Nejbližší koncerty
  • 19. 04. 2024Drom, Bullfrog, Mayon
  • 20. 04. 2024Kapela Bloody Obsession a Barrák music club pořádají třet...
  • 20. 04. 2024DROM, MAYON, DRUTTY
  • 22. 04. 2024DEAF CLUB (USA) + FUCK MONEY (USA) + DECULTIVATE + SKIPLIFE
  • 23. 04. 2024Joshua Zero (UK) & Wczasy (Pol) & Blue Chesterfield > 23....
  • 23. 04. 2024Výjimečný kytarista a hudebník, několikanásobný držitel B...
  • 26. 04. 2024OBSCENE EXTREME WARM UP TOUR 2024 - tentokrát za účasti I...
  • 26. 04. 2024The Stubs (PL) + Arrogant Twins + Neuro Bats
TRNY& ŽILETKY Třetí hlas

DEMONIZER – Triumphator CD 2008, Folter Records

Přesně po dvou letech od vydání doputovalo CD skupiny Demonizer na recenzi... to jen pro pořádek, aby se někdo nedivil, proč recenzujeme staré nahrávky.

Třetí řadové album Demonizer přináší pětačtyřicet minut metalového nářezu, který se dá charakterizovat jako blackened thrashing. Tím je řečeno co se týká stylu takřka vše, otázkou zůstává, na jaké úrovni se Belgičané v roce 2008 pohybovali (zdá, že kapela momentálně spí a nevyvíjí žádné aktivity). Když jsem je viděl naživo v Německu v roce 2006, přišli mi zajímaví nejen proto, že většinu materiálu odeřval bubeník, ale i tím, že vydrželi ve zběsilém tempu celý set – v duchu jsem si je označil jako brutal thrashmetalovou partu.

A o dva roky později? Přiznám se, že mě deska s ambiciózním názvem překvapila a zaujala natolik, že jsem jí věnoval poměrně hodně času. A během všech poslechů uznale pokyvoval hlavou a zároveň trochu rozpačitě krčil rameny. Že je moje řeč jak rozprávka (úsměv)? Tak tedy: nad instrumentálními, vokálními i kompozičními výkony uznale pokyvuji, nad zvukem rozpačitě pokrčuji...

Kapela kloubí thrash s blackem a v obou případech se drží old schoolového kopyta. Ale kopyta pestrého, příliš monotónních pasáží na albu není. Za pozornost určitě stojí poměrně dlouhá sóla, třeba to v závěru Alcoholic je opravdu parádní. Potěší i poloskryté silné melodie, nenápadné, ale při pozorném poslechu snadno identifikovatelné. Za nejlepší skladbu považuji třetí The Wolf Inside, v níž se střídá zběsilý nářez s kytarovými vyhrávkami, nechybí chytlavé momenty ani variabilní vokály a bicí jsou opravdu devastující. I v dalších kompozicích Demonizer dokáží překvapit, třeba heavymetalovým sólem nebo darkmetalovým vokálem, ostatně o zpěvy se dělí dvě hrdla, basák Ulrich "Ule" Keymeulen s bubeníkem Hendrikem "Henne" Vanwynsberghem. Sestavu kompletují kytaristé Kris Van Walleghem a Serge "Dungeon" Impens – možná někdo pozná v sestavě hned dva členy relativně známé řezničiny Iconoclasm.

Zvuk už jsem trochu nakousl, je to škoda, kdyby měla deska lepší produkci, dal bych o bod víc; siund sice není až tak špatný, ale kdyby byl čistější, ostřejší, dynamičtější...

Seznam skladeb:
  1. Terror, Chaos, Bloodlust, Death
  2. Alcoholic
  3. The Wolf Inside
  4. Triumphator
  5. Bright The Stars Must Shine Tonight
  6. Purity In Legacy
  7. Into The Dark Void
  8. Let Them Hate
  9. Bestial Ejaculation

Čas: 44:46

www.folter666.de


Zveřejněno: 06. 09. 2010
Přečteno:
3353 x
Hodnocení autora:
7 / 10

Autor: Johan | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář