Nejbližší koncerty
  • 28. 03. 2024Hrají: NAŠROT legendární hardcore ( Havlíčkův Brod ), NON...
  • 29. 03. 2024NAURRAKAR Nuclear Misanthropic Black Metal https://www....
  • 03. 04. 2024Gurs - post punk z Baskicka ve šlépějích kapel jako Chain...
  • 04. 04. 2024Conflict (uk), Ginnungagap (cz)
  • 05. 04. 2024Conflict (uk), Eye for an Eye (pl), Lucifer Efekt (cz)
  • 05. 04. 2024Black thrash metalová formace Unpure ze Švédska a black m...
  • 05. 04. 2024Hrají: N.V.Ú. punk ( Východní Čechy ), STREET MACHINE har...
  • 06. 04. 2024Conflict (uk), Eye for an Eye (pl)
ASMODEUS - "Pobřeží královny Marie"

Na náš dotazník tentokrát odpovídá českobudějovická ujetá partička Motorová prdel.

Kdy byla vaše skupina založena, proč zrovna tenhle název, co znamená a co bylo prvotním impulsem její vznik?

Kompletní odpověď na tuto otázku naleznete na našich stránkách bandzone.cz/motorovaprdel. V krátkosti můžeme  říct, že vznik sahá do roku 1998. Původně jsme uvažovali o nástrojích jako vozembouch, lesní roh, na vystoupení jsme používali i dětské elektronické klávesky. Název Motorová Prdel se nám zdál být adekvátní pro naši tvorbu, jedná se totiž skutečně o prdel, a to konkrétně motorovou. Impulsem pro vznik kapely byla chuť dostatečně se vyblbnout a pobavit při akcích šílenými texty a převleky diváky i sebe.

Představte jednotlivé členy - věk, zda již někde hráli a jak dlouho hrají na svůj nástroj?

Strejda Ondatra řve a hraje na harmoniku, Profesor Menšík z Kartága basuje a řve druhý řev, Michael B. from Watertown bubnuje a Džamyl Játro troubí na trubku a mlátí do všeho co mu přijde pod ruku. Nedávno nás opustil Tom Cruise von DDR, který taky troubil a v současné době sem tam zaskakuje na bicí i pan Lilibo, který hrál v původní sestavě.
V podstatě všichni členové již hráli v nějakých kapelách či divadelních souborech (např. Svině!, Chemicky konzervováno E211, Dechový orchestr..). Nicméně hrát na nástroje na které člověk umí, nedej bože hrát podle not…, to dělá každý. Proto bylo potřeba udělat něco nového a zprostředkovat lidem trochu jiné emoce.

Za jakých podmínek jste nahrávku pořídili, jak jste s ní spokojeni, jaký náklad jste od nahrávky pořídili, jak jde zatím na odbyt, jaká je cena?

Nahrávku jsme nahráli za nelidských podmínek (mnoho piva, rumu i dalších zákusků) a jsme s ní nadmíru spokojeni, neboť jde neuvěřitelně na odbyt. Pořídit si ji je možno za 99,- Kč.

Texty – proč jste rozhodli zpívat česky, kdo je autorem slov, jaká témata volíte?

Zpíváme česky, s malými přesahy do cizích jazyků (například němčina v písni Jsi krásná). V podstatě se domníváme, že mnoho z našich textů je do cizího jazyka obtížně přeložitelných, nevynikla by tak jejich krása a hloubka.

Kdo je autorem loga, obalu, webu – jakou důležitost těmto grafickým věcem přisuzujete?

Autorem loga je Karel Řepa z Českých Budějovic. Myslíme, že se mu povedlo skvěle znázornit Motorovou Prdel se vším všudy.

Které kapely patří mezi vaše vzory/zdroje inspirace?

Mezi naše inspirace patří zejména příroda (fauna i flóra), ženy, alkohol a každodenní realita. Co se kapel týče, vzory nemáme, neboť styl, který hrajeme před vznikem Motorové Prdele neexistoval, dá se tedy říct, že jsme si sami sobě vzorem.

Posílali jste nahrávku na firmy, případně na které, jaká byla/nebyla odezva?

Odezva na naše CD je naprosto skvělá. Zejména recenzenti metalových serverů jsou tímto našim počinem naprosto nadšení. Kdo mohl, již nás podělal, tak věříme, že ve vašem případě to nebude jinak (náznaky již byly) (smích).

Kolik máte za sebou koncertů a který považujete za nejpovedenější?

Děláme teď zhruba kolem osmi akcí do roka, velkou základnu máme ve Wasserstadtu, Mrkwanově či Kaprstadtu, ale na Slimáka si už zaskákali třeba i na Teplicku či na Moravě..

Máte ambice ukázat se v zahraničí?

Tak to každopádně!

Plány do budoucna...

Plány jsou opravdu velké. Momentálně si libujeme, jak jsme vydáním CD dokázali nakrknout nejednouho hudebního „odborníka“, to nás opravdu těší. No a jinak? Vyblbnout se s naší „análshow“ (jak naším vystoupením důvěrně říkáme) tak, aby co nejvíc diváků nevěřícně kroutilo hlavama a doma si pak v šílené extázi pouštěli Tamarína vousatého.

http://bandzone.cz/motorovaprdel

Zveřejněno: 28. 07. 2010
Přečteno:
3669 x
Autor: Johan | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář