Nejbližší koncerty
  • 28. 03. 2024Hrají: NAŠROT legendární hardcore ( Havlíčkův Brod ), NON...
  • 29. 03. 2024NAURRAKAR Nuclear Misanthropic Black Metal https://www....
  • 03. 04. 2024Gurs - post punk z Baskicka ve šlépějích kapel jako Chain...
  • 04. 04. 2024Conflict (uk), Ginnungagap (cz)
  • 05. 04. 2024Conflict (uk), Eye for an Eye (pl), Lucifer Efekt (cz)
  • 05. 04. 2024Black thrash metalová formace Unpure ze Švédska a black m...
  • 05. 04. 2024Hrají: N.V.Ú. punk ( Východní Čechy ), STREET MACHINE har...
  • 06. 04. 2024Conflict (uk), Eye for an Eye (pl)
TELEPATIE VI

GRIMLORD – Dolce Vita Sath–an as CD 2009, vlastní náklad

Téměř 10 let existující Grimlord přichází s devátou nahrávkou, přičemž ty předchozí vycházely s podtitulem demo, promo či s koncovkou R (CD-R v roce 2007 resp DVD-R o rok později). Letošní počin možná vyšel na originálním CD, ale ke mně doputovala pouze pálená promo verze… takže nemohu sloužit texty a rozborem obalu.

Kabaretní úvod signalizuje možnou avantgardní muziku, ale po chvilce se rozjíždí hudba přece jen o něco konformnější. Ne ale natolik, aby další moderní slovo, „progresivní“, mohlo být při charakteristice tvorby polské družiny opomenuto. Nahrávka osciluje mezi několika styly, nenásilně se proplétají hlavně heavymetalové melodie s tvrdšími thrashovými pasážemi, tu a tam se objeví nějaký speciální momentík, který rozčísne už už se usazující monotónnější tóny. Vedle klasických heavy melodií se pánové (Barth La Pickard – kytary, zpěv, synth., Orson – baskytara a Lukass – bicí) nebojí posadit odlehčenou pasáž či temnější úsek se skřehotavým zpěvem.

Krokem mimo je nepříliš povedená Shade Of Wrath Angels, kterou se táhnou nepříjemné zvuky kláves a baskytary, naopak nejlepší kusy album otevírají. Jak úvodní (a titulní) Dolce Vita Sath – anas, tak druhá  When The Heads Are Going Down nabízejí nejpestřejší a zároveň dotaženou muziku, ve které chybí plonkové pasáže. Postupem času ale nahrávce začíná docházet dech a na vině je hlavně absence vokálů, které od čtvrté skladby chybí. Poměrně netradiční zastřený zpěv sice není nikterak extrovní, ale bez něj se druhá polovina stává hůře vnímatelnou.

Zvuk je asi takový, jaký jej kapela chtěla mít, ale mně se nezamlouvá příliš vytažená baskytara. V některých momentech je sice sympatické, že basák dostává poměrně velký prostor a jeho nástroj hraje rovnocennou úlohu s kytarou, místy ale basové brumlání kazí dojem z melodických kytarových vyhrávek.

Seznam skladeb:

  1. Dolce Vita Sath – anas
  2. When The Heads Are Going Down
  3. Oh! My King
  4. Shade Of Wrath Angels
  5. Ground Zero
  6. Dissolution Of Eternity
  7. Ancient Land Of Ys
  8. Avericious Scavenger - Panth of Lash
  9. Lamentation Sword

Čas: 49:56


Zveřejněno: 22. 11. 2009
Přečteno:
4137 x
Hodnocení autora:
6 / 10

Autor: Johan | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář