Nejbližší koncerty
LLYR

Ascendancy – The Primacy Of Reason EP 2009 – self release

Mladá brněnská kapela Ascendancy vznikla v roce 2008 kolem odpadlíka Abstract Essence – Libora Kukuly a rok poté nahrává právě recenzované Ep – The Primacy Of Reason.

Málokdy mě chytne kapela již na první poslech natolik, jako v tomto případě Ascendancy. Co se týče melodického, lehce progresivního metalu, zlomil jsem již nad ČR hůl, tito nadějní brňáci však úplně mění můj názor. Všichni příznivci Brainstorm, Evergrey a jiných, zpozorněte! Nechci tím říci, že by snad toto demo přímo dosahovalo kvalit zmíněných spolků (přeci jen se Ascendancy ubírají lehce jiným směrem, ale lepší přirovnání mě nenapadlo, snad Vanishing Point?), ale rozhodně tím myslím, že trochu práce a budou jim Ascendancy brzy šlapat na paty - co si budeme vykládat, Torn ani Memorial Roots nejsou žádný zázrak v poměru, co tyto sebranky vyváděly dříve.

Velmi oceňuji především parádní zvuk, tím „parádní“ myslím opravdu hodně na úrovni. Potom velmi sympatické souhry kytar s kopákem, dále kytarová sóla a zapojení kláves je pro mé uši balzámem. Abych však jen nechválil, shrnu i nedostatky. Hlavně zpěv, který je na české poměry sice vysoko nad průměrem, potřeboval by však přitvrdit a projev „zagresivnět.“ Především by to ale chtělo odstranit drobná klišé, vyzkoušet o něco netradičnější postupy a věřím, že zde máme novou hvězdu.

Možná hodnotím příliš mírně, možná jsem jen oblouzněn něčím, co u nás není obvyklé, ale téhle bandě prostě fandím! Chlapi a dámo pracujte, nesmírně se těším na debutovou placku!

Čas: 21:58

Seznam skladeb:

  1. Surprises Are Behind The Gates Of Dourness
  2. Ambling Under Moon
  3. Ascendancy
  4. Stronger
  5. Hometown Syndrome

Web: www.bandzone.cz/ascendancy

 


Zveřejněno: 04. 01. 2010
Přečteno:
4019 x
Hodnocení autora:
8 / 10

Autor: Dharm | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

23. 01. 2010 11:23 napsal/a pepe
Koncert
jojo budějky to jistí!!!
18. 01. 2010 10:13 napsal/a karlos
recence
To je vydařená recenze...jen tak dál!
12. 01. 2010 22:09 napsal/a Dharm
2Pepe
koukni na jejich bandzone.. například v Budějkách budou hrát..:)
12. 01. 2010 09:24 napsal/a Pepe
Masakr muzika!!!!
Tak tohle je opravdu super matroš já bych dal klidně 10 bodů. To se často neslyší nejen v české kotlině ale ani venku. Nevíte jestli mají někde v jižních čechách nějaky koncert?
04. 01. 2010 18:35 napsal/a DW
Tom
konzultoval se mnou, no já bych možná ještě viděl jako možnost postavit za mikrofon rovnou zpěvačku. Jo jasně, hodně by se to posunulo k Sirenii ( a jejich NB balastu), ale možná by to na český poměry nebyl tak úplně špatnej nápad (skoro byste neměli konkurenci...)