Nejbližší koncerty
  • 26. 04. 2024OBSCENE EXTREME WARM UP TOUR 2024 - tentokrát za účasti I...
  • 26. 04. 2024The Stubs (PL) + Arrogant Twins + Neuro Bats
  • 28. 04. 2024Neděle 28.4.2024 PARLAMENT CLUB PLZEŇ. SLOW FALL (Finla...
  • 29. 04. 2024RAEIN (IT) + Stormo (it) + Nervy
  • 04. 05. 2024Při příležitosti vydání split LP Toxic future / Life disa...
  • 06. 05. 2024CLOAKROOM (USA, Relapse) + PANENSKÉ PLAMENY
  • 09. 05. 2024NĀV + Łūt
  • 10. 05. 2024Již dvanáctý ročník rodinného metalového festu BUGRFEST p...
INSANIA

Ježíš nás miluje. (Goro) ... a ve čtvrtek nás láskou přímo zavalil... (Márty)

Čtvrtek byl velkolepý, krátký a intenzivní. Kdo chyběl prohloupil. Bohužel letos nepřistála Peruť 311... (Manafob)

Pátek:

Po jednotlivých i hromadných výletech do Kašmíru a podobných končin, dožili jsme se začátku festivalu.

Nevděčná role první kapely byla svěřena vodňansko-křemžsko-týneckonadvltavsko-chelčické kapele MACHETA a co si budeme vykládat, ani počasí jim nepřidalo, zatím stále chčije a chčije. Macheta nastartovala energicky, ale není to můj šálek kávy, takže jen z povzdálí sleduji. Zaslechl jsem zde ale cosi o hledání slepých uliček a podobně. Nevím, podle mého se s rolí "openera" popasovali se ctí. (Dharm) Ne, ne, Macheta řádí na AFODu jako Sandokan, la tigre di Momprace! (Corbow)

Jeden z očekávaných vrcholů festivalu přišel velmi brzy. DYING PASSION, díky anketě Břitva mometnálně se statutem nejlepší tuzemské kapely (Album roku - 1. místo - CD Absorb, Video roku - 1. místo - DVD Live in Faval music circus, Koncertní kapela roku - 2. místo), odehráli sebevědomé vystoupení postavené na sametovém vokálu Zuzky Jelínkové, uhrančivých melodiích i citlivě použitých samplech. Z loňského alba Absorb zazněly třeba skladby A Silent Witness, Questions či Surveillance, z Reliefu nechyběla Born On The 4th Of July. Možná škoda, že DP hráli tak brzy a atmosféra byla vlažnější... (Johan)

Nesmírně si toho vážíme a naše díky patří všem, kteří nám drželi palec. (Vjacki)

ISACAARUM nastoupili a potvrdili pozici jednoho z taháků letošního festu. Ohlas fans, návrat Monthyho, skoro mě to dojalo k slzám (úsměv). Jinak koncert dobrý, ale mám pocit, že prvnímu zážitku vidět psychodelii v podání Chymuse a spol. se prostě nic nevyrovná. Zmínil bych hitovku "o paní co se maže hovnem" (smích), která měla velký úspěch. Cheers :-) (Manafob) Za zmínku určitě stojí excentrická image všech čtyř pánů, fotogalerie jistě nabídne Chymuse ve svérazně oblečené svěrací kazajce i zakuklené či obrýlené hlavy ostatních. (Johan)

Sušická MORTIFILIA předvedla tradiční death metal "ze Švédska", rychlý, přesný a melodický. Jedna z kapel, která zůstává stále věrná svému stylu. Jen mi přišlo, že dneska nebyli úplně ve své kůži (Márty) Mně se "Mortparta" líbila, nechyběly hitovky Just Funny Day, Christ Hunt, Arrival of Messiah, výtka míří jen k relativně krátkému setu obsahujícímu pouhých šest songů. (Johan)

Pořádající MATER MONSTIFERA sázela jak na skladby z alba Zrozen z hříchu, tak na novinky. Vedle léty prověřené Nevinnosti samozřejmě nemohla chybět nedávná singlovka Beletseri, přičemž část jejího textu tvoří nové namluvené potemnělé intro. V průběhu setu MM zazářili na pódiu i nad ním ohně a i přes další dešťové přeháňky dokázala kapela lidi pod pódiem udržet. (to jsem napsal loni a slovo od slova to platí i naletošní set - Johan) Oheň, prskavky a odchod Destruktora, poslední koncert, to jsou hlavní momenty z letošního vystoupení MM. Závěrem si s kapelou zapěla Zuzka Jelínková z DP song Beletseri, který je předzvěstí chystané druhé desky. (Márty)

BELLIGERENCE, mnooo... letos se mi hodně líbili. Nový songy tlačí ještě víc než skladby z alba out:red (Márty) I v případě Belligerence by bylo možné opsat loňský reportík, za doplnění stojí snad jen fakt, že tři kytary jsou pasé a přitvrzení soundu ještě razantnější. (Johan)

TROLLECH pro mě byli nejlepší kapelou pátečního programu, a soudě podle ohlasů, i pro ostatní návštěvníky, kterých se pod pódiem srotil pořádný dav. No dav, na poměry AFODu dav, celkový počet dorazivších se pohybuje kolem 400. Trollech vybrali z bohaté historie samé prověřené fláky, nechyběla Moudrost kováře z novinky Jasmuz, Mýtiny hoří ze splitka z Heiden či hitovka Zelená ruka jara. Morbivod se s Asurou střídal u mikrofonu, jednu čistou pasáž si střihl i Throllmas a kapela potvrdila status jedné z nejlepších blackových tuzemských kapel. (Johan)

POPPY SEED GRINDER - V případě popíků jsem byl především zvědavý na kolegu Dharma, jak se popasuje s bubenickou stoličkou právě u této kapely. V pořadí třetí koncert a po dvou měsících secvičování jsem byl docela příjemně překvapený a můžu tady s klidem napsat, že klučina udělal fakt mílové pokroky a již to začíná vypadat, že bude časem lepší bubeník než kytarista :-) ...jen to chce trochu vylepšit dynamiku v klepačkách a bude to ono. Nicméně ještě ke kapele jako ke globálu, dobrý zvuk dával vyniknout hlavně kytarovým perličkám, které jindy na jejich koncertu nepostřehnu. Valilo to dobře celkově, takže já dávám palec nahoru. (Márty)


Zveřejněno: 25. 06. 2010
Přečteno:
3712 x
Autor: Redakce | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

02. 07. 2010 22:33 napsal/a DW
Isacaarum
byli na jahodách? No však sezóna v plném proudu..
02. 07. 2010 22:28 napsal/a Hanka
fotky!
Tak fotky z pátku jsou tu.
02. 07. 2010 22:12 napsal/a Hanka
fotky!
Tak fotky z pátku jsou tu.
30. 06. 2010 09:44 napsal/a Ifa
To Corbow
To je Maruška, vole...
30. 06. 2010 08:38 napsal/a corbow
ne
kaja horakova:)