Nejbližší koncerty
  • 19. 04. 2024Drom, Bullfrog, Mayon
  • 20. 04. 2024Kapela Bloody Obsession a Barrák music club pořádají třet...
  • 20. 04. 2024DROM, MAYON, DRUTTY
  • 22. 04. 2024DEAF CLUB (USA) + FUCK MONEY (USA) + DECULTIVATE + SKIPLIFE
  • 23. 04. 2024Joshua Zero (UK) & Wczasy (Pol) & Blue Chesterfield > 23....
  • 23. 04. 2024Výjimečný kytarista a hudebník, několikanásobný držitel B...
  • 26. 04. 2024OBSCENE EXTREME WARM UP TOUR 2024 - tentokrát za účasti I...
  • 26. 04. 2024The Stubs (PL) + Arrogant Twins + Neuro Bats
HUSMAN FEST

vystoupení 12nácti dnes uznávaných zahraničních (nejen evropských), ale i českých hard core a metal core undergroundových kapel

Den po upálení všech čarodějnic a potažmo tedy svátku všech dívek a žen bude v pražském klubu Abaton hodně horko. Konat se bude druhé pokračování Hit The Pit festu. Obsazena budou obě pódia a co se týče do rozsahu a stylového zaměření akce se jedná o jednu z prvních akcí tohoto typu v Praze.

Jednat se bude o vystoupení 12nácti dnes uznávaných zahraničních (nejen evropských), ale i českých hard core a metal core undergroundových kapel.

Další informace, jak se dostat na místo, podrobnosti o vstupném atd. se dozvíte na stránkách pořadatele ? www.hopewellrecords.com a pro úplnosti uvádíme krátké představení vystupujících kapel a přibližný časový rozvrh jejich vystoupení.

HEAVEN SHALL BURN (ger. - Century media)

Heaven Shall Burn není třeba představovat. Jejich pozice mezi fanoušky metal core je dána a to nejen v Evropě. Kapela má za sebou spousty odehraných koncertů v USA, Jižní Americe nebo také v Japonsku. Nutno jen dodat, že jejich pražské vystoupení bude zároveň i východoevropskou release party k jejich novince ?Antigone?, která vychází na Century Media.

www.heavenshallburn.com

LIAR (bel. - Lifeforce records)

Už 10 let má za sebou kapela, která je bezesporu milníkem evropského hard core. Liar jsou kapelou, která je zodpovědná za promíchání (v té době) absolutně neslučitelných stylů: metalu a hard core. ?Falls of Torment? a hlavně ?Invictus? byly jednoznačnou odpovědí na americké Unbroken, Earth Crisis (hlavně texty hájící práva zvířat a propagující život bez drog) s nádechem thrash metalu a?la Kreator. Hit the Pit II. bude jejich třetí návštěvou u nás. Oheň stále hoří!

www.liar.be

THE PROMISE (New York, USA - Indecision records)

The Promise jsou jednou z mála kapel dnešních dní, která znovu otevírá kapitolu Straight Edge hard core. Kapela vznikla začátkem roku 2001 z prachu tak zvučných jmen, jakými byly v 90. letech minulého století Another Victim, One King Down, Conviction. Po debutním 7? ?My True Love?, který vyšel na bostonském labelu Deathwish Records, spatřil světlo světa první full length ?Believer? (Indecision Records), stavící se svým obsahem jasně proti všem trendům a apatii, která zamořila hard core scénu dnešních dní. The Promise jdou nekompromisně za svým cílem a 1.5. 2004 vystoupí v rámci jejich prvního evropského turné na hard core festivalu ´Hit the Pit II.´ v pražském klubu Abaton.

http://thepromisehardcore.com

CHAMPION (Seattle, USA - Bridge 9, Join The Team Player)

Seattle byl odjakživa baštou Straight Edge hard core. Po rozpadu legendárních Trial zakládá kytarista Tim kapelu Champion, která je momentální ukázkou toho nejlepšího, co nabízí old school hard core. Diskografii Champion zdobí zatím pouze dva 7? - ?Come Out Swinging? (Phyte Records) a absolutně hitovej ?Count Our Numbers? (Bridge 9). O re-release se pro evropské turné postarají Join the Team Player a o dlouho očekávaný full length Bridge 9.

www.xchampionx.com

SUNRISE (pl. - Lifeforce records)

VEGetAriaN straight edge death metal z Polska. Další zvučné jméno v evropské hard core scéně. Mix At the Gates, In Flames, The Haunted se silnou animal liberation lyrikou.

www.sunrise.straightedge.pl

BRIDGE TO SOLACE (hun. - Let it burn records)

Politická kapela složená z ex členů legendárních Newborn. Dokonalej mix metalu a hard core s melodiemi, které vyrážejí dech. Jejich deska ?Of Bitterness And Hope? je jedním velkým hitem německého labelu Let It Burn Records. Pod názvem Bridge To Solace poprvé v Čechách!

UNDER SIEGE (ger. - Let it burn records)

Počátky Under Siege spadají do roku 1999, kdy vznikli jako vedlejší projekt členů Hold Regained a Raksasas. Za opravdový začátek lze považovat až kapelu Max Rebo Kids, která vznikla sloučením těchto dvou jmen. Jejich 7? ?Some Moments Are Longer Than Lifetimes? a hlavně CD ?Ciphers? (Let It Burn Records) lze považovat za to nejlepší, co nabízí evropská scéna. Geniální propojení hard core s metalovým soundem. Delší tvůrčí pauza se podepsala na jejich zvuku a tak s novým releasem ?After the Flood? (opět Let It Burn Records) dochází i ke změně jména na Under Siege. Na své si určitě přijdou fanoušci Killswitch Engage nebo SkyCameFalling.

www.undersiege.cc

JULITH KRISHUN (ger.)

Chaotickej metal fofr hard core s thrash vlivy a dvěma vokály. Dragbody, kapka Converge a trochu koření od Down In Flames.

ALAMOGORDO (cz. - Deadbutcher records)

Svým extrémně deathmetalovým pojetím doslova šokovali nejednoho hardcoristu a jak se zdá, ve svých vlivech hodlají zajít ještě mnohem dál, než si troufnul kdokoliv před nimi.

ABHORRENCE (sk. - Deadbutcher records)

Nejdéle působící kapela na poli slovenského metal hard core, mnohdy vydávaná na přetřes svými kontroverzními názory. Hudebně někde mezi starou belgickou školou a Syracuse poloviny 90. let. Očekávejte zcela nový materiál, který vyjde letos na Deadbutcher Records.

GOSPEL OF THE FUTURE (cz)

Old school prasopalová hlína s ex-členy Mindlock a Mass Genocide Process. Zaručené pro fanoušky Phobia, Asschapel, Cryptic Slaughter a Autopsy.

!ÚL (cz)

Pražská Crimethinc. rip off parta. Mix Creation Is Crucfixion, Catharsis, Zegota. Zrátka hodně špinavej brutal!

 

STAGE I.

HEAVEN SHALL BURN [0:45 - 1:30]

LIAR [23:20 - 0:05]

THE PROMISE [22:00 - 22:40]

CHAMPION [20:45 - 21:25]

SUNRISE [19:40 - 20:10]

UNDER SIEGE [18:30 - 19:10]

STAGE II.

BRIDGE TO SOLACE [0:05 - 0:45]

JULITH KRISHUN [22:40 - 23:20]

ALAMOGORDO [21:25 - 22:00]

ABHORRENCE [20:10 - 20:45]

GOSPEL OF THE FUTURE [19:10 - 19:40]

!ÚL [18:00 - 18:30]


Zveřejněno: 23. 04. 2004
Přečteno:
3517 x
Autor: Manafob | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář