Nejbližší koncerty
  • 26. 04. 2024OBSCENE EXTREME WARM UP TOUR 2024 - tentokrát za účasti I...
  • 26. 04. 2024The Stubs (PL) + Arrogant Twins + Neuro Bats
  • 28. 04. 2024Neděle 28.4.2024 PARLAMENT CLUB PLZEŇ. SLOW FALL (Finla...
  • 29. 04. 2024RAEIN (IT) + Stormo (it) + Nervy
  • 04. 05. 2024Při příležitosti vydání split LP Toxic future / Life disa...
  • 06. 05. 2024CLOAKROOM (USA, Relapse) + PANENSKÉ PLAMENY
  • 09. 05. 2024NĀV + Łūt
  • 10. 05. 2024Již dvanáctý ročník rodinného metalového festu BUGRFEST p...
FORGOTTEN SILENCE - Vemork Konstrukt

S první nahrávkou se na sklonku roku 2009 přihlásila olomoucká skupina BN5. Odpovídá Cubase.

Kdy byla vaše skupina založena, proč zrovna tenhle název, co znamená a co bylo prvotním impulsem pro její vznik?

Kapela vznikla v roce 2000 s tím, že jsme chtěli hrát punk. Název vznikl celkem náhodně a spontánně. Mělo nás hrát pět, ale doopravdy nás nikdy pět nebylo. Prvním impulsem byla asi popularita kluků z Lunetic (smích). Vystřídalo se u nás spousty muzikantů, až asi před dvěma lety se obsazení ustálilo až dodnes.

Představte jednotlivé členy - věk, zda již někde hráli a jak dlouho hrají na svůj nástroj?

Je nám něco mezi dvaceti a třiceti. Zpěvák Coudy je nejstarší a je asi jediný, kdo nebyl v jiné kapele, basák Jíra je nejmladší, prošel kapel spousty, ale vydržel jen u nás, sami nevíme, čím to je. To stejné se dá říci o bubeníkovi, on Luké hrál taky všude možně. No a kytarista Cubase hrál tak porůznu, a vlastně ještě hraje.

Za jakých podmínek jste nahrávku pořídili, jak jste s ní spokojeni, jaký náklad jste od nahrávky pořídili, jak jde zatím na odbyt, jaká je cena?

CD jsme nahráli v době od května do července v roce 2009 ve olomouckém studiu Davida Spilky, což bylo pro nás olomoučáky velmi pohodlné. Zvládli jsme to celkem rychle, což se nedá říci o vlastním „vydání“, které se konalo až v prosinci téhož roku. Náklad je zatím 500 ks. Cena je krásná, nádherná a to jest devadesát korun českých.

Texty – proč jste rozhodli zpívat česky, kdo je autorem slov, jaká témata volíte?

Autorem slov je Coudy (zpěv). Je to klučina kterého moc nebaví psát zamilované, romantické, všeobecně láskyplné čí jiné optimistické texty. Prostě se s tím moc nemazlí. Snaží se posluchačí říct vše na plnou hubu. Taková je prostě dnes doba, a myslim že sposta fanoušků to ocení, ale na druhou stranu i naopak.
Cheme aby nám publikum rozumělo, i když naše texty nejsou příliš duchaplné. Víme, že dnes je doba, kdy už spousta Čechů rozumí velice dobře anglicky, přesto jsme to rozjeli v češtině. Je to krásný jazyk, se kterým se dá velice dobře pracovat.

Kdo je autorem loga, obalu, webu – jakou důležitost těmto grafickým věcem přisuzujete?

Autorem těchto záležitostí je opět zpěvák Coudy. Pro nás veškerá grafika, fotky atd. jsou důležité, je to takovej první dojem z kapely, hned po hudbě (smích).

Které kapely patří mezi vaše vzory/zdroje inspirace?

Každý z nás má ty svoje „koně“. Ale asi se všichni shodneme na kapelách jako Nirvana, Rage against the machine, Korn, NIN, Limp Bizkit, Machine head, Elektrick mann, Queens of the stone age, Abba, Beatles, Prodigy, Beastie Boys, Slipknot, Godsmack, System of a down a spousty dalších.

Posílali jste nahrávku na firmy, případně na které, jaká byla/nebyla odezva?

Do žádné firmy jsme zatím nahrávku neposlali. Ale určitě to zkusíme, až budeme vědět kam.

Kolik máte za sebou koncertů a který považujete za nejpovedenější?

Koncertů máme za sebou v současné sestavě poměrně dost, ale byli bychom rádi za mnoho dalších. Nejpovedenější koncert? Taky těžko říct, někdy je to super, paráda, pařba, prostě zlo, někdy zase naopak. Tak kupříkladu teď o víkendu jsme hráli v olomouckém klubu 15 minut, a koncert byl docela vypečený, teda až na domluvu a podmínky.

Máte ambice ukázat se v zahraničí?

Zahraničí nás zatím čeká, neb jednáme o koncertě v Bratislavě (smích). Dál se uvidí. Ale moc si samozřejmě nefandíme, a také texty jsou české, které by ve světě moc lidem neřekly.

Plány do budoucna...

Tak abychom byli zdraví a měli chuť pořád hrát a tvořit. Dál určitě spousty koncertů, klip, další nahrávku atd. atd. atd.

http://bandzone.cz/bylonaspet

Zveřejněno: 01. 02. 2010
Přečteno:
3545 x
Autor: Johan | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář