Nejbližší koncerty
  • 29. 03. 2024NAURRAKAR Nuclear Misanthropic Black Metal https://www....
  • 03. 04. 2024Gurs - post punk z Baskicka ve šlépějích kapel jako Chain...
  • 04. 04. 2024Conflict (uk), Ginnungagap (cz)
  • 05. 04. 2024Conflict (uk), Eye for an Eye (pl), Lucifer Efekt (cz)
  • 05. 04. 2024Black thrash metalová formace Unpure ze Švédska a black m...
  • 05. 04. 2024Hrají: N.V.Ú. punk ( Východní Čechy ), STREET MACHINE har...
  • 06. 04. 2024Conflict (uk), Eye for an Eye (pl)
  • 08. 04. 2024Pestilence se vrací do Ostravy! Tentokrát je doprovodí Ca...
HUSMAN FEST

LIVEEVIL - Lines Demo CD-R 2003/04 - selfrelease

Sakra, jak je možný, že na takhle geniální název kapely nepřišel někdo dřív? Krásně osově souměrný živý zlo! V čele (nebo v pozadí?) stojí známá postava ? Petr Staněk. Ex - Scapegoat, ex - Silent Stream ? a ex - televizní hvězda z jednoho podařeného předávání Anděla. Druhá známá postava (jestli mě teda zrak neklame) má za sebou částečně podobnou dráhu, tedy chvíli Silent Stream ? a stejnou televizní estrádu ? Kiril Chlebnikov. Tihle dva pánové + další dvě neznámé mladé tváře spáchali na podzim 2003 demo Lines. To se zřejmě zalíbilo Crystalovému vydavatelství, takže demo je oficiálně distribuováno přes severomoravský label.

Říká se, že obal prodává, ale u LE nevím. Předeček vidíte nahoře sami, mě nic neříká, ale někomu třeba jo. Celý booklet tvoří pouze 1 lísteček 12 x 12 cm, z druhý strany je pouze seznam skladeb a fotka, víceméně totéž (+ kontakty) vzadu. Texty nikde, sestava nikde, webová stránka při pokusu č. 1 o ničem, při pokusu č. 2 vůbec neexistuje, takže co muzika?

Dosud jsem od LE nic neslyšel, proto šup s tím do stroje. Mačkám > a z beden se ozývá snad trumpeta a hned potom zkreslenej zpěv, zkreslená kytara, umělé zvuky, chvílemi ale také normální klávesy. Bicí jsou nejspíš taky umělý, resp. naprogramovaný, aspoň doufám, protože ať jsem hledal, kde se dalo, nástrojový obsazení jsem nenašel. I druhá skladba je samá elektronika, aspoň zpěv už trošku normálnější, ale jestli to zpívá chlap nebo ženská, to teda taky netuším, skoro bych řekl, že oba. Okolo toho zase samý pazvuky - kam s tím stylově? Ještě že mám promo letáček, kterej mi v tom dělá jasno ? jedná se o jungle ? rockový taneční styl. A řekl bych, že letáček nelže ? opravdu je to džungle. Už druhý počin Crystal prod. na hony vzdálený metálu. Těžko říct, jaká cílová skupina tohle poslouchá, ale pravověrní metalisté to asi nebudou. Nedokážu to ani k ničemu přirovnat, protože tohle běžně neposlouchám. I ostatní dvě skladby se nesou v nastoleném trendu ? samé samply, efekty, ?nečisté" tóny, tempo střední, skoro taneční. Věnoval jsem tomu snad dvacet poslechů, ale na chuť tomu nepřišel.

čas: 16:34

Skladby:

1) Lines

2) Opus

3) Act

4) Slayer?s house


Zveřejněno: 19. 04. 2004
Přečteno:
3419 x
Autor: Johan | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

20. 04. 2004 10:06 napsal/a richard
live evil
myslim ze tuhle slovni hricku prezentoval pred nimi i la vey (nebo jak se jmenoval) v te jeho sbirce :-)