Nejbližší koncerty
  • 29. 03. 2024NAURRAKAR Nuclear Misanthropic Black Metal https://www....
  • 03. 04. 2024Gurs - post punk z Baskicka ve šlépějích kapel jako Chain...
  • 04. 04. 2024Conflict (uk), Ginnungagap (cz)
  • 05. 04. 2024Conflict (uk), Eye for an Eye (pl), Lucifer Efekt (cz)
  • 05. 04. 2024Black thrash metalová formace Unpure ze Švédska a black m...
  • 05. 04. 2024Hrají: N.V.Ú. punk ( Východní Čechy ), STREET MACHINE har...
  • 06. 04. 2024Conflict (uk), Eye for an Eye (pl)
  • 08. 04. 2024Pestilence se vrací do Ostravy! Tentokrát je doprovodí Ca...
TRNY& ŽILETKY Třetí hlas

BANE (Serb), NIBIRUS (Fr), DESIGNED BY DEATH, MURUROA; Čtvrtek 14.10.2010, Strakonice, Music Bar Křemelka, 19.00

KDYBY JON Z DISSECTION JEŠTĚ ŽIL...
... jistojistě by se pousmál a pochvalně by pokýval hlavou.

Právě v těchto měsících podnikla několik zásadních kroků kapela, na kterou Jon svou tvorbou nesmazatelně zapůsobil a jeho poselství má tedy nové následníky. Ne nemám na mysli novější tvář Watain (smích), zde se jedná o smečku z opačného koutu Evropy - srbské Bane. A my všichni máme to štěstí, že v rámci jejich podzimního evropského turné zavítají na zřejmě jedinou českou zastávku do Strakonic, do klubu Na křemelce, dne 14.10. (ćtvrtek).  Pojďme se tedy podívat, kdo všechno na této akci vystoupí.

BANE (Serb), NIBIRUS (Fr), DESIGNED BY DEATH, MURUROA
Čtvrtek 14.10.2010, Strakonice, Music Bar Křemelka, 19.00

BANE (Srbsko)
Bane pod vedením kytaristy Branislava Paniče (kterého si publikum z Křemelky může pamatovat z famózního koncertu jeho předešlé - žel, již rozpadlé - kapely Disdained loni v září) se podívají do Čech letos již po druhé. Jejich strhující červencový koncert na volyňském Metalfestu zaznamenal kvalitní ohlasy v nejednom českém hudebním periodiku. Kdo by čekal, že za dva měsíce se nemůže udát nic zásadního a kapela přijede "jen" zopakovat stejné vystoupení, se ale mýlí. Bane v srpnu nahráli ve studiu HELLSOUND debutovou desku „Chaos, darkness and emptiness“, která vyjde do konce roku pod americkou agilní firmičkou Abyss records. V rámci propagace alba vyráží v říjnu na evropské tour, pro které je v plánu výměna bubeníka a pokud se zadaří, Bane by na své první velké šňůře po starém kontinentu měli svým typickým nádherným melodickým linkám ještě řádně přitopit pod kotlem co do rychlosti a agresivity. Kromě již zmíněných Dissection je kapela ovlivněna mnoha dalšími stěžejními nahrávkami black a deathových kapel z minulé i současné dekády a na své si tedy přijdou třeba i fans Dark Funeral, Behemoth, Emperor apod. Pokud Bane nečeká stejný osud jako rozpadlé Disdained (držme palce aby ne), troufám si tvrdit, že o téhle kapele ještě mnoho uslyšíme. Zde se opravdu jedná o first class kvalitu, jakou byste od srbské kapely nečekali. Ostatně posuďte sami:
www.bandzone.cz/bane

NIBIRUS (Francie)
Tato kapela je novým zjevem na evropské scéně, vznikla před pouhými 2 roky. Pod firmičkou Azrael production jim před nedávnem vyšlo jejich první EP „Dawn of dream“. O tom, že to Nibirus se svou budoucností myslí vážně svědčí fakt, že poté, co dokončí své první evropské turné, vyráží po malé pauze znovu, tentokráte do Japonska a dalších států Asie. Hudebně se jedná o příjemný melodický death metal spíše moderního střihu, který by mohl potěšit fanoušky In Flames, Dark Tranquility, At The Gates a podobných spolků. Omrkněte jejich myspace, kde mají ukázky skladeb a další informace:
www.myspace.com/nibirusband

DESIGNED BY DEATH (Praha)
Tato pražská kapela funguje od roku 2007 a kromě pár videí ze zkušebny (ale pozor – ve slušné kvalitě!) na BZ se zatím nemá čím prezentovat. Přesto se nejedná o žádné začátečníky, část členů pochází z rozpadlé kapely Nameless Gathering a i zbytek party ví velmi dobře, jak zacházet se svými nástroji. Hudebně se jedná o zajímavý mix death a thrash metalu, nejvíce do popředí se dere porovnání s atmosférickými kousky od ikony death metalu – Morbid Angel. Deficit v podobě absence vlastní nahrávky DbD bude brzy napraven, kapela se přímo z Křemelky odebere do studia HELLSOUND, kde má v úmyslu zplodit svoje první promo. Předpokládám, že toto promo vzbudí menší rozruch, zejména z toho důvodu, že za bicí sadu usedá drobná hezounká blondýnka... a ta když se rozvášní, tak nakope prdel nejednomu grinderovi. Přátelé radím vám dobře, tuhle show si nenechte ujít, nejen na české poměry se jedná o velmi neobvyklý a sympatický jev. Nevěříte ? Mrkněte sem:
www.bandzone.cz/designedbydeath

MURUROA (Písek)
Mururou snad není nutné představovat... snad jen čistě pro pořádek. Tato kapela vznikla z prachu píseckého komanda Grex. I pod novým jménem kapely tito maniaci (v čele se skvělým vokalistou a bubeníkem) hrnou nekompromisní crust grind. V současnosti se kapela může prezentovat materiálem, který vyšel na druhém pokračování LP kompilace „Posloucháte Jižní Čechy", které vydává czech noise master Šakal z úderky Rabies. Více na:
www.bandzone.cz/mururoa

Tolik tedy k vystupujícím kapelám. Nyní pár organizačních věcí. Akce začne v sedm hodin večer, takže přijďte včas!!!. Vzhledem k všednímu dnu (čtvrtek) se vynasnažíme akci skončit v nějakou rozumnou hodinu, abyste se stihli vyspat do práce. Vstup bude kilo. Přijďte pokud možno v hojném počtu. Někdo z Vás si možná vzpomene na loňský povedený koncert francouzů Svart Crown. Ti mají v plánu v únoru příštího roku znovu zavítat na naše území a chtěli by zase přijet i do Strakonic. Vše záleží na vás, respektive návštěvnosti, pokud se povede koncert Bane, rádi uspořádáme další. Svart Crown dokončili novou desku, která vyjde pod renomovaným labelem Listenable rec. a tato kapela si nyní velmi rychle vyšlapává cestičku mezi evropskou elitu black death metalu. Bylo by škoda nechat si je ujít.

Honza Kapák
hellsound666@gmail.com



Zveřejněno: 21. 09. 2010
Přečteno:
3266 x
Autor: Johan | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář