Nejbližší koncerty
  • 29. 03. 2024NAURRAKAR Nuclear Misanthropic Black Metal https://www....
  • 03. 04. 2024Gurs - post punk z Baskicka ve šlépějích kapel jako Chain...
  • 04. 04. 2024Conflict (uk), Ginnungagap (cz)
  • 05. 04. 2024Conflict (uk), Eye for an Eye (pl), Lucifer Efekt (cz)
  • 05. 04. 2024Black thrash metalová formace Unpure ze Švédska a black m...
  • 05. 04. 2024Hrají: N.V.Ú. punk ( Východní Čechy ), STREET MACHINE har...
  • 06. 04. 2024Conflict (uk), Eye for an Eye (pl)
  • 08. 04. 2024Pestilence se vrací do Ostravy! Tentokrát je doprovodí Ca...
ETEF 2024 (19.-20. 7. 2024)

25. května, Praha – Exit Chmelnice; 28. května, Prešov – V-Club

MAYHEM, blackmetalová legenda a jedna z kapel, které stály u zrodu norské blackmetalové scény, vystoupí 25. května v Praze a 28. května v Prešově. To vše v rámci svého výročního evropského turné k 25-ti letům fungování kapely a za doprovodu kapel NOCTIFERIA a I DIVINE. Vstupenky na oba koncerty jsou k dispozici ve všech běžných předprodejních sítích. Více informací naleznete na webu www.obscure.cz.

MAYHEM se po delší době vydávají na evropské turné a proto by měli zbystřit všichni skalní příznivci blackmetalového žánru. Kapela, která zapustila své kořeny již v roce 1984, je dosud, i přes řadu osudových kotrmelců, jedním z nejcitovanějších jmen černé hudby. MAYHEM jsou kapelou, která byla během pětadvaceti let schopna ustát mnoho zvratů a fanatického chování zevnitř a přesto byla vždy schopna zkoncentrovat se k další kvalitní nahrávce.

Plameny popálily v roce 1984 mysl 3 mladíků, tedy nejnesvatější trojice Necrobutchera, Euronyma a Manheima. V roce 1987 po prvním demu  nazvaném „Pure Fucking Armagedon“, přichází do kapely zpěvák Maniac, aby se zvěčnil na nesmrtelném debutu „Deathcrush“. Všichni čekali, že MAYHEM definitivně stanou na blackmetalovém piedestalu, ale přichází první zvrat. Manheim a Maniac opuští soubor a jsou nahrazeni Deadem (zpěv) a Hellhammerem (bicí). Je natočen živý záznam „Live in Leipzig“ a po turné páchá Dead sebevraždu(?). V té době v kapele zůstává jen Euronymus a Hellhammer, kteří oslovují Counta Grishnacka (Burzum) a Atillu (Tormentor). Debut „De Mysteriis Dom Sathanas“ bije další hřebík do kříže Ježíše Krista. Poté byl za záhadných okolností zavražděn Euronymus, přičemž byl z tohoto násilného aktu obviněn a později na 20 let odsouzen Count Grishnack, tedy tehdejší basista kapely.

Mayhem se dočasně rozpadají. V roce 1995 Hellhammer obnovuje původní se stavu a přibírá kytaristu Blasphemera. Následně natáčí EP a plnohodnotná deska vychází až v roce 2000 pod názvem „A Grand Declaration Of War“. Mayhem zde rozhodli experimentovat, takže na CD můžete slyšet fúzi black metalu s elektronikou. Poté nastává opět delší pauza a nové album „Chimera“, na které navazuje dosud poslední, tři roky starý, počin s názvem „Ordo Ad Chao“. MAYHEM se nyní vrací ke svým hrubým blackovým kořenům a proto jejich koncert slibuje opravdu intenzivní zážitek.

Jako support se na obou koncertech představí Slovinci NOCTIFERIA, kteří původní black/deathmetalové fúze postupně přešli k melodičtějšímu black metalu, a také maďarští blackmetaloví experimentátoři I DIVINE.

Koncerty se uskuteční v pražském klubu Exit Chmelnice a prešovském V-Clubu.

 


Zveřejněno: 14. 05. 2010
Přečteno:
3480 x
Autor: Johan | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář