Nejbližší koncerty
  • 26. 04. 2024OBSCENE EXTREME WARM UP TOUR 2024 - tentokrát za účasti I...
  • 26. 04. 2024The Stubs (PL) + Arrogant Twins + Neuro Bats
  • 28. 04. 2024Neděle 28.4.2024 PARLAMENT CLUB PLZEŇ. SLOW FALL (Finla...
  • 29. 04. 2024RAEIN (IT) + Stormo (it) + Nervy
  • 04. 05. 2024Při příležitosti vydání split LP Toxic future / Life disa...
  • 06. 05. 2024CLOAKROOM (USA, Relapse) + PANENSKÉ PLAMENY
  • 09. 05. 2024NĀV + Łūt
  • 10. 05. 2024Již dvanáctý ročník rodinného metalového festu BUGRFEST p...
HEIDEN – Andzjel

MASHY MUXX – Light CD 2010, vlastní náklad

Není crossover jako crossover. Na těchto stránkách se v podstatě objevují pouze kapely metal – crossoverové, tedy ty, které na metalový základ roubují další styly, většinou tvrdšího ražení. Tentokrát ale (překvapivě) doputovalo CD kapely, která má také v erbu vetknuto slovo crossover, leč metalu je na hony vzdálená.

Mushy Muxx existují od roku 1993, ostatně pro historie neznalé a líné hledat je zde krátká exkurze do minulosti vypůjčená ze stránek kapely: První nahrávka (Controversions) je vlastně z části dílem kapely Venušiny kuličky, nicméně i díky personálním změnám už spatřila světlo světa coby nahrávka tehdejších Mashy Mugs. Z této prapůvodní sestavy zbyli tři: Radek (Onehalph, bubny), Baňa (klávesy) a nově příchozí Jura (kytara) – až do léta 94, kdy se přidává s druhou kytarou Prochin. Tehdy se název kapely mění na definitivni Mashy Muxx. Následovala řada demosnímků, kompilačních účastí, personálních změn a kritikou vstřícně přijaté album Hoaxx (2006).

Letos se MM připomínají novým materiálem, ze kterého vůbec nejsem moudrý. Bez mučení přiznávám, že mix avantgardního art rocku, popu, funky, hip hopu, jazzu, hard core a „nevímčehoještě“ je na mě moc. V devíti řadových skladbách se kříží a kříží, a v tom je právě v mém případě kříž (úsměv). Polovinu výše naznačených stylů v podstatě dobrovolně neposlouchám, tvrdších (HC, rock) momentů nahrávka zas tolik neobsahuje... takže ať poslouchám, jak poslouchám, poslech mi nepřináší příjemný pocit. Mezi světlejší okamžiky řadím občasné kytarové hrátky, líné artrockové pasáže (Whithersoever) či hardcoreový řev doprovázený ostřejšími kytarovými výjezdy a divočejšími bubny. Většinou se ale muzika jen tak plíží kolem, zpěv či mluva (vokály jsou, pravda, hodně variabilní) také plynou a plynou, ležérní náladu rozčísne nějaký samplík nebo dechový nástroj... Je mi líto, další „moudra“ na účet MM dohromady nedám. Snad jen pochvalu za dobrý nápad na titulní stranu obalu – tříštící se žárovka je fajn.

Doplnění faktů – na konci jsou dva remixy (starších skladeb); a jelikož mám k remixům obecně odmítavý postoj a nelíbí se mi ani ty metalové, vcelku pochopitelně se mi nelíbí ani ty crossoverové zde.

A ještě něco jako omluva – uznávám, že pánové umí hrát, umí si i pohrát, jenže v ranku, který, kromě toho, že mu vůbec nehovím, nerozumím a tudíž nefandím, nedokáži ani obodovat.

Seznam skladeb:
  1. Today
  2. Whithersoever
  3. Go Home And Get A Nice Quiet Sleep
  4. Desire
  5. A Horrible Storm 3.0
  6. Tocqueville
  7. Falling Down
  8. Descending
  9. Can’t Escape
  10. Never Satisfied (Impulse Remix by Sayko)
  11. 2-Style (Wr1ng)

Čas: 47:36

www.muxx.cz
http://bandzone.cz/mashymuxx

Zveřejněno: 11. 06. 2010
Přečteno:
3623 x
Autor: Johan | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář