů a v roce 1989 vznikají dvě další dema "Messengers From Darkness" a "The Trial". O rok později bylo rozhodnuto shromáždit nejvýznamnější skladby z předchozích demosnímků na jedno album, které se pod názvem "Zjevení" stalo debutovou deskou Root a obsahuje kultovní skladby jako "666", "Píseň pro Satana", či "Hřbitov". Tvůrčí smršť pokračovala i mezi léty 1991 a 1992, kdy se diskografie Root rozšířila o alba "Hell Symphony" a "The Temple In The Underworld." Mezitím se nicméně začali rapidně zhoršovat vztahy v kapele, což málem vyústilo až v rozpad Root. Situace se stabilizovala až v roce 1995, kdy Root začali připravovat nový materiál pro album "Kärgeräs", které vyšlo o rok později. V roce 1999 jsou Root již v plné síle a vydávají další album "The Book", které má statut jednoho z nejlepších alb v historii kapely. V následujících letech nového milénia se diskografie Root rozšířila o další alba "Black Seal" (2001), "Madness Of The Graves" (2003), "Casilda" (2006) a zatím poslední "Daemon Viam Invenient" (2007). Za dobu své existence absolvovali Root řadu koncertů a festivalových vystoupení jak v Čechách, tak i v zahraničí, kde se představili po boku např. Moonspell, Amon Amarth, Behemoth, či Impaled Nazarene.
www.rootan.net

Deströyer 666
Blackened trash/death metal formace Deströyer 666 vznikla v australském Melbourne v roce 1994. U jejího zrodu stál kytarista K.K. Warslut, který si založil Deströyer jakožto svůj sólový projekt po odchodu z blackové kapely Bestial Warlust. V témže roce vychází první demo „Six Songs With The Devil“, následované o rok později debutovým EP „Violence is the Prince of This World“. Po této nahrávce se rozšiřuje sestava a z Deströyer se stává plnohodnotná kapela. V roce 1997 vzniká první řadové album „Unchain the Wolves“ a o rok později další EP „Satanic Speed Metal“. V roce 2000 koncertovala tato formace na řadě míst v Evropě v rámci svého turné a dále rozšířila svou diskografii hned o dva zářezy, EP „King of Kings/Lord of the Wild“ a druhé řadové album „Phoenix Rising“. O rok později následuje další evropské turné spolu s formací Immolation, po němž skupina nadobro opouští Austrálii a přesunuje se do Evropy, část do Holandska, část do Anglie. V roce 2002 následuje opět dvojité doplnění diskografie kapely, album „Cold Steel…for an Iron Age“ a EP „…Of Wolves, Women & War“. V září a říjnu 2006 absolvují Deströyer své první turné po Severní Americe. V roce 2009 vychází zatím poslední počin kapely, album „Defiance“.
www.destroyer666.net

Watain
V roce 1992 vydala americká black metalová formace Von své demo „Satanic Blood“, jehož třetí skladba dostala název „Watain“. Když se v roce 1998 ve švédské Uppsale vynořila ze severské temnoty nová black metalová legie, dala si jakožto svůj název právě toto slovo. Tak vznikl Watain. V témže roce bylo zplozeno první demo „Go Fuck Your Jewish „God“. O rok později následovalo debutové EP „The Essence of Black Purity“ a živák „Black Metal Sacrifice“. V roce 2000 vychází první dlouhohrající album „Rabid Death’s Curse“, po jehož vydání vyrážejí Watain na turné a hrají po boku např. Rotting Christ, Dark Funeral nebo Antaeus. O rok později vzniká další živák „The Ritual Macabre“ a kapela se též účastní split alba „The Misanthropic Ceremonies“ spolu s švédskou industrial black metalovou formací Diabolicum. V roce 2002 je diskografie kapely doplněna o dvě dema „Promo 2002“ a „Puzzles ov Flesh“. Tehdy rovněž nastal čas pro druhé řadové album, které pod názvem „Casus Luciferi“ vyšlo v roce 2003. Následovaly hned dvě evropské koncertní šňůry, nejprve s kapelami Secret of the Moon a Averse Sefira, a poté dvouměsíční turné s Dissection. V roce 2007 vychází třetí studiové album „Sworn to the Dark“, po němž berou Watain opět útokem koncertní podia spolu s Celtic Frost, Kreator a Legion of the Damned. O tři roky později doplňuje kapela svoji diskografii EP „Reaping Death“ a aktuálním albem „Lawless Darkness“, kterému je věnováno Reaping Death Tour Europa 2010. 
www.templeofwatain.com


Zveřejněno: 05. 10. 2010
Přečteno:
3520 x
Autor: Johan | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář