Nejbližší koncerty
  • 26. 04. 2024OBSCENE EXTREME WARM UP TOUR 2024 - tentokrát za účasti I...
  • 26. 04. 2024The Stubs (PL) + Arrogant Twins + Neuro Bats
  • 28. 04. 2024Neděle 28.4.2024 PARLAMENT CLUB PLZEŇ. SLOW FALL (Finla...
  • 29. 04. 2024RAEIN (IT) + Stormo (it) + Nervy
  • 04. 05. 2024Při příležitosti vydání split LP Toxic future / Life disa...
  • 06. 05. 2024CLOAKROOM (USA, Relapse) + PANENSKÉ PLAMENY
  • 09. 05. 2024NĀV + Łūt
  • 10. 05. 2024Již dvanáctý ročník rodinného metalového festu BUGRFEST p...
LLYR

MINOTAURUS, COWARD, MORTIFILIA (křest picture disk 7“ SP) a RADIOLOKÁTOR; sobota 14.11.2009, 21:00, Sušice, Tradiční klOUb

NOVEMBEER FEAST 2009 - pozvánka na pivo a metal

Historie klubového festivalu Novembeer Feast se začala psát v listopadu 2000, kdy v Tradičním kloubu proběhl první regulérní ročník. Další dva připadly na podzim let 2001 a 2003 a čtvrté pokračování je po šestileté pomlčce právě před vchodem do podzemí sušické Sokolovny. Při výběru kapel pořadatelé cítili velkou zodpovědnost vůči zdejšímu publiku a dramaturgický koktail zručně namíchali ze dvou sušických a dvou přespolních kapel. Každá jedna z nich má hodně co říci a každá bude mít v Kloubu minimálně své publikum.

MINOTAURUS je nová heavymetalová kapela čeřící vody sušické rockové scény. Kvarteto vychází z cover verzí klasických domácích a zahraničních metalových velikánů, mezi nimiž kralují třeba jména Arakain nebo Black Sabbath. Vedle převzatých skladeb se klubou i vlastní, určitě zazní "Frankenstein" a dost možná i další. Přijďte opravdu včas, ať tuhle stoprocentně živou a mládím nijak nespoutanou kapelu vidíte v plný parádě a navrch luxusním zvuku, kterým Kloub tradičně disponuje.

COWARD existuje od chvíle, kdy jsem začala naplno poslouchat těžkej kov, a že už je to hezkejch pár pátků. Jejich death metal nebyl nikdy svázaný jakýmikoliv pravidly, tu si bral z thrashe, tamhle z hardcoru. S čím ale přišli vloni, to vyrazilo dech nejednomu jejich fanouškovi. Uvolněný post zpěvu obsadili charismatickým týpkem se vším všudy, česky (a znamenitě) zpívajícím frontmanem, který jejich metalový prkno nasměroval do rozbouřenejch vln bigbítu. Však předsudky stranou, tohle není žádná stupidní tancovačka vymetající víkend co víkend pozvracený vesnický sály, to je pořád pořádný ocelový srdce v kabátu, kterej je tak věrohodnej, jako je kapela svá.

MORTIFILIA absolvovala v rozmezí let 1999-2003 v Tradičním kloubu neuvěřitelných 10 koncertů. Od posledního zmizelo již 6 let. Tedy velký návrat na místo činu, nenostalgická vzpomínka na samotné začátky kapely, která letos oslavuje 10 let aktivní, nikdy nepřerušené činnosti na domácí (nikoliv jen sušické, ale především české) deathmetalové scéně. Koncert nebude ledajaký, bude spojen se křtem právě vycházejícího 7" SP "My Gods Are Buried", který jako vinylový picture disk vydává label Magick Disk Musick.

RADIOLOKÁTOR. Jaký jiný styl se může pyšnit tak ortodoxně tradičním názvem, spojí-li se dvě poloviny jihočeských ultra hard core kapel Gride a Lahar? Metal, metal, metal! Podobně jako Minotaurus, i tahle o dvě generace starší kapela týpků v nejlepších letech vychází z cover verzí, který si náležitě užívají a které oproti originálům z osmdesátých let několikanásobně zrychlili. Jména jako Kryptor, Törr, Arakain, Debustrol, Asessor nebo Kreator či Sodom nenechají nikoho na pochybách, že tahle jízda navrch doplněná stylovým uváděním skladeb a skvělou show bude masakrózní tečkou letošního oživlého podniku Novembeer Feast.

Vstupné bude tentokrát pouze na místě a ve dvou verzích - standardní 100 Korun, případně 200 Korun včetně vinylového picture disk 7" singlu MORTIFILIA "My Gods Are Buried" (oficiální prodejní cena singlu je 150 Korun). Kromě novotou vonícího aktuálního vinylu bude dále k dispozici kompletní nabídka LP, SP, EP, CD, DVD, trik, mikin, placek, nášivek a fanzinů labelu Magick Disk Musick.

Více o koncertě na http://www.facebook.com/mortifilia
Text: Jasicca Ostřanská
Plakát: Rostislav Zemen

Zveřejněno: 28. 10. 2009
Přečteno:
3367 x
Autor: Johan | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář