Nejbližší koncerty
  • 29. 03. 2024NAURRAKAR Nuclear Misanthropic Black Metal https://www....
  • 03. 04. 2024Gurs - post punk z Baskicka ve šlépějích kapel jako Chain...
  • 04. 04. 2024Conflict (uk), Ginnungagap (cz)
  • 05. 04. 2024Conflict (uk), Eye for an Eye (pl), Lucifer Efekt (cz)
  • 05. 04. 2024Black thrash metalová formace Unpure ze Švédska a black m...
  • 05. 04. 2024Hrají: N.V.Ú. punk ( Východní Čechy ), STREET MACHINE har...
  • 06. 04. 2024Conflict (uk), Eye for an Eye (pl)
  • 08. 04. 2024Pestilence se vrací do Ostravy! Tentokrát je doprovodí Ca...
TRNY& ŽILETKY Třetí hlas

Pražské elektronické seskupení MINORITY SOUND právě připravuje svou první desku. O ní a členech kapely jsem si povídala s Otou.

Ahoj, jak se dnes vede?

Je pondělí a to znamená plné zapojení v pracovním procesu, takže super! Jen je mi líto, že zemřel Dio. Tenhle rok je na úmrtí významných metalistů fakt bohatej. Ještě by mohl s Cazaresem seknout infarkt a jdu vyvěsit černou vlajku.

Začala bych u sestavy kapely. Gulesh a Ota jsou známé postavičky, mohl bys mi představit Šimona a Petra? Jak se k vám dostali a z jakých oblastí mají zkušenosti?

Šimon k nám přišel hned po odchodu původního bubeníka Davida. Je to takový dárek ze zkušebny, kde zkouší krom nás i DEMIMONDE, APOCRYPHAL DEATH a navíc ještě právě Šimon. No a když jsem se Šimona zeptal po jednom velmi příjemném jamu, jestli by si nechtěl zkusit MS, tak už byla ruka v rukávě. Tady na tomhle místě bych chtěl poděkovat jednomu talentovanému muzikantovi a současnému basákovi APOCRYPHAL DEATH: Dušanovi. Právě on se Šimonem cvičil, když jsem na něj narazil.  No a Petr je takový výsledek oboustranné nespokojenosti s původním basákem. Dříve jste ho mohli zahlédnout v death formaci DERIVATED a nyní i v pop-rockových THE NUTZ.

Oba nejnovější členové působí ve stylově odlišných seskupeních.  Bude se to nějak projevovat na hudební stránce MINORITY SOUND? Můžeme očekávat zapojení nějakých nových nástrojů nebo rockových prvků?

Od rytmiky se dá očekávat větší strojovost a také něco málo slapové techniky, jinak ale vše zůstává ve vytyčených kolejích! Na co zapojovat nové nástroje, když máme počítadlo plné zvuků? Nejsme CRUADALACH…

Od novinek ze sestavy přímo k novinkám v hudbě. Od začátku roku aktivně pracujete na novém albu, které by mělo vyjít pod názvem Analysis.  Na úvod se zeptám - kolik skladeb na této nahrávce nalezneme a zda budeme mít možnost vychutnat si i nikdy nezahrané kusy?

No je tomu tak. Dřu na tom skoro 3 měsíce jak kůň, ale teď už se práce skutečně nachýlila ke konci. Zrovna teď poslouchám finální master a zní skvěle. Stačí už jen dořešit booklet a distribuci po Evropě a máme to z krku. V Čechách by deska mohla vyjít koncem července. Na placce bude 9 věcí a samozřejmě máme schovaná nějaká ta esa v rukávu.

Nahráno máte a materiál se teď mastruje. Na stránkách jste zatím neprozradili, kdo bude tím posledním katem pro celkové vyznění desky. Prozradíš nějaké podrobnosti o oném záhadném Čechovi, kterému jste mastering svěřili?

Podrobnosti o onom člověku bych nerad prozrazoval, protože se nejedná o žádnou celebritu, nicméně je to něco, co asi nikdo z nás nečekal. Pokud zohledním to, že jsem vyzkoušel bratru 10 – 15 různých mastering engineerů ze všech možných koutů světa (nejexotičtější master přišel z Moldávie), tak bych skutečně nevěřil, že konečné řešení zvukové otázky leží doslova pod svícnem, kde je největší tma.

Myslím, že fanouškové už trochu tuší, co můžou od desky očekávat. Je něco, na co jste zvlášť hrdí nebo co nového nabídnete?  Pokud byl měl zhodnotit posun od dema z roku 2008, kterých oblastí by se nejvíce týkal?

Hlavně jsme hrdí na to, že deska bude znít úplně jinak než cokoliv, na co byli lidi dosud z české produkce zvyklí. Netvrdím, že v rámci světové scény děláme něco extra objevného, ale v rámci CZ scény tady takhle přesamplovaný metal (který má hlavu a patu) ještě nebyl. No ale víš co? To ať raději posoudí posluchači. Nechci, aby to působilo zbytečně nabubřele.

Oproti demu určitě můžete očekávat lepší zvuk a kompozici. Samozřejmě jsme použili i 3 ze 4 skladeb ze zmiňovaného promáče, které však doznaly změn, jak v samplech, tak i ve zpěvech. Teď už jsme s nimi skutečně na 100% spokojeni.

S novou deskou často přichází i nějaké to tour. Seznam koncertů je zatím ale docela dietní, plánujete něco podobného ještě přichystat nebo se vás do cestování moc nechce?

Zacestovat si samozřejmě chceme. Problém je v tom, že času je málo. Ale nějaké tour na podporu desky určitě vymyslíme. A vlastně už vymýšlíme.

Když už jsme u desky, jak jste na tom s labelem? Kdo vám bude novinku vydávat?

Tak to bychom taky zatím nechali ještě pod pokličkou, ale pokud vše vyjde, tak bude mít deska masivní podporu od labelu nejen z Čech.

3. června se účastníte akce SKUTEČNÁ LIGA 2010. O co se jedná a jak vás můžou fandové podpořit?

Jedná se o nadžánrovou soutěž českých kapel. Fandové nás můžou podpořit tím, že přijdou, ale pochybuji, že by se někomu chtělo ve čtvrtek  3.6. v 12:30 do MusicCity na electrometal.  Raději bych všem doporučil se mrknout do Exitu Chmelnice 4.9. , kde, jestli to vyjde, pokřtíme placku.

Tak už jsme asi pomalu u konce. Máte ještě nějakou novinku, ke které jsme se nedostali?  Pokud ne, ráda bych ti za rozhovor poděkovala a dala prostor, abys cokoliv dodal.

Neposlouchejte sračky a nevolte Paroubka!

Děkuji.

http://www.minoritysound.com

http://bandzone.cz/minoritysound




Zveřejněno: 27. 05. 2010
Přečteno:
3399 x
Autor: Nathanella | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář