Nejbližší koncerty
  • 26. 04. 2024OBSCENE EXTREME WARM UP TOUR 2024 - tentokrát za účasti I...
  • 26. 04. 2024The Stubs (PL) + Arrogant Twins + Neuro Bats
  • 28. 04. 2024Neděle 28.4.2024 PARLAMENT CLUB PLZEŇ. SLOW FALL (Finla...
  • 29. 04. 2024RAEIN (IT) + Stormo (it) + Nervy
  • 04. 05. 2024Při příležitosti vydání split LP Toxic future / Life disa...
  • 06. 05. 2024CLOAKROOM (USA, Relapse) + PANENSKÉ PLAMENY
  • 09. 05. 2024NĀV + Łūt
  • 10. 05. 2024Již dvanáctý ročník rodinného metalového festu BUGRFEST p...
FORGOTTEN SILENCE - Vemork Konstrukt

Slovo má pardubická kapela KLAN

Kdy byla vaše skupina založena, proč zrovna tenhle název, co znamená a co bylo prvotním impulsem pro její vznik?

Skupina Klan byla založena 10.3.2004 Viharem a Rychtou. Název vznikl v souvislosti se starými webovými stránkami Morbid Angel (kdo tam byl a četl, bude vědět). Hlavním impulsem pro založení Klan byl rozpad hudební formace Incest, po kterém Vihar oslovil Rychtu s tím, že by se v Pardubicích mohlo hrát rychleji.

Představte jednotlivé členy - věk, zda již někde hráli a jak dlouho hrají na svůj nástroj?

Daniel Rychtařík (Rychta) – bicí, 28let, hra 7 let, předchozí působení nestojí za zmínku
Petr Procházka (Asgar) – řev, 26 let , řve od narození, předešlé působení v Immortal Tears
Jan Hrubeš (Hanz) – baskytara, 20 let, hraje 6 let
Matěj Bludský (Kruspe) – kytara, 20 let, hra na kytaru 7 let
Petr Dufek (Vihar) – kytara, 33 let mlád, na nástroj hraje 10 roků a jeho předešlé působení bylo v thrashmetalové skupině Incest.

Za jakých podmínek jste nahrávku pořídili, jak jste s ní spokojeni, jaký náklad jste od nahrávky pořídili, jak jde zatím na odbyt, jaká je cena?

Nahrávku jsme vytvořili ve spolupráci s Shaark studiem, I.F.A music a Prodigy sound na vlastní náklady v počtu 500 ks. Nebudeme se rozepisovat, jak jsme s nahrávkou spokojeni, to záleží hlavně na posouzení fanoušků, spíše je to pro nás obrovská zkušenost, která nás požene vpřed za lepšími výkony, zvukem i celkovým aranžmá. Album je k dostání na koncertech a na webových stránkách kapely za 150,- Kč. Jsme rádi, že hlavně na koncertech se stále lidé zajímají o originální CD kapel a tímto jim děkuje, že podporují nás a tak i celkově českou hudební scénu.

Texty – proč jste rozhodli zpívat anglicky kdo je autorem slov, jaká témata volíte?

Z počátku tvorby Klan byly texty skladeb psány Viharem v českém jazyce, tak tomu bylo do nástupu Asgara na post zpěváka. V té době se původní texty přeložily a upravily do angličtiny z důvodu lepší “zpěvnosti” a srozumitelnosti nejen pro české fanoušky. Další tvorba již probíhá v anglické jazyce a na textech se snaží pracovat celá kapela. Texty se netýkají žádných striktně držených linií, ale témata jsou náhodná spjata s momentální náladou. Každý si může zanotovat s otevřeným přebalem CD.  

Kdo je autorem loga, obalu, webu – jakou důležitost těmto grafickým věcem přisuzujete?

Autorem loga kapely a webových stránek je Vihar. Na tvorbě obalu se podílel Asgar společně s Alešem Půlpánem, který se zároveň stará o promo fotografie celé kapely a o grafickou podobu propagačních materiálů. Tyto věci jsou nedílnou součástí fungování kapely, takže je zajisté neřadíme na druhé místo, ale přikládáme jim jistou důležitost.

Které kapely patří mezi vaše vzory/zdroje inspirace?

Mohli bychom vyjmenovávat řadu skvělých kapel, které nás nepřímo ovlivňují, ale každý člen vyrůstá s jiným vzorem po boku. Je to hlavně chuť hrát a muzika sama, co nás žene vpřed.

Posílali jste nahrávku na firmy, případně na které, jaká byla/nebyla odezva?

Posílali, cca kolem dvaceti. Všechno šlo ven, po celý zeměkouli, za všechny uvedu třeba americký Nuclear War Now! Productions, polský METAL MIND RECORDS, nebo brazilský BLACK HOLE Prod. Na otázku jaká byla odezva, je odpověď v tom, že jsme si to vydali sami.

Kolik máte za sebou koncertů a který považujete za nejpovedenější?

Kapela Klan nedávno překonala stý koncert a je těžké posoudit, který byl nejpovedenější. Důležité pro nás je, že se snažíme odvést maximální výkon pro deset nebo sto lidí. Rádi si vzpomene na hraní po boku věhlasnějších kapel např. Master, Miseration, My Autumn nebo Inevitable End. 

Máte ambice ukázat se v zahraničí?

Zajisté, nejen ukázat, ale i zahrát (smích).

Plány do budoucna...

Již po vydání desky jsme začali pracovat na novém materiálu, tudíž věříme že tato deska není zdaleka našim posledním počinem. V momentální době se snažíme domluvit nějaké to zahraniční hraní. Dále uvažujeme nad natočením videoklipu k jedné z našich skladeb, ale vše je teprve v jednání. Věříme že album „Bone By Bone, Soul By Soul“ je prvním větším krůčkem v naší hudební činnosti a že o nás v budoucnu ještě uslyšíte.

http://klan.xf.cz

Zveřejněno: 14. 07. 2010
Přečteno:
3584 x
Autor: Johan | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář