Nejbližší koncerty
  • 23. 04. 2024Joshua Zero (UK) & Wczasy (Pol) & Blue Chesterfield > 23....
  • 23. 04. 2024Výjimečný kytarista a hudebník, několikanásobný držitel B...
  • 26. 04. 2024OBSCENE EXTREME WARM UP TOUR 2024 - tentokrát za účasti I...
  • 26. 04. 2024The Stubs (PL) + Arrogant Twins + Neuro Bats
  • 28. 04. 2024Neděle 28.4.2024 PARLAMENT CLUB PLZEŇ. SLOW FALL (Finla...
  • 29. 04. 2024RAEIN (IT) + Stormo (it) + Nervy
  • 04. 05. 2024Při příležitosti vydání split LP Toxic future / Life disa...
  • 06. 05. 2024CLOAKROOM (USA, Relapse) + PANENSKÉ PLAMENY
F.O.B. - Outside The Palace Walls

GRENOUER - Lifelong Days, Promo CD 2008, Locomotive Records

Šestá dlouhohrající fošna ruských bohatýrů Grenouer, vyšla sice už před dvěma léty, ale to mi nezabrání podívat se jí drze pod sukně a zhodnotit nabízený materiál. CD vyšlo u německé firmy Locomotive Records v roce 2008 a ve stejný rok jste mohli spatřit Grenouer také na 13. ročníku Brutal Assaultu v Jaroměři. Skupina vznikla v roce ´92 jako přísně deathové kombo. Dle informací, které jsem nalezl na síti, se jim zřejmě death metal přejedl a v novém století přišli s celkem razantní stylotvornou změnou, směrem k modernějším a melodičtějším tvrdě rockovým formám (ono pověstné převlékání kabátů, nebo přirozený hudební vývoj?) Jedenáct autorsky původních skladeb zní na první poslech velmi atraktivně, k čemuž přispívá i velmi dynamický a sytý zvuk z finského Astia - Studia, kde za mixpultem seděl Anssi Kippo (Impaled Nazarene, Children Of Bodom, Norther...).

Je slyšet, že zpěvák Andrey Ind, kytarista Alexander Motor, basák Slavij a bubeník Ilya Grave nejsou žádná ořezávátka a svoje nástroje umí správně zmáčknout. Lifelong Days se velmi lehce poslouchá, pokyvujete si u toho hlavou, ale pětačtyřicet minut uběhne jako voda a kde nic tu nic. Nahrávka má sice koule, krutě podlazené kytary vás pěkně zválcují a přidají sem tam i nějakou melodii, stejně jako poměrně pestrý hlasový rejstřík Indyho, který s přehledem zvládá různé polohy, od drsného řevu až po zpěvnější romantické noty. Grenouer se nepouští do žádných zběsilých klepaček, vše se odehrává ve středních tempech, variabilní proměnlivá rytmika šlape. Pohoda, klid, konzumace, chtělo by se říci. Ale vše má jeden háček a to je dost velká absence nějakého kloudného muzikantského nápadu, kterých je na albu minimum a daly by se spočítat na prstech jedné ruky, což je žalostně málo. Druhý song Addicted To You s kytarovým "mravenčením" a zajímavou rytmickou strukturou je prvním z nich. Dál tu máme šestou skladbu, riffovou rubanici Finding The One a na ní volně navazující surovou pecku Off The Back Of Others.

Závěrečná téměř baladická Patience se zcela vymyká z hudebního konceptu desky a je tudíž kýženým zpestřením, jinak celkem fádního materiálu. Grenouer nahráli desku plnou lehce progresivního mixu metalu a core, ale tahle profesionálně se tvářící flákota splaskne, jakmile dozní poslední nota CD Lifelong Days. Grenouer vaří z vody a byť tahle deska není špatná, chybí tomu muzikantské nápady. Líbit by se mohla fanouškům Meshuggah, Fear Factory, Korn, Cilice...

Čas:46:33

Seznam skladeb:

  1. Indecent Loyalty
  2. Addicted To You
  3. Taken Off The List
  4. With No Concern
  5. Away From Now
  6. Finding The One
  7. Off The Back Of Others
  8. The Unexpected
  9. Employed Beggar
  10. Re-Active
  11. Patience

www.grenouer.com

www.locomotivemusic.com


Zveřejněno: 25. 07. 2010
Přečteno:
3608 x
Hodnocení autora:
5 / 10

Autor: Mafek | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář