Nejbližší koncerty
  • 26. 04. 2024OBSCENE EXTREME WARM UP TOUR 2024 - tentokrát za účasti I...
  • 26. 04. 2024The Stubs (PL) + Arrogant Twins + Neuro Bats
  • 28. 04. 2024Neděle 28.4.2024 PARLAMENT CLUB PLZEŇ. SLOW FALL (Finla...
  • 29. 04. 2024RAEIN (IT) + Stormo (it) + Nervy
  • 04. 05. 2024Při příležitosti vydání split LP Toxic future / Life disa...
  • 06. 05. 2024CLOAKROOM (USA, Relapse) + PANENSKÉ PLAMENY
  • 09. 05. 2024NĀV + Łūt
  • 10. 05. 2024Již dvanáctý ročník rodinného metalového festu BUGRFEST p...
ETEF 2024 (19.-20. 7. 2024)

V Ostravě se po 22 letech rozjíždí Open Air Rocková Ostrava.

V Ostravě se po 22 letech rozjíždí Open Air Rocková Ostrava. Poslední ročník tohoto festivalu proběhl na výstavišti Černá Louka v roce 1988. Letos se vše uskuteční v amfiteatru Domu Kultury města Ostravy, jež je spolupořadatelem festivalu.

Tenkrát se jednalo o soutěžní akci. Letos se ovšem soupeřit nebude. Pořadatelům se naskytla myšlenka udělat prestižní koncert s kvalitní hudebními tělesy nejen z ostravského regionu. Dne 5.6.2010 vystoupí od 13 hodin tito interpreti: Animal Farm, The Firedog, Vladimír Cirkus, The Pant, Denet, Jolly Joker & PBU, Narcotic Fields, a hlavní hvězda večera Charlie Straight.

Předprodej probíhá na obvyklých místech v Ostravě, Havířově a letišti Mošnov.

Bližší informace prosím zde: http://www.vstupenky.dkv.cz/

Web hudebního festivalu - www.rockovaostrava.sweb.cz/

Charlie Straight

Tato partička z Třince to má pěkně našlápnuto a jejich muzika si získává stále více posluchačů.Dá se mluvit o raketovém startu. Za tři roky působení se opravdu málokomu podaří tak rychle prorazit na velká pódia. Výsledky hlasování jejich videoclipů v pořadu Medůza jsou důkazem, že Charlie Straight míří hodně vysoko.

http://bandzone.cz/charliestraight

Narcotic Fields

Před dvěma lety kapela zvítězila na Boom Cup-u a jejich hudební produkce s velmi sympatickou pěvkyní na pódiu se jeví více než slibná. Jejich elektro-industrial dokáže strhnout, protože prvky, které se snaží vmísit dohromady s nápady nejsou v žádném případě ošuntělé. Dost originální hudební seskupení hrající živě elektroniký trip-hop. Součástí jejich vystoupení je také vizuální počítačová projekce, která ještě umocňuje už tak hudební zážitek.

http://bandzone.cz/narcoticfields

Jolly joker & PBU

V roce 1991 vzniká band Jolly Joker and The Plastic Beatles Of The Universe. Zakládajícím členem je Petr Kumandžas, do té doby (od roku 1988) člen nejvýznamnější kultovní kapely 70. a 80. let Plastic People of The Universe. V té době omlazená formance vystupovala pod názvem Půlnoc, aby pak tento soubor mohl (ilegálně) absolvovat 3 světové turné, především v USA a západní Evropě a zde následně natočit CD City of Hystery (BMG Arista Records).Koncem 80. let kapela v sestavě Petr Kumandžas (zpěv, basová kytara), Jiří Egrt (sólová kytara), Ivan Pelíšek (bicí) vystupovala pod názvem Egypt a natočila demo – psychedelický vinyl se stejnojmenným názvem Egypt.Následně vzniklá kapela Jolly Joker and The Plastic Beatles of Universe raketovým startem slaví úspěchy nejen doma ale i v Evropě. Debutové album Heavy Funky Boxing´roll (1992), ve svém stylu revoluční deska, ovlivnila generaci nově vznikající hudební scény po pádu komunistického režimu. Od roku 1992 se Jolly Joker & PBU stává stálicí na klubové scéně i scéně festivalové.

http://bandzone.cz/jollyjoker

Denet

Tak tuhle ostravskou kapelku vám snad ani nemusíme představovat.Rok založení 1984. Thrash metal, který ještě hodlá pořádně zatopit.

http://bandzone.cz/denet

The Pant

vznikli přesně na den 28. září 1996 v Břidličné ve složení Luboš Tesař - kytary,Roman Kočiřík - basa a zpěv, Pepis Šustr - bicí. Během prvních let kapela obráží vesměs regionální klubová pódia. Postupem času jejich styl vykristalizoval v přímočarý a pravověrný hard rock a kapely si všímá nestor českého bigbítu Petr Janda ,jenž zařazuje jejich debutový singl na kompilaci CZECH ROCK SELECTION 99.Rok poté vychází první MC ....a long way... a kapela se vydává na své první klubové turné po České republice. U společnosti F.R.M. Petra Kůsy vychází kapele další singl Midnight rider a THE PANT se pouští do budování vlastního nahrávacího studia, kde na jaře 2004 vzniká CD On the road again. O rok později kapelu opouští zakládající člen Luboš Tesař ,aby ho u kytary vystřídal bruntálský multiinstrumentalista Víťa Jelínek.V novém složení vznikají dva singly,jenž vychází na kompilaci ROCK MORAVA 2006. V současnosti patří kapela v ČR k zavedeným souborům jenž se účastní i největších letních festivalů jako jsou Noc plná hvězd v Třinci, či českobrodský Rock for people. Za třináct let existence kromě dvou alb a několika singlů mají také na 500 úspěšných živých vystoupení v jejichž výčtu nechybí i několik zahraničních v Rakousku, Polsku a na Slovensku. Po deseti letech kapelu opouští zakládající člen Pepa Šustr a na jeho místo nastupuje Tomáš Vaca odchovanec bubenické školy Ivo Batouška a bývalý člen Jumping Drums. The Pant rozhodně nejsou žádní mistři světa a ani nepatří mezi komerční rádiovou smetánku. Přesto,nebo možná právě proto patří jejich vystoupení k nevšedním zážitkům evokujícím nadšení pro poctivou hardrockovou klasiku.V březnu 2007 vychází již třetí řadové CD STRAIGHT WAY TO HELL. Během turné k tomuto albu kapela navštěvuje i nové země jako Bělorusko a Německo a  vydává i své první " live" DVD .V květnu 2009 vychází u RK MUSIC RECORDS další řadové album pod názvem Louder! a do roku 2010 vstupují THE PANT prvním zahraničním singlem vydaným v USA a s celosvětovou distribucí.

http://bandzone.cz/thepant

Vladimír Cirkus

Po úspěšně zvládnutém sabotování klasických a fádních lifestylových magazínů vytvořením nového zábavného pořadu „Sabotáž Tobiho a Vladimíra“ v České televizi (www.sabotaz.cz), se Vladimír, jeden ze členů úspěšné moderátorské dvojice, rozhodl sabotovat Českou populární hudbu. Zakládá kapelu Vladimir Cirkus a společně s ní nahrává písně, které by se daly označit, jako „Sabotážní pop.“ Ten je určen pro všechny, kteří se chtějí při poslouchání především pobavit, mají rádi dobrou hudbu a nebojí se užít si nové věci. Sabotážní pop není fádní a má potenciál zasáhnout široké spektrum posluchačů. Druhým hlasem debutového alba Vladimír cirkus je finalista a favorit první Česko Slovenské SuperStar Martin Chodúr se svým fenomenálním hlasem. Jeho talent objevil Vladimír už před lety při společném účinkování v kapele a přizval jej ke spolupráci na svých nových nahrávkách.

http://bandzone.cz/vladimircirkus

The Firedog

FIREDOG je ostravská kapela protřelých muzikantů, hrající "severomoravský jižanský rock". Nezbytnou součástí koncertů je "obscure cabareto" - cirkusová show, zahrnující vystoupení ledních medvědů, korpulentní tanečnice v čele s pověstnou Big Mary a jejími otroky, tanec kolem živé tyče, apod. To vše pod taktovkou skvělého Pryncypala. Kapela se na světových pódiích objevuje již dlouhou řádku let. Jádrem ohnivého pudla je čtveřice protřelých rockerů, shromážděná kolem osoby Jazzmonta Punqueze. Vznik skupiny se datuje od poloviny 70. let minulého století. Skupina vznikla štastnou náhodou. Obsazení se ihned v začátcích ustálilo. Jelikož jsou všichni členové skupiny velmi bohatí, dá se skupina jen velmi těžko přemluvit ke koncertování. My je ovšem na Rockové Ostravě máme.

http://bandzone.cz/firedog

Animal Farm

Jako poslední účinkující festivalu Vám představujeme brněnský Animal Farm. Velmi nás zaujal jejich hudební styl rock-grunge. Nejedná se prosím v žádném případě o muzikanty, kteří drží své nástrojem pár dnů. To budete už brzy moci sami posoudit.

http://bandzone.cz/animalfarm

Těšíme se na Vás a přejeme hodně zážitků na znovu obnoveném hudebním festivalu Rocková Ostrava.

Zdraví celý realizační tým.

http://rockovaostrava.sweb.cz/


Zveřejněno: 09. 03. 2010
Přečteno:
3355 x
Autor: Johan | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář