Nejbližší koncerty
  • 29. 03. 2024NAURRAKAR Nuclear Misanthropic Black Metal https://www....
  • 03. 04. 2024Gurs - post punk z Baskicka ve šlépějích kapel jako Chain...
  • 04. 04. 2024Conflict (uk), Ginnungagap (cz)
  • 05. 04. 2024Conflict (uk), Eye for an Eye (pl), Lucifer Efekt (cz)
  • 05. 04. 2024Black thrash metalová formace Unpure ze Švédska a black m...
  • 05. 04. 2024Hrají: N.V.Ú. punk ( Východní Čechy ), STREET MACHINE har...
  • 06. 04. 2024Conflict (uk), Eye for an Eye (pl)
  • 08. 04. 2024Pestilence se vrací do Ostravy! Tentokrát je doprovodí Ca...
INSANIA

PRESSBOIL, LAHAR ani F.O.B. plyšové medvídky u vstupu opravdu nerozdávali....

Podle původního plánu se mělo začít v 19:00, ale tou dobou teprve začínali do klubu přicházet fanoušci. Až úderem půl deváté se na pódiu objevili náhradníci za odpadnuvší The Old Four – PRESSBOIL. Kapela, která to ode mě před rokem schytala s plnou parádou, se za poslední měsíce evidentně zlepšila. Práce obou kytaristů snesla přísná měřítka a jejich zaujetí pro hru bylo nelíčené a příkladné. Thrashmetalový nářez dával vzpomínat na přelom osmdesátých a devadesátých let minulého století, kdy metalu vládli Slayer. Drobné výhrady mám stále ke hře bubeníka a hlavně k pódiové prezentaci – hlavně slečna s baskytarou vypadá znuděně.

To LAHAR jsou na pódiu jako utržení ze řetězu. Poprvé jsem je viděl s novým řvounem Banánem, ale na představení Laharu neměla změna za mikrofonem žádný negativní vliv. Naopak, ve srovnání se Samuelem je Banán ještě větší blázen. Část setu strávil válejíc se po zemi, část mezi fanoušky v kotli, ale neustále při všech tanečních kreacích chrlil texty s kadencí samopalu. V jedné skladbě jej nahradil jeden z fanoušků, který odkřičel song, jehož název jsem hned zapomněl (smích). Thrashcoreová jízda Lahar sice trvala relativné krátkou dobu, ale o to byla intenzivnější. Potěšila občasná Korkova kytarová sóla i ďábelské tempo, s jakým sázel Žrout údery do bicí soupravy. Ostatně ďáblovi patřil i závěrečný přídavek v podobě coveru Root (Píseň pro Satana).

Pořádající F.O.B. stále propagují album The Dice a jejich set čerpá právě z něj. I táborští byli stejně jako obě předchozí kapely přijati vřele, jedna fanynka dokonce protancovala polovinu koncertu na pódiu. Death, thrash, core – pestrá muzika a ještě pestřejší vokál. Mára kromě řevu a jekotu zvládá i čistý zpěv, což zasluhuje pochvalu, naopak jeho řeči mezi skladbami mi opět přišly nemístné a zbytečné. Zato cover Motörhead (Aces of Spades) měl ty správné kule a rozdivočil většinu přihlížejících, včetně těch, kteří přišli z blízké sokolovny z plesu ve společenských oblecích.

Po živé muzice přišel čas muziky reprodukované. Roots Riot Sound System, to jsou dva gramofony a jeden DJ, který střídá punk s metalem. Moc lidí sice v sále nezbylo, ale vytrvalcům se servíroval i Slayer.


Zveřejněno: 09. 03. 2010
Přečteno:
3200 x
Autor: Johan | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář