Nejbližší koncerty
  • 20. 04. 2024Kapela Bloody Obsession a Barrák music club pořádají třet...
  • 20. 04. 2024DROM, MAYON, DRUTTY
  • 22. 04. 2024DEAF CLUB (USA) + FUCK MONEY (USA) + DECULTIVATE + SKIPLIFE
  • 23. 04. 2024Joshua Zero (UK) & Wczasy (Pol) & Blue Chesterfield > 23....
  • 23. 04. 2024Výjimečný kytarista a hudebník, několikanásobný držitel B...
  • 26. 04. 2024OBSCENE EXTREME WARM UP TOUR 2024 - tentokrát za účasti I...
  • 26. 04. 2024The Stubs (PL) + Arrogant Twins + Neuro Bats
  • 28. 04. 2024Neděle 28.4.2024 PARLAMENT CLUB PLZEŇ. SLOW FALL (Finla...
TRNY& ŽILETKY Třetí hlas

Největší hudební festival svého druhu v západních Čechách a zároveň první festival letních prázdnin odstartuje už příští čtvrtek.

Akce, která se tradičně o prvním červencovém víkendu koná ve Spáleném Poříčí u Plzně, letos netradičně začíná o den dříve večírkem pro nedočkavé. Ten se odehraje 1. července od 20:00 hodin v oblíbené non-stop rockové hospodě ve velkokapacitním stanu. Na Rock Rádio Stage tu zahrají čtyři nejúspěšnější kapely z fanouškovské ankety.

A pak už to nastane. Vypukne Basinfirefest 2010, který potrvá od 2. do 4. července, kdy na třech pódiích vystoupí přes 80 kapel. I letos se fanoušci mohou těšit na prvotřídní headlinery a stoupající hvězdy a hvězdičky zahraničního hudebního nebe, stejně jako na to nejlepší, co přináší česká i slovenská rocková, metalová, ska a punková scéna.

Basinfirefest opět umožní fanouškům setkání s jejich oblíbenými kapelami, a to v průběhu autogramiád. Ty budou probíhat po všechny tři festivalové dny v Report Tentu.

Připraveno bude i skvělé jídlo a chutné pití za příznivé ceny a po ránu stánek s čerstvým pečivem. Samozřejmostí jsou sprchy s teplou vodou a dostatečný počet toalet.

I letos je samozřejmě zajištěna kyvadlová doprava z plzeňského vlakového hlavního nádraží k festivalovému areálu. Jízdní řád je podrobně rozepsán na oficiálních stránkách festivalu.

Chystá se také nehudební program, v jehož rámci mohou návštěvníci festivalu ostatním předvést svůj hudební talent. Jednou z možností bude rockové karaoke, druhou pak soutěž o nejlepší kytarové sólo. V obou případech jsou ve hře zajímavé ceny. Nebude chybět ani adrenalin park Poštovní spořitelny, která je hlavním partnerem festivalu.

Velmi cenné bude páteční vystoupení legendárních Venom – zakladatelů black metalu. Ti zahrají v České republice vůbec poprvé. A protože půjde o jedno z pouhých tří festivalových vystoupení, na Basinfirefest míří celá řada zahraničních příznivců Venom.

sobotu budou hlavní časy patřit heavy-power-metalovým Švédům Dream Evil a cyber punk rockové formaci Dope Stars Inc. z Itálie.

Ani v neděli si na Basinfirefestu lidé neodpočinou. Po nabitém dni je čeká ještě energičtější večer. Rozhýbou je metel-coreoví Insense z Norska i maďarští hc mlátiči Ektomorf. Pomyslnou třešinkou na dortu celého festivalu pak bude koncert thrashmetalové legendy z Kalifornie Testament.

Kompletní seznam kapel a podrobnosti o nich, festivalový program i veškeré užitečné informace včetně jízdního řádu kyvadlové dopravy najdete na www.basinfirefest.cz.

Iva Boková
PR & Média
media@basinfirefest.cz
+420 777249733

 

Zveřejněno: 24. 06. 2010
Přečteno:
3519 x
Autor: Johan | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář