Nejbližší koncerty
  • 29. 03. 2024NAURRAKAR Nuclear Misanthropic Black Metal https://www....
  • 03. 04. 2024Gurs - post punk z Baskicka ve šlépějích kapel jako Chain...
  • 04. 04. 2024Conflict (uk), Ginnungagap (cz)
  • 05. 04. 2024Conflict (uk), Eye for an Eye (pl), Lucifer Efekt (cz)
  • 05. 04. 2024Black thrash metalová formace Unpure ze Švédska a black m...
  • 05. 04. 2024Hrají: N.V.Ú. punk ( Východní Čechy ), STREET MACHINE har...
  • 06. 04. 2024Conflict (uk), Eye for an Eye (pl)
  • 08. 04. 2024Pestilence se vrací do Ostravy! Tentokrát je doprovodí Ca...
HUSMAN FEST

Česká televize se s platností od ledna 2010 rozhodla bez udání důvodu či oznámení náhrady zrušit pořad Pětka v pomeranči. Chcete Pomeranč dál vídat na obrazovkách? Napiště to Radě ČT!

Přátelé, kamarádi, kolegové,
obracíme se na vás s žádostí o pomoc. Pořad Pětka v pomeranči (Pomeranč, Superpomeranč) více jak čtyři roky intenzivně pracoval pro podporu hudby v této zemi. Mapoval tu část domácí i zahraniční scény, která je většinou tuzemských televizních stanic neprávem přehlížena či opomíjena, vyhledával a upozorňoval na nové hudební talenty. Za dobu své existence poskytl tento pořad prostor k prezentaci více jak sedmdesáti českým a slovenským kapelám (jejichž výčet uvádíme níže) a uvedl přes sto zahraničních hardcoreových, rockových, nu-metalových, ska  a punkových videoklipů (převážnou část  navíc v celonárodní premiéře).

Zpravidla každý týden po celé čtyři roky přinášel tvůrčí team Pětky v pomeranči na televizní obrazovky navíc reportáže o adrenalinových sportech a tipy na zajímavé kulturní či sportovní akce.

Ač byl tento pořad tak jediným a posledním! svého druhu na celoplošné televizní stanici, Česká televize se jej s platností od ledna 2010 rozhodla (bez udání důvodu či oznámení náhrady) zrušit.

Chcete, aby vám Pomeranč i nadále objevoval nové hudební styly a kapely? Představoval vám zajímavé hosty nebo adrenalinové sporty? Pak napište na níže uvedený kontakt na Radu ČT, do kopie prosíme zadejte Radu pro televizní a rozhlasové vysílání a Divácké centrum ČT, a vyjádřete svůj názor. Řekněte NE! zrušení Pětky v pomeranči. Nadešel čas zasadit se o záchranu veřejného prostoru pro prezentaci celé jedné hudební scény zahrnující stovky skupin a desetitisíce fanoušků. My všichni patříme mezi ty diváky, pro které tato televize vysílá.

Předem děkujeme za vaši pomoc.
Zeller (moderátor pořadu)

Řekněte NE! zrušení Pětky v pomeranči! Napište na mail:
Rada ČT: radact@ceskatelevize.cz
Do kopie ,prosíme, zadejte:
Rada pro rozhlasové a televizní vysílání: info@rrtv.cz
Divácké centrum ČT: info@ceskatelevize.cz

Od svého vzniku dosud hostil Pomeranč např. tyto zástupce české a slovenské hudební scény: Tři sestry, Horkýže Slýže, Škwor, Polemic, Visací Zámek, Divokej Bill, Wohnout, Vypsaná Fixa, Illustratosphere, JAR, Monkey Business, David Koller, Dan Landa, Michal Dvořák, Plexis, Tata Bojs, Skyline, Krucipüsk, Support Lesbiens, Gipsy.cz, Arakain, Sunshine, Cocotte Minute, Hypnotix, Guločar, UDG, Kurtizány z 25.Avenue, Lety Mimo, Harlej, Clou, Southpaw, Prago Union, Dark Gamballe, Temperamento, Rybičky 48,Kontrafakt, Elektrick Mann, X-core, Luca Brasi, Pio Squad, Fourth Face, Peshata, PSH, Totální nasazení, Five o'clock Tea, Imodium, Hazy Decay, United Flavour, Status Praesents, Čistychov, Bow Wave, Post-It, Duo Egon, Forma, Chocolate Jesus, Crashpoint, HC3, Midi lidi, Rattle Bucket, Atari Terror, Satisfuction, 100°C, Pop Porn, Street Machine, Flattus, Love Gangsters, Scream Of The Lambs, X-Left To Die, FOB, Hanibal Lecter, Kofein, Lunetic, Sagvan Tofi a další......
a prezentoval namátkou následující zahraniční formace:
Deftones, Korn, Sepultura, Soulfly, POD, SOAD, Slipknot, Nirvana, Machine Head, Rammstein, Fort Minor, Mudvayne, Prodigy, Clawfinger, Agnostic Front, Apocalyptica, Muse, Ill Nino, Marylin Manson, Faith No More, My Chemical Romance, Pro-pain, Dog Eat Dog, Alice In Chains, NOFX, In Extremo, Tanzwut, Oomph!, Audioslave, Living Colour, Bad Religion, HIM, Evanescence, AFI, Beck, Sex Pistols, Gogol Bordello, Incubus, Robbie Williams, Pain, Green Day, Godsmack, Mastodon, Guns'n'Roses, Donots, I AM X, Lacuna Coil, Guano Apes, iO, Within Temptation, Die Happy, Billy Talent, Refused, Asian Dub Foundation, Hatebreed, Metallica, Chimaira, Manu Chao, Good Charlotte, Anti Flag, Rise Against, Bullet For My Valentine, Young Gods, Depeche Mode, In Flames, Hadouken, The Clash, David Bowie, NIN, Staind, Disturbed, Pendulum, RATM, Soil work, Paradise Lost, Rancid, Papa Roach, Motorhead, Static X, Mnemic, Ska P, Beatsteaks, Waltari, Linkin park, The Used, Gallows, Against Me, Slayer, Stone Sour, Fall Out Boy a další...

Více informací a první reakce zástupců české hudební scény naleznete zde


Zveřejněno: 01. 11. 2009
Přečteno:
3590 x
Autor: Hanka | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

18. 11. 2009 15:07 napsal/a DW
I
kdyby ten pořád stál, jak říkáš, za hovno, je dobře, že tu alespoň něco takového je. V době, kdy je každý online snad pozbývá trochu smyslu, souhlasím, ale to, že televizi zcela ovládne Poker Face (viď pane D :)) a bůhví jaký ještě Face já osobně neberu. Jasně, nekoukám na to, ale znám lidi, co ano, a na ně by se nemělo zapomínat. Jestli zachovat pomeranč, nebo tam místo toho šoupnout Hvězdy které tančí, tak to jsem jednoznačně pro pomiho.
18. 11. 2009 07:42 napsal/a prdlajs
hovno
pomeranč stál poslední dva roky za hovno, dobře že ho zruší