Nejbližší koncerty
  • 20. 04. 2024Kapela Bloody Obsession a Barrák music club pořádají třet...
  • 20. 04. 2024DROM, MAYON, DRUTTY
  • 22. 04. 2024DEAF CLUB (USA) + FUCK MONEY (USA) + DECULTIVATE + SKIPLIFE
  • 23. 04. 2024Joshua Zero (UK) & Wczasy (Pol) & Blue Chesterfield > 23....
  • 23. 04. 2024Výjimečný kytarista a hudebník, několikanásobný držitel B...
  • 26. 04. 2024OBSCENE EXTREME WARM UP TOUR 2024 - tentokrát za účasti I...
  • 26. 04. 2024The Stubs (PL) + Arrogant Twins + Neuro Bats
  • 28. 04. 2024Neděle 28.4.2024 PARLAMENT CLUB PLZEŇ. SLOW FALL (Finla...
DARK GAMBALLE – „Dobrý lhář“

26.3.2010 / START 18:00 / VSTUP 80Kč!! KOTELNA ŠUMPERK (ulice Temenické, v blízkosti obchodu Albert)

26. března vypukne v Šumperském klubu KOTELNA koncert dvou perfektních belgických kapel v rámci jejich evropského turné. Jedná se o RESISTANCE (předskokani All Shall Perish, Darkest Hour, Kataklysm) a DARK SENSATION. Jako místní support zahrají dvě šumperské kapely - SHOCKWAVE, SPHERE + SoulSick z Jeseníku.

RESISTANCE (http://myspace.com/resistance666)
Belgický extrémně metalový spolek založený roku 2004 původně začínal na obyčejném hardcoru, avšak po krátké době a změně několika členů ještě přitvrdili a začali hrát death-metal s prvky hardcore. Kapela si dlouhou dobu budovala své jméno a roku 2006 vydala první album pod názvem „TRAUMA“. Od roku 2008 se snaží do hudby přidat více melodiky a tím se odlišit od zbytku death-metalové scény. Jako svojí inspiraci uvádějí kapely KATAKLYSM, ALL SHALL PERISH, DESPISED ICON, MACHINE HEAD, HEAVEN SHALL BURN a MESHUGGAH. V roce 2008 vyšla další deska pod názvem „2 Sides of Modern World“ a nedávno spatřila světlo světa nová deska nesoucí název LORDS OF TORMENT, kterou borci odprezentují i v Šumperku! Začátkem roku 2010 se objevili na turné po boku KATAKLYSM, BELHEGOR, SUICIDAL ANGELS a DARKEST HOUR.

DARK SENSATION (http://myspace.com/darksensationband)
DARK SENSATION, kapela založená roku 2002 kytaristou Christopherem a bubeníkem Jonasem(hraje na bicí též v RESISTANCE, viz. výše), hraje energický mix thrash/death-metalu, který vás zaručeně dostane do varu. Fanoušci kapel jako PANTERA, HATESPHERE, THE HAUNTED a PRO-PAIN budou vědět co očekávat. Po vydání prvního a velmi úspěšného EP „Fall of Duty“ kapela začala pracovat na novém a ještě propracovanějším materiálu. Zanedlouho vydali své první debutové album pod názvem „Trendkill“, které obsahuje 12 songů. Na světových pódiích se kapela ukázala po boku hvězd jako jsou Stuck Mojo, All Shall Perish, Skinless, Vader, Ektomorf, Job For A Cowboy, Eths, Deviate, l'esprit du clan, Leng Tch'e, In-Quest, Sepultura, Sworn enemy, Cro-mags, Kataklysm, Behemoth...

SHOCKWAVE (http://bandzone.cz/shockwave)
Shockwave hraje 369 core, což je styl, který kapela objevila na jedné z prvních zkoušek při marném pokusu zapojit do hudby kapesní kalkulátor. „Možná je nějaká písnička trochu emo, možná je nějaká metal... Sami nemáme vyhraněný styl, máme rádi muziku kterou hrajeme a to je to nejdůležitější“, říkají členové. Celek kapely vznikl na začátku zimy 2007. Po složení 7 songů absolvovala kapela do konce roku 10 koncertů v okolí rodného města Šumperka, Prahy a Jeseníku + také vyhrála druhé místo v mezinárodní polské soutěži Muzyczna Jesien 2007. Ke konci roku nahrála Demo snímek obsahující 3 songy, k I seek my reality pak nahrála i video klip, který je použitý na TV Óčko. Pomocí tohoto dema se kapela dostala do semifinále soutěže Česká rocková liga, zahrála si na Basinfirefestu a v létě 2008 odehrála 10 různých letních akcí a festivalů. V roce 2009 bylo asi největší událostí vystoupení na festivalu Masters Of Rock. V současné době má Shockwave odehraných přes 150 koncertů a připravuje se na nahrání jejich prvního debutového alba.

SPHERE (http://bandzone.cz/sphere)
Šumperská kapela SPHERE vznikla na konci léta roku 2008 a hraje melodický thrash-metalcore. Co se koncertů týče, SPHERE vystoupili s kapelami jako jsou X-CORE, RATTLE BUCKET, MadGod, Shockwave a mnoho dalších… a sklidili úspěch jak ve svém rodném městě, tak i v okolí. Nahrávky jsou zatím nahrávány po domácku, ale v létě roku 2010 už se chystá nahrávání pořádného dema ve Slovenském studiu!

SOULSICK  (http://bandzone.cz/soulsick)
Kořeny mašinérie SOULSICK jsou poměrně dost krátké a sahají někam do léta loňského roku (2009). Borci otřískaní ze všech stran metalovou muzikou se sešli na jamíku a po vzájemné domluvě vzniká oficiálně kapela SOULSICK složená ze členů s předešlými zkušenostmi z jiných kapel. Výborná komunikace,souhra a hodiny dřiny nesou tížené ovoce. Hodně brzo vzniká použitelnej materiál pro ukázky na bandzone. Záhy je ready koncertní set a SOULSICK je připraven bortit klubová pódia mohutným zvukem energického HC/metalu. Koncerty příbývají a z přelomem roku přicházejí nabídky prvních letních festivalů. SOULSICK plánuje koncertování Terror Tour 2010 mezi tím přípravu materiálu na oficiální první album, které by mělo začít vznikat v květnu ve studiu SunLine, kde si mohli borci vyzkoušet atmosféru při natáčení singlu Between Two Walls (Thanx Luke!).

kontakt na pořadatele: spherecz@gmail.com
facebook událost: http://www.facebook.com/event.php?eid=358386922034

Zveřejněno: 19. 03. 2010
Přečteno:
3280 x
Autor: Johan | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář