Nejbližší koncerty
  • 29. 03. 2024NAURRAKAR Nuclear Misanthropic Black Metal https://www....
  • 03. 04. 2024Gurs - post punk z Baskicka ve šlépějích kapel jako Chain...
  • 04. 04. 2024Conflict (uk), Ginnungagap (cz)
  • 05. 04. 2024Conflict (uk), Eye for an Eye (pl), Lucifer Efekt (cz)
  • 05. 04. 2024Black thrash metalová formace Unpure ze Švédska a black m...
  • 05. 04. 2024Hrají: N.V.Ú. punk ( Východní Čechy ), STREET MACHINE har...
  • 06. 04. 2024Conflict (uk), Eye for an Eye (pl)
  • 08. 04. 2024Pestilence se vrací do Ostravy! Tentokrát je doprovodí Ca...
ASMODEUS - "Pobřeží královny Marie"

OSA KILLERS – Kata-Poa CD-R 2009, vlastní náklad

Českobudějovická parta OSA Killers existuje zhruba rok. Tvoří ji muzikanti aktivní i v jiných kapelách a Kata-Poa je pod hlavičkou OSA Killers jejich prvním počinem. V promo listu nechybí upozornění, že jde o demosnímek nahraný během jediného dne a tomu odpovídá jak zvuk, tak hlavně doprovodné záležitosti – těmi myslím odfláknutý obal, který obsahuje jen seznam skladeb a děkovačku – chybí sestava, údaje o nahrávání, o textech nemluvě.

Poslech dema Kata-Poa není snadnou záležitostí. OSA Killers balancují mezi několika polohami, od nasraného po melodické HC, od rocku po hrátky se zvuky i netradičními nástroji – takže asi crossover. Kolekce působí trochu nesourodým dojmem, kapela zřejmě hledá polohu, která by jí seděla nejlépe. První čtyři skladby se tváří jako HC, ale i v nich lze zaregistrovat občasné experimentíky, třeba v Drowning in the past dojde vedle čistého zpěvu a řevu i na odříkávané a šeptané pasáže. Když už jsem nakousl zpěv – ten je opravdu zvláštní, hlavně v čistých polohách mi vůbec nesedí barva hlasu. Řev je lepší, ale celkově jsou vokály (ač velice pestré) takové nedotažené, nejisté...

Ve skladbách se sice pořád něco děje, mění se tempo, rytmus, styly, vokály, přesto, nebo možná právě proto, jsou skladby „nečitelné“ a splývající v jednu zahuštěnou masu. Oživení přichází s titulní Kata-Poa. Dlouhé „sólo“ na Didgeridoo coby intro, poté řev „Kata-Poa“, chytlavé momenty se střídají s ostřejšími, dojde i na nějaké exotické bubínky... asi nejzajímavější song. Další etnické postupy přichází, jak název naznačuje, s Ethnocoma. Akustické nástroje na začátku, čistý zpěv, pak zvrat a řádný nářez a zase zvrat a zase... – zajímavé prolínání zdánlivě neslučitelných žánrů. Nejdivočejší jsou Vzpomínky zabijáků, to je opravdu drtivá řezničina s dusotem kopáků, ostře řezanými riffy a hrdelním řevem. Scythe killer zaujme jen názvem, Old Scar úvodní akustickou pasáží a závěrečný cover Prodigy se taky příliš nepovedl. Kapele v závěru evidentně dochází dech i nápady.

Celkově to na první „dání o sobě vědět“ není průšvih, ale ani výhra. Průměr.

Seznam skladeb:

  1. I rejoice
  2. Thunderstorm come
  3. Drowning in the past
  4. Sabes
  5. Kata-poa
  6. Injustice
  7. Sorrow
  8. Ethnocoma
  9. Memories of killers
  10. Scythe killer
  11. Old scar
  12. Breathe (cover Prodigy)

Čas: 43:13

http://www.bandzone.cz/osakillers 


Zveřejněno: 25. 01. 2010
Přečteno:
3439 x
Hodnocení autora:
5 / 10

Autor: Johan | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

09. 07. 2013 11:49 napsal/a kminda
hovnoooooo
hovnoooooo
27. 07. 2010 20:47 napsal/a Wolfram
hhhh
OSA je nejlepší kapela kterou máme . . . . : )