Nejbližší koncerty
  • 19. 04. 2024Drom, Bullfrog, Mayon
  • 20. 04. 2024Kapela Bloody Obsession a Barrák music club pořádají třet...
  • 20. 04. 2024DROM, MAYON, DRUTTY
  • 22. 04. 2024DEAF CLUB (USA) + FUCK MONEY (USA) + DECULTIVATE + SKIPLIFE
  • 23. 04. 2024Joshua Zero (UK) & Wczasy (Pol) & Blue Chesterfield > 23....
  • 23. 04. 2024Výjimečný kytarista a hudebník, několikanásobný držitel B...
  • 26. 04. 2024OBSCENE EXTREME WARM UP TOUR 2024 - tentokrát za účasti I...
  • 26. 04. 2024The Stubs (PL) + Arrogant Twins + Neuro Bats
INSANIA

Skupina Arakain vyráží na podzimní turné. Odstartuje už tuto sobotu 3. října v západočeském Tachově.

Na jaře česká metalová stálice vydala novinkové CD Restart, se kterým objela celou Českou republiku. Po vystoupeních na bezpočtu letních festivalů u nás i např. v Německu, se vrací na klubová pódia a do kulturních domů.

Arakain Restart Tour 2009 bude mít více než deset zastávek. Role předskokana se v průběhu celého turné zhostí mladá talentovaná progressive rock/metalová skupina Venefica z Olomouce. Obě kapely v současné době intenzivně pracují na dárku pro své fanoušky v podobě zbrusu nových videoklipů. Máte se na co těšit…

Rozpis konkrétních termínů a míst, kde se skupiny Arakain v rámci podzimního tour zastaví, je k dispozici na http://www.arakain.eu/.

ARAKAIN – info a bio

Pražská skupina Arakain se na české scéně úspěšně pohybuje už 27 let. O tom, že stále s velkým nasazením, svědčí celkem 29 vydaných nosičů, kterých se prodalo okolo 750ti tisíc ks. Na kontě má tři Zlaté desky za prodej CD, Multiplatinovou desku za prodej DVD Arakain XXV Eden a Zlatou Videonahrávku za Arakain 15. Arakain je žádanou koncertní kapelou, což dokládá počtem více jak 1700 odehraných vystoupení v tuzemsku i zahraničí a její koncerty navštívily více než 3 miliony lidí. O popularitě u fanoušků, ale i uznání odborníků svědčí mnoho ocenění v anketách Video roku, Deska roku, Kapela roku nebo Instrumentalista roku. V roce 2001 obdržela skupina Arakain Cenu Hudební akademie Gramy 2000.Na jaře 2009 vydala čtrnácté řadové album s názvem Restart.

Několik faktů z historie:
Metalová kapela Arakain si před dvěma lety na zimním stadionu pražské Slavie připomněla dvacáté páté výročí svého trvání společným koncertem s Plzeňskou filharmonií. Úžasnou atmosféru tohoto koncertu zachytila na výročním DVD Arakain XXV Eden.
Historie Arakainu se začala psát v roce 1982. Debut Thrash The Trash kapela vydala v roce 1990, celkem natočila 14 řadových alb. V roce 1996 získala Zlatou desku za prodej alba Legendy a o čtyři roky později obdržela cenu České hudební akademie a cenu Anděl 2000. Její zakladatel a původní zpěvák Aleš Brichta se pak začal věnovat sólovým projektům; kapelu opustil v roce 2002. V roli frontmana ho nahradil Petr Kolář. Po jeho odchodu na sólovou dráhu tento post zaujal Jan Toužimský.

Sestava:
Honza Toužimský – zpěv
Jiří Urban – kytara
Mirek Mach – kytara
Zdeněk Kub – baskytara
Lukáš „Doxa“ Doksanský – bicí


VENEFICA – info a bio

Venefica hraje progresivní rock/metal s příměsí funku, rapu i hardcoru… Jejími členy jsou talentovaní mladí muzikanti, kteří jsou schopni zahrát nejen rockový nebo metalový nářez, ale i jazz a romantickou baladu. Koncertně se Venefica prezentuje od roku 2007. V roce následujícím vznikla v kapele dostatečná chemie k natočení první "studiové" desky, která byla vydána a pokřtěna 27. 10. 2008 v Olomouckém S-klubu. Na prvotinu Reflections of Reality vyšlo několik velmi pozitivních recenzí např. v časopisech Spark, Muzikus, Report, HardRocker a dalších. Jedním z dosavadních největších úspěchů kapely je vítězství ve vyhledávací talentové soutěži Radegast Líneň 2009. Tam Venefica porazila přes 250 kapel různých hudebních žánrů. Díky prvnímu místu dostala šanci vystoupit na předních českých festivalech jako jsou Colours of Ostrava, Inkubátor, Štěrkovna Open Air, Radegast den (koncert zhlédlo asi 6 tisíc lidí) apod. Čerstvou novinkou je třetí místo v soutěži Česká rocková liga 2009, a vítězství v divácké soutěži v rámci ČRL 2009.

Sestava:
Radim „Ray“ Zatloukal – zpěv
Jarda „Jeff“ Novák – kytara
Petr Mahr – kytara
Marek Leždík – baskytara
Roman Mlynář - bicí

Zveřejněno: 03. 10. 2009
Přečteno:
3452 x
Autor: Johan | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář