Nejbližší koncerty
  • 26. 04. 2024OBSCENE EXTREME WARM UP TOUR 2024 - tentokrát za účasti I...
  • 26. 04. 2024The Stubs (PL) + Arrogant Twins + Neuro Bats
  • 28. 04. 2024Neděle 28.4.2024 PARLAMENT CLUB PLZEŇ. SLOW FALL (Finla...
  • 29. 04. 2024RAEIN (IT) + Stormo (it) + Nervy
  • 04. 05. 2024Při příležitosti vydání split LP Toxic future / Life disa...
  • 06. 05. 2024CLOAKROOM (USA, Relapse) + PANENSKÉ PLAMENY
  • 09. 05. 2024NĀV + Łūt
  • 10. 05. 2024Již dvanáctý ročník rodinného metalového festu BUGRFEST p...
FORGOTTEN SILENCE - Vemork Konstrukt

PERFORMED – Thick fume of dependencies CD-R 2009, vlastní náklad

Z Prievidzy se hlásí nováčci, kteří vůbec žádnými nováčky nejsou (smích), protože existují dlouhých šest let. Ale příliš významné stopy v metalovém světě zatím Performed nezanechali. Jistě, neustálé personální změny kapelu brzdily, stejně jako přehrávání převzatých skladeb na občasných koncertech. S vlastní tvorbou momentálně čítající pět skladeb se kvartet Martin (kytara, vokály), Maroš (kytara), Lukáš (baskytara), Peter (bicí) představil až v roce 2009, kdy ve studiu TSL v Nedožerech pořídil nahrávku s dlouhým názvem Thick fume of dependencies.

Naši východní sousedé se snaží o thrash metal klasického amerického střihu v duchu „velké čtyřky“. Nikam se neženou, pohybují se ve středních tempech a snaží se sázet na atmosféru. Tím by mohlo být řečeno vše… kdyby ta snaha vyznívala přesvědčivě. Všechny kompozice jsou totiž upachtěné, těžkopádné, bez osvěžujících momentů – jeden riff za druhým, skoro pořád v jednom tempu, takže skladby splývají v jedinou. Jistě, občas se objeví stylové sólo (v tomto směru vede úvodní Mammonist a těsně za ní se umisťuje titulní Thick...) nebo dusot devastujících kopáků, ale tím jakákoliv pozitiva končí. Ani zpěv kapelu nezvedá z průměru, Martin tak nějak podivně vykřikuje, ale chybí mu dravost a přesvědčivost. Trochu jinde je poslední, bonusová, skladba Behind you, ve které dávají Performed vale thrash metalu a směřují ke kovu smrtícímu. Zatímco hudebně nepřináší song nic interesantního, změna vokálu jde kapele k duhu a deathový murmur se poslouchá mnohem příjemněji než předchozí štěkot.

Zvuk má daleko i k průměru, je přebasovaný, zahuhlaný – vyloženě demáčový, snad jen kytarová sóla a bicí jakž takž zní… Strohý obal obsahuje texty v angličtině (klišé, klišé, klišé), fotku a základní info; titulka je amatérská patlanina, stejně jako logo.

Prvním krokem nevyšlápli Performed úplně jistě, jako kdyby šlápli na okraj louže a zamazali si kecky od bláta. Teď je třeba botky oklepat a začít přemýšlet, čím tuhle nudu nějak osvěžit. Chtělo by to občas zrychlit, častěji zasólovat, zamakat na vokálech (přidat třeba sbory), prostě by to chtělo výraznější nápady i lepší zvuk.

Seznam skladeb:
  1. Mammonist
  2. Killing past
  3. InstruMetal
  4. Thick fume of dependencies
  5. Behind you

Čas: 26:08

http://bandzone.cz/performed

 

Zveřejněno: 31. 01. 2010
Přečteno:
3226 x
Hodnocení autora:
5 / 10

Autor: Johan | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář