Nejbližší koncerty
  • 20. 04. 2024Kapela Bloody Obsession a Barrák music club pořádají třet...
  • 20. 04. 2024DROM, MAYON, DRUTTY
  • 22. 04. 2024DEAF CLUB (USA) + FUCK MONEY (USA) + DECULTIVATE + SKIPLIFE
  • 23. 04. 2024Joshua Zero (UK) & Wczasy (Pol) & Blue Chesterfield > 23....
  • 23. 04. 2024Výjimečný kytarista a hudebník, několikanásobný držitel B...
  • 26. 04. 2024OBSCENE EXTREME WARM UP TOUR 2024 - tentokrát za účasti I...
  • 26. 04. 2024The Stubs (PL) + Arrogant Twins + Neuro Bats
  • 28. 04. 2024Neděle 28.4.2024 PARLAMENT CLUB PLZEŇ. SLOW FALL (Finla...
ASMODEUS - "Pobřeží královny Marie"

S.N.A.D. – Love´s not Dead! CD 2009, Cecek Records

S.N.A.D. je punková skupina ze Pcher existující dlouhých 12 let. A světe div se, za tu dobu se jí takřka vyhýbaly personální změny – vždyť kvartet Daviďák (zpěv), Sumec (basa), Dufíno (kytara), Fill (bicí) funguje v kapele dodnes, Šukec (kytara) ji posílil měsíc po vzniku a po čtyřletém intermezzu se letos vrátil. Jedinou změnou je nedávná výměna bicmena – Filla nahradil Cýra s tím, že občas si Fill střihne s kapelou koncert. Ale na albu Love´s not Dead! ještě namlátil bubínky Fill…

S.N.A.D.i drtí „starej dobrej“ punk lehce „šmrnclej hácéčkem“. Většina skladeb odsýpá v kvapíkovém tempu, které udávají devastující bicí. Kytara se nepouští do žádných větších akcí, ale drhne hutné riffy „od podlahy“ – takže příliš vyhrávek si posluchač neužije. Možná je to škoda, místy nahrávka sklouzne k monotónnímu rachotu. Vokály jsou poměrně pestré – vedle hlavního hrubiána se k mikrofonu občas postaví i ostatní členové a dílky tomu jsou zpěvy variabilnější než muzika. Škoda, že často není rozumět textu – Daviďák si s výslovností hlavu neláme a sem tam drmolí a drmolí… HC / punkovému rámusu se vymykají dvě kravinky – převzatá  Hepatityda "D" a závěrečná Hurá za sluncem. Zatímco v prvním případě sáhli pánové do repertoáru Ramones, v druhém laškují ze ska a využívají nasamplované dechy. Mně se nejvíce líbí Zlatá mládež, nejpestřejší skladba, ve které dojde i na odlehčené pasáže a kytarové hrátky; navíc refrén je hodně chytlavý.

S.N.A.D.i většinou zpívají o ženských (Lovesong, Ona kurva,  Orální, Ženský pop) a že si neberou servítky ani slovník slušných slov. Možná je těch vulgarismů a perverzností příliš, ale když je to baví…. Nicméně vedle kravinek se objevují i texty závažnější (samozřejmě v duchu stylu), kritické vůči soudnímu systému, teleshopingu, rozmazleným frackům, kariéristům, bezmoci… Úroveň textů je tak akorát průměrná – něco se povedlo víc (Lovesong, Bezmoc), něco vůbec (Orální je fakt debilita, Ona kurva jakbysmet).

Solidní obal složený ze 4 panelů obsahuje vše co třeba (texty, fotky, sestavu, info o nahrávání) i co netřeba (pravopisné chyby – nemoc většiny punkových kapel), titulka na první pohled připomíná srdce, při druhém jsou patrné lebky a číro z obratlů – dobrý nápad. A že to kapela myslí vážně je patrné z návštěvy studia Hostivař, které je zárukou kvalitního zvuku.

Seznam skladeb:
  1. Lovesong
  2. Justice
  3. Teleshocking
  4. Ona kurva
  5. Orální
  6. Zlatá mládež
  7. A co teď
  8. Řitní lezec
  9. Hepatityda "D"
  10. Ženský pop
  11. Bezmoc
  12. Hurá za sluncem

Čas: 43:27

www.cecek.com

 

www.bandzone.cz/snad


Zveřejněno: 29. 11. 2009
Přečteno:
4780 x
Hodnocení autora:
6 / 10

Autor: Johan | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář