Nejbližší koncerty
  • 28. 03. 2024Hrají: NAŠROT legendární hardcore ( Havlíčkův Brod ), NON...
  • 29. 03. 2024NAURRAKAR Nuclear Misanthropic Black Metal https://www....
  • 03. 04. 2024Gurs - post punk z Baskicka ve šlépějích kapel jako Chain...
  • 04. 04. 2024Conflict (uk), Ginnungagap (cz)
  • 05. 04. 2024Conflict (uk), Eye for an Eye (pl), Lucifer Efekt (cz)
  • 05. 04. 2024Black thrash metalová formace Unpure ze Švédska a black m...
  • 05. 04. 2024Hrají: N.V.Ú. punk ( Východní Čechy ), STREET MACHINE har...
  • 06. 04. 2024Conflict (uk), Eye for an Eye (pl)
DARK GAMBALLE – „Dobrý lhář“

Brněnskou skupinu Thief představuje kytarista Tomáš Moric.

Kdy byla vaše skupina založena, proč zrovna tenhle název, co znamená a co bylo prvotním impulsem její vznik?

Založena byla v roce 2007. Název Thief byl nápad našeho bývalého bubeníka Filipa. Ani pořádně nevíme, jak k němu přišel, každopádně se nám líbil. A prvotní impuls? No…hrát metal přece!

Představte jednotlivé členy - věk, zda již někde hráli a jak dlouho hrají na svůj nástroj?

Zakládající členové kapely jsou Tomáš Moric (22) – kytara a Michal Moric (19) – baskytara. Asi půl roku s námi funguje Pepa Michálek (33) - zpěv, a dále Pavel Kubát (31) - bicí, který v tuto chvíli odehrává jedny z posledních koncertů, protože nastupuje do kapely Root. Chtěl bych tedy i touto cestou nabídnout bubeníkům, kterým se naše tvorba líbí, aby nás kontaktovali ohledně případné spolupráce. Každý z členů má za sebou nějaké více či méně významná projekty. Pepa působí souběžně ještě jako frontman bučovických Forrest Jump. Já, Michal a Pavel se podílíme na projektu Big Boss & Thief – Doomy Ballads.

Za jakých podmínek jste nahrávku pořídili, jak jste s ní spokojeni, jaký náklad jste od nahrávky pořídili, jak jde zatím na odbyt, jaká je cena?

Všechny nástroje jsme točili ve slavkovském studiu MK-promusic, mix se dělal ve studiu Šopa v Lipově. S nahrávkou jsme spokojeni, pokud vezmeme v úvahu ne úplně ideální podmínky. Já jsem obecně na tyto věci kritický a říkám, že vždycky to může být lepší. Nahrávání debutového alba pojmeme z jiného konce… Tohoto EP jsme na vlastní náklady vydali v počtu 500 ks. Na každém koncertě se několik kousků prodá, taže se dá říct, že EP jde docela dobře na odbyt.

Texty – proč jste rozhodli zpívat česky/anglicky…, kdo je autorem slov, jaká témata volíte?

Původně jsme texty dělali pouze anglicky, o ně se staral tehdejší zpěvák Lukáš Palacka. Moc jsme neřešili, jestli česky či anglicky, ale postupem času spějeme k čisté češtině. České texty napsal např. Pepa Michálek, Ivo Jindra a jeden máme taky od Jirky „Desed“ Sedláčka z Dark Gamballe. Obsahem textů se cíleně nezaměřujeme na konkrétní témata. Aktuální koncertní set obsahuje polovinu anglických a polovinu českých písní.

Kdo je autorem loga, obalu, webu – jakou důležitost těmto grafickým věcem přisuzujete?

Logo jsme vybírali ze tří návrhů. To které jsme nakonec zvolili, vymyslel Filip a posléze zpracoval grafik. Obal CD dělal Tomáš Šenkýř. Nastínili jsme mu naši představu, vyměnili si pár návrhů a připomínek a výsledek můžete posoudit sami (úsměv). Webové stránky nám pomáhal vytvářet Tomáš Půček. Před časem proběhla revitalizace webu, kterou máme už ve vlastní režii. Všechny tyto body jsou podle mě dost důležité! Tak třeba web - to je přece vizitka kapely! Pokud se podívám na stránky nějaké kapely, která bude mít svou prezentaci „odfláklou“, zanechá to ve mně určitý dojem. Tohle může kapele dost ublížit, ačkoliv její tvorba je například dobrá.

Které kapely patří mezi vaše vzory/zdroje inspirace?

Nepoužil bych rozhodně slovo „vzor“. Muziku nedělám tak, že si poslechnu svou oblíbenou kapelu a z tohoto základu pak čerpám. Je to právě naopak. Snažím se psát s čistou hlavou, aby byl takovýto případný vliv cítit co nejméně. A pokud ve svém námětu vnímám nějakou podobnost, okamžitě mažu.

Posílali jste nahrávku na firmy, případně na které, jaká byla/nebyla odezva?

Ne, nikam jsme je neposílali. Menší labely kapely skoro nepodporují a k velkým se nedostaneš.

Kolik máte za sebou koncertů a který považujete za nejpovedenější?

Za sebou máme cca 70 koncertů. Výborné koncerty bývají Open Air na náměstí ve Slavkově, dál určitě akce v Brně a taky v Bučovicích.

Máte ambice ukázat se v zahraničí?

Určitě ano, ale všechno chce svůj čas.

Plány do budoucna...

V první řadě ustálit sestavu, hrát, hrát, natočit nový materiál a pak hrát, hrát a hrát…

www.thiefmetal.wz.cz
http://bandzone.cz/thief

Zveřejněno: 07. 08. 2010
Přečteno:
3418 x
Autor: Johan | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář