Nejbližší koncerty
  • 23. 04. 2024Joshua Zero (UK) & Wczasy (Pol) & Blue Chesterfield > 23....
  • 23. 04. 2024Výjimečný kytarista a hudebník, několikanásobný držitel B...
  • 26. 04. 2024OBSCENE EXTREME WARM UP TOUR 2024 - tentokrát za účasti I...
  • 26. 04. 2024The Stubs (PL) + Arrogant Twins + Neuro Bats
  • 28. 04. 2024Neděle 28.4.2024 PARLAMENT CLUB PLZEŇ. SLOW FALL (Finla...
  • 29. 04. 2024RAEIN (IT) + Stormo (it) + Nervy
  • 04. 05. 2024Při příležitosti vydání split LP Toxic future / Life disa...
  • 06. 05. 2024CLOAKROOM (USA, Relapse) + PANENSKÉ PLAMENY
LLYR

Na tradiční anketní otázky odpovídá východočeská kapela, která nedávno přišla s debutovým albem Ke hvězdám.

Kdy byla vaše skupina založena, proč zrovna tenhle název, co znamená a co bylo prvotním impulsem pro její vznik?

Původní kapela Avenger se rozpadla, zůstal pouze jediný člen, po jehož odchodu jsme se domluvili, že je na čase s novým repertoárem zněmit i název kapely. Takže vznik kapely vzhledem k různým šachům v sestavě se oficiálně datuje od února 2010 a název Silent Avenger (v překladu „Tichý mstitel“) vznikl po dlouhém vymýšlení jak zachovat slovo Avenger v názvu kapely.

Představte jednotlivé členy - věk, zda již někde hráli a jak dlouho hrají na svůj nástroj?

Kapelu tvoří zpěvák Dasty, je mu fous přes třicet a původně začínal jako doprovodná kytara. Ale pak jsme měli delší dobu smůlu na zpěváky a tak jsme hledali rezervy mezi sebou a našli jsme. Dastymu jde nejen zpěv, ale i psaní textů a tvorba hudební. V současné době je autorem tak půlky skladeb. Za druhou půlku může kytarista Calavera. Tomu budou dva fousy přes třicet a na kytaru hraje už odnepaměti. Krom ní ještě obsluhuje klávesy a je šikovný po grafické stránce. Další kytarista je Hanz. Neříkáme sólový ani doprovodný, v kapele jsou na stejné úrovni. Je služebně nejmladší a kytaru vzal do ruky hned, jak ji unesl a byl větší než ona. Za přesný rytmus u nás odpovídá Pářa. Do škopků řeže asi 10 let a jsou i chvíle, kdy by se podle něj daly kalibrovat metronomy. A druhá půlka rytmické sekce je Tomýk. Basová kytara, sem tam i vokál, management, správce webu atd.

Za jakých podmínek jste nahrávku pořídili, jak jste s ní spokojeni, jaký náklad jste od nahrávky pořídili, jak jde zatím na odbyt, jaká je cena?

Naše CD Ke hvězdám jsme nahráli ve studiu Pulton ve Velkém Poříčí. Nahrávání zabralo asi tři víkendy a pak další tři dny míchání a dolaďování detailů. Finální mastering pak udělal Ondra Martínek. Zvukově jsme s plackou spokojeni, ale už po pár poslechnutí jsme tam pár much našli. Náklad byl 500 kusů a v současné době (tři měsíce od křtu) je jich prodaná asi stovka. CD by nevzniklo bez sponzorů, takže jim děkujeme a těšíme se na další spolupráci (smích).

Texty – proč jste rozhodli zpívat česky, kdo je autorem slov, jaká témata volíte?

Až na dvě věci, které vznikly v původní sestavě, se na textech podílí Dasty a Calavera. Témata přijdou do hlavy sama a česky zpíváme, protože jsme rádi, že je nám rozumět a není nic lepšího, než vidět spokojené fanoušky, jak zpívají s námi.

Kdo je autorem loga, obalu, webu – jakou důležitost těmto grafickým věcem přisuzujete?

Autorem loga a grafického návrhu přebalu CD je Calavera. Po grafické stránce nesmírně šikovný a kreativní člověk. Web nám spáchal Tomýk a veškerá propagace, organizace a cokoli, co je potřeba udělat a zařídit, tak za to může on.

Které kapely patří mezi vaše vzory/zdroje inspirace?

Každý člen kapely poslouchá něco jiného a na výsledné tvorbě je to pak i znát. Počínaje Iron Maiden a Arakainem přes Amon Amarth, Vader až po Machine Head, Cannibal Corpse atd. V podstatě všechny odrůdy metalu.

Posílali jste nahrávku na firmy, případně na které, jaká byla/nebyla odezva?

Je to naše první CD, takže jsme jich pár zkusili poslat do různých soutěží a na recenze.

Kolik máte za sebou koncertů a který považujete za nejpovedenější?

V téhle sestavě máme za sebou asi 15 – 20 koncertů, ale jinak zkušeností máme víc z minulých působišť. Zatím nejpovedenější byl asi křest našeho CD. Lidí přišlo dost a nám se hrálo perfektně a nasadili jsme si laťku hodně vysoko. Škoda, že takových povedených akcí není víc. V našem regionu moc lidí na koncerty (jakékoliv) nechodí...

Máte ambice ukázat se v zahraničí?

Máme to sice co by paličkou dohodil do Polska, ale zatím jsem tímhle směrem nevyvíjeli žádnou snahu. Určite bychom si rádi zahráli i za hranicemi všedních dnů, ale zatím se nic nerýsuje.

Plány do budoucna...

Už ted, tři měsíce po křestu prvního CD, máme připravených šest songů na další placku a usilovně děláme na dalších. Taky bychom si rádi zahráli i mimo naše teritorium (východní Čechy), na nějakém větším festivalu a hlavně, aby se jméno Silent Avenger dostalo do povědomí co nejvíc fanoušků...


www.silentavenger.cz

Zveřejněno: 08. 05. 2010
Přečteno:
3448 x
Autor: Johan | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář