Nejbližší koncerty
  • 28. 03. 2024Hrají: NAŠROT legendární hardcore ( Havlíčkův Brod ), NON...
  • 29. 03. 2024NAURRAKAR Nuclear Misanthropic Black Metal https://www....
  • 03. 04. 2024Gurs - post punk z Baskicka ve šlépějích kapel jako Chain...
  • 04. 04. 2024Conflict (uk), Ginnungagap (cz)
  • 05. 04. 2024Conflict (uk), Eye for an Eye (pl), Lucifer Efekt (cz)
  • 05. 04. 2024Black thrash metalová formace Unpure ze Švédska a black m...
  • 05. 04. 2024Hrají: N.V.Ú. punk ( Východní Čechy ), STREET MACHINE har...
  • 06. 04. 2024Conflict (uk), Eye for an Eye (pl)
HUSMAN FEST

Co vše se za výše uvedeným rozhodnutím skrývá? Čtěte v následujícím článku.

Ano, je to tak. Kapela, která svou oddanost k fotbalovému klubu svého srdce dávala nepokrytě najevo, najednou otočila. Proč? Na to jsme se zeptali všech členů kapely. Zároveň jsme provedli soukromé pátrání, které některá tvrzení pánů muzikantů doplnilo.

Čau pánové, včera se na vašich internetových stránkách objevilo krátké prohlášení, ve kterém se distancujete od spojování s FC Baník Ostrava. Zároveň jste ze všech profilů stáhli klip ke skladbě Earthshaker, ve kterém jste působili jako velcí ostravští patrioti a zesměšňovali jste Prahu, potažmo klub AC Sparta Praha. Co bylo příčinou tohoto nečekaného kroku?

Šimek: Jednoduše nám došla trpělivost.
Bilos: Ty vole, copak se to dá vydržet? Loni, vole, hrajeme o titul, a letos, vole, si k nám jezdí pro body kdejaký Lojzové.
Korál: Cože? My jsme se od něčeho zase... co? Diskancovali? Cože? Jaký kanci?
David: Ty vole, Korále, radši mlč! Na fotbal jsi nikdy nechodil, vždycky jsi zůstal v hospodě, tak mlč!
Bilos: Tady vidíš, že všichni zas takový velcí fanoušci nikdy nebyli, spíš to byla záležitost mě a Roberta, tyhle dvě hovada se na stadion snad ani jednou nedobelhali.
Šimek: Já mám fotbal rád odmala, Baník byl v mládí můj život a pořád jsem věřil, že se po roce 2004 dočkám dalšího titulu. Loni to bylo na spadnutí, nevyšlo, říkal jsem si, vyjde to letos. Ale po sobotní ostudě (Ostrava – Teplice 0:1, po 7. kole fotbalové ligy je Baník zralý na sestup, pozn. Dr. Kydy) s Teplicema mi asi ruply nervy, zavolal jsem Bilosovi a říkám mu, Bilos, kurva, viděls to?
Bilos: No a já mu říkám, ty vole, viděl. Já tam, vole, dokonce byl. No hrůza.
Šimek: Tak jsme chvíli kecali a nakonec říkám, kurva, máme novou desku, všude meleme, jaký jsme Baníkovci, teď si lidi řeknou, oni fandí takovým nulám, to ta jejich muzika za moc stát nebude...
Bilos: Já říkám, vole, Roberte, deska stála firmu (Metal Age, pozn. Dr. Kydy) docela balík, teď jestli se to přestane prodávat... nakonec jsme si řekli, čert to vem, snad to nebude hrát roli.
Korál: Cože? Proč jako by se to mělo přestat prodávat? Vždyť nám slíbili...
Bilos: Ty vole, Korále, radši mlč. Máme ve smlouvě, že v rozhovorech budeme působit aspoň trochu normálně.
Šimek: Jo, jenže v neděli přišla další rána.
Bilos: Kdyby ti kluci aspoň makali a trénovali. Já byl na pár kouskách v putyce, ty vole, víš koho jsem tam potkal? Aleše Neuwirtha. To je normální pako. Říkám mu, ty vole, co to jako hrajete? Proč pořád děláš ty fauly a jsou z toho penalty, stálo nás to vyřazení z poháru z nějakým Mogilevem, o kterým tady nikdo nikdy neslyšel... Víš co mi na to řekl? „Drž tlamu bezdomovče dementní!“ Ty vole, mně. Jasně, že nevypadám jako Brad Pitt a dělal jsem u popelářů, ale tímhle mě teda nasral.
Šimek: Bilos mi volal, abych hned přišel, že je v p+++. No jdu za ním, v hospodě sedí bledej jako stěna, Neuwirth, ta naše megahvězda, se tam kraví vožralej jak cyp. Říkám, Bilos, kurva, ser na něj, tady vidíš, co dělá hlavičkování mokrých balonů, vždyť je vypatlanej, pojď domů.
Bilos: Cestou povídám, ty vole, Roberte, já na to seru. Baník jeden zasranej! Primadony namyšlený! Já s nima končím!
Šimek: A já mu na to říkám, kurva, máš recht. Došli jsme ke mně domů, sedli k netu, přečetli sportovní rubriky na webu a všude jen Baník je v krizi, ale hráči slibují, že zaberou; trenér nabídl rezignaci, ale majitel klubu mu věří... To nás dožralo.
Bilos: Já těm webovejm věcem nerozumím, ale Robert, jak je na tom úřadu, tak von ty naše stránky hezky v práci spravuje, má ty hesla, aby se tam dostal, tak mu říkám, ty vole, piš. A nadiktoval jsem mu to prohlášení.
Šimek: Hned jsem taky smazal z youtubu ten klip.
Bilos: Já serval ze zdi vlaječky Baníku, naházel to vzteky do koše, šálu taky. Na stadionu už mě neuvidí.

Pozn. Odpovědi byly kvůli srozumitelnosti na celém území České republiky přeloženy z polsko-slezsko-moravského nářečí do češtiny.

Kromě tohoto rozhovoru, který proběhl, jak jinak, v jedné ostravské hospodě, jsme se vydali i na Bazaly. Tiskový mluvčí Baníku Ostrava nám potvrdil, že Aleš Neuwirth dostal letos už třetí pokutu, dvě za nesmyslné penalty, třetí dnes za nedělní porušení životosprávy. O prohlášení skupiny Malignant Tumour neměl ponětí, stejně jako o její existenci. Při pohledu na fotku pánů muzikantů se zatvářil jako kdyby ho polili kýblem studený vody a pak zablekotal, že jej samozřejmě odliv fanoušků mrzí, ale v případě těchhle to rozhodně není žádná katastrofa.




Zveřejněno: 30. 08. 2010
Přečteno:
4242 x
Autor: Dr. Kydy | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

29. 09. 2010 13:44 napsal/a Johny Mad
škoda že...
se autor nezeptal Bilose na jeho působení v kapele Čoník Bapi...mohl se dočkat velice zajímavých odpovědí na téma Baník
29. 09. 2010 11:28 napsal/a Drápalík
Baník...
hraje opravdu dobře, už se v tabulce \"vyšvihl\" na předposlední místo!!!
29. 09. 2010 11:16 napsal/a DW
:)
dobrý, jen tak dál:))
29. 09. 2010 09:09 napsal/a Jaryna
V hospodě?
No nechci se do toho míchat, ale Baník začal hrát celkem slušně a jestli jsi mu Bilosi v hospodě (mimochodem kolik piv už bylo?) řekl to co jsi řekl, takse nedivím, že po tobě vystartoval. Tahle mladá generace se se starýma nesere. Něco o tom vím. Trénoval jsem loni puberťáky v hokeji a neposlouchali mne vůbec. Proto také ty problémy s trenérem. Má podle mne moc bolševický přístup a to na ty kluky neplatí. Jinak to stanovisko Malignant vs. Baník je podle mne přehnané. Kvůli jednomu mladému mamlasu?
31. 08. 2010 20:51 napsal/a DW
Kydy
opět dokonalost :)).. Měl by mít vlastní blog:)