Nejbližší koncerty
  • 26. 04. 2024OBSCENE EXTREME WARM UP TOUR 2024 - tentokrát za účasti I...
  • 26. 04. 2024The Stubs (PL) + Arrogant Twins + Neuro Bats
  • 28. 04. 2024Neděle 28.4.2024 PARLAMENT CLUB PLZEŇ. SLOW FALL (Finla...
  • 29. 04. 2024RAEIN (IT) + Stormo (it) + Nervy
  • 04. 05. 2024Při příležitosti vydání split LP Toxic future / Life disa...
  • 06. 05. 2024CLOAKROOM (USA, Relapse) + PANENSKÉ PLAMENY
  • 09. 05. 2024NĀV + Łūt
  • 10. 05. 2024Již dvanáctý ročník rodinného metalového festu BUGRFEST p...
DARK GAMBALLE – „Dobrý lhář“

Již za pár dní vypukne delší dobu připravované společné jarní miniturné spřátelených kapel sic.engine, Sunset Trail a Born In Pripyat.

Celé turné se začalo postupně rodit už zkraje podzimu minulého roku, kdy se zmíněná trojice dohodla na společné šňůře. Koncept Head For The Barricade Tour je takový, že každá ze zúčastněných kapel uspořádá koncert ve svém rodném městě a městě v okolí formou „dvojáku“, tedy pátku a soboty. Koncept tour zároveň umožní oběma kapelám z Moravy zahrát si na západě Čech a BIP naopak zase na Moravě. A o jaké kapely se jedná?

sic.engine

sic.engine jsou šestičlenná česká emo metal skupina pocházející z Brna. Hudba sic.engine přináší kromě specifického vizuálního konceptu založeného na dvou rozdílných frontmanech především výbušnou směsici metalové energie tvrdých a zároveň technických kytar spolu s hitovými melodickými zpěvy a řevem v podání charakteristického hlasu nového zpěváka Ficy, kontrastujícími s growlem a screamem druhého frontmana dreDa.
Kapela byla založena v létě roku 2005. Od přelomu léta a podzimu 2009 působí skupina ve složení Fica – zpěv/řev, dreD – growl/screamo, SWY - basa, José – bicí, mufflone – kytara a Profi - kytara. V dubnu 2010 se kapela chystá nahrávat nové EP s úplně novým, mnohem propracovanějším a rozmanitějším materiálem, a to v obměněné sestavě (viz. výše) s novým zpěvákem a baskytaristou v renomovaném lipovském studiu Šopa.
Mezi hlavní prozatímní úspěchy kapely patří společná vystoupení se špičkami české klubové scény jako jsou The.Switch (2x), Rattle Bucket (2x), HC3 (2x) X-left to die, Satisfucktion, Bethrayer, Insania, Deaf99 nebo Pitbull Diesel, vystoupení na akci Metal & Hardcore Night II s headlinerem v podobě venezuelské formace Cultura Tres a účast na prestižních žánrových festivalech LT-FEST (dříve Severní vítr), Prigl fest a FajtFest.


Sunset Trail

Energická kometa z Olomouce sice na scéně působí v nynější sestavě poměrně krátce, za tu dobu si ale mezi fanoušky získala pověst vynikající koncertní kapely a při jejich setech pod pódiem rozhodně není klid. Kapela úspěšně vystoupila na loňském ročníku festivalu FajtFest a pro velký úspěch si své účinkování u „Velmezu“ letos zopakuje. Na konci dubna se pak chystá natáčení nových skladeb v olomouckém studiu Davida Spilky.


Born In Pripyat

Kosmopolitní kapela pocházející z Mariánských Lázní, Plzně a Plané vznikla počátkem roku 2009 na základech původního one-man projektu a následné kapely BartCORE. Originální hudební směsice s výraznou zpěvačkou Maky zatím sklízí slušné úspěchy. Mezi ty hlavní patří nepochybně účinkování na prestižním festivalu Basinfirefest v loňském i letošním roce a vítězství v soutěži Česká Rocková Liga 2009.


Kompletní rozpis HEAD FOR THE BARRICADE TOUR 2010:
Datum / Město / Klub / Special guest / Vstupné

12.03.2010 / Vyškov / B29 / Corposant / 70 Kč
- brněnští Corposant se představí s novým vokalistou Kubou Adámkem (jinak též kapela Hechitera), to vše v pěkném prostředí tradičního vyškovského klubu B-29

13.03.2010 / Brno / RC Brooklyn / Velvet Storm / TBA
- agilní Velvet Storm a kultovní brněnské metalové doupě slibují intenzivní tvrděrockový zážitek

26.03.2010 / Mariánské Lázně / RC Morrison / The Megan Shore / TBA
- našlapaný program večera podpoří plzeňská metalcore úderka The Megan Shore. Těšte na pořádné „metalové lázně“!

27.03.2010 / Plzeň / 100dolla / Eine Kleine Bang Bang / TBA
- Looser, kytarista pořádajících Born In Pripyat, si tento večer střihne dvoják díky své druhé kapele Eine Kleine Bang Bang, která bude toho dne supportovat

02.04.2010 / Prostějov / Apollo 13 / Soulsick + Demence (METALLICA revival)/ 50 Kč
- oblíbené prostějovské Apollo nabídne hned dvě supportní kapely – jesenické Soulsick a populární domácí Metallica revival. O zábavu tedy rozhodně bude postaráno!

03.04.2010 / Olomouc / S-klub (AMC) / Bethrayer / TBA
- prostorný a skvěle vybavený olomoucký S-klub (dříve AMC) představí nejhvězdnější support ze všech zastávek turné – zkušené kojetínské thrashcoristy Bethrayer, kteří se zde představí už s aktuální novinkovou deskou „Love & Hate“


Zveřejněno: 10. 03. 2010
Přečteno:
3230 x
Autor: Johan | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář