Nejbližší koncerty
  • 26. 04. 2024OBSCENE EXTREME WARM UP TOUR 2024 - tentokrát za účasti I...
  • 26. 04. 2024The Stubs (PL) + Arrogant Twins + Neuro Bats
  • 28. 04. 2024Neděle 28.4.2024 PARLAMENT CLUB PLZEŇ. SLOW FALL (Finla...
  • 29. 04. 2024RAEIN (IT) + Stormo (it) + Nervy
  • 04. 05. 2024Při příležitosti vydání split LP Toxic future / Life disa...
  • 06. 05. 2024CLOAKROOM (USA, Relapse) + PANENSKÉ PLAMENY
  • 09. 05. 2024NĀV + Łūt
  • 10. 05. 2024Již dvanáctý ročník rodinného metalového festu BUGRFEST p...
DARK GAMBALLE – „Dobrý lhář“

V.O.H. – Sen o životě CD 2009, Papagájův hlasatel

Skupina V.O.H. by podle profilu na Bandzone měla mixovat punk s HC, ale přátelé, nevěřte všemu, co někde čtete!

Minulost je zapomenuta, současní V.O.H. nemají s punkem (kromě zaměření vydavatele) společného zhola nic. Na aktuálním cédéčku servírují Pražáci mnohem tvrdší a syrovější muziku, řekněme zmetalizovaný HC. Kytary řežou riffy ostré jako břitva, bicí doslova devastují (aby ne, když jejich obsluhovatelem je Štefy, postava známá i z metalového a grindového světa z působení v Psychotic Despair a Jig-Ai) a všudypřítomnou agresi podporuje Lukášův hrdelní řev. Nahrávka působí sevřeně, skladby většinou letí v rychlém tempu, takže mrška monotónnost se tu a tam dostává na pořad dne. Naštěstí si této choroby jsou pánové vědomi a tak se z uniformního nářezu snaží občas vystoupit a dopřát sobě i posluchačům nějaké to zpestření. Škoda, že melodických pasáží není na albu více, skladby Pohřbený ideály, Věčnost nebo Útěk = cesta působí právě díky těmto elementům nejzajímavěji. Chuťovkou na závěr je předělávka letitého hitu skupiny Törr – V.O.H. se pustili do mixování a do skladby přimíchali úryvky ze stejnojmenného filmu, takže vzniklo Kladivo na čarodějnice na druhou.

Titulní strana obalu dokonale ladí s atmosférou alba – děcko v břiše sní svůj Sen o životě a netuší, co jej na tom světě čeká. A podle obsahu textů to nic příjemného nebude. Stavy beznaděje, rezignace na ideály, justiční omyl, obrazy zkázy – to jsou zásadní motivy, které se v textech objevují. Na stylové poměry jsou slova poskládána velmi zajímavě, žádné jednoduché rýmovačky, ale složitější a sofistikovanější verše, ve dvou případech vypůjčené od „kolegů“ K. H. Borovského resp. M. Holuba. Škoda, že Lukáš chrlí slova kulometným tempem a nemá tudíž čas na pečlivější artikulaci – většině textů není rozumět a je třeba číst v solidně zpracovaném bookletu (i když nechápu, proč jsou obal nectí pořadí skladeb popořadě). Pochvalu zaslouží anglické překlady, naopak fotogalerie je pozůstatkem punkového období, takže na fotostránce se na okulibou grafiku kašle. Zvuk se vydařil – až se mi nechce věřit, že se nahrávalo, míchalo a mástrovalo pouhé 4 dny.

Poslední zprávy z tábora V.O.H. oznamují odchod Štefyho – takže bubenická sesle osiřela a hledá se nový tlučmistr. Zájemci nechť kapelu kontaktují…

Seznam skladeb:
  1. Intro
  2. Jsi to ty?
  3. Touha přežít
  4. Pohřbený ideály
  5. Ach není tu není
  6. Věčnost
  7. Vostnatý dráty
  8. Těžko pak vážit slova
  9. 0:53 místního času. Vypuknutí nepřátelství
  10. Pohrdání nenávistí
  11. Útěk = cesta
  12. Nepřítel (v očích) státu
  13. Na prodej
  14. Kladivo na čarodějnice (Törr cover)

Čas: 36:03

www.bandzone.cz/voh

 

www.phr.cz 


Zveřejněno: 12. 11. 2009
Přečteno:
3385 x
Hodnocení autora:
7 / 10

Autor: Johan | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář