Nejbližší koncerty
  • 20. 04. 2024Kapela Bloody Obsession a Barrák music club pořádají třet...
  • 20. 04. 2024DROM, MAYON, DRUTTY
  • 22. 04. 2024DEAF CLUB (USA) + FUCK MONEY (USA) + DECULTIVATE + SKIPLIFE
  • 23. 04. 2024Joshua Zero (UK) & Wczasy (Pol) & Blue Chesterfield > 23....
  • 23. 04. 2024Výjimečný kytarista a hudebník, několikanásobný držitel B...
  • 26. 04. 2024OBSCENE EXTREME WARM UP TOUR 2024 - tentokrát za účasti I...
  • 26. 04. 2024The Stubs (PL) + Arrogant Twins + Neuro Bats
  • 28. 04. 2024Neděle 28.4.2024 PARLAMENT CLUB PLZEŇ. SLOW FALL (Finla...
F.O.B. - Outside The Palace Walls

INNTRANCE – The Basis of Trancetherapy CD 2009 STF-Records

Jako den a noc jsou rozdílné nahrávky španělských kapel, jejichž alba letos vyšla pod německou vlajkou s nápisem STF-Records. Zatímco Calibre Zero (recenze vyšla 23.9.2009) produkují zatuchlý a nudný metal křížený s bigbítem, Inntrance jdou cestou moderny. Střídání pomalejších pasáží s coreovými výjezdy a variabilní vokály s poměrně silným podílem čistého zpěvu by mohly svádět k paušalizování a obvinění kapely z trendového počínání. To by ale nebylo zcela spravedlivé. Inntrance vycházejí z tradičnějších (než metalcoreových) základů a nabízejí 50 minut pestré metalové muziky, melodickým death metalem počínaje, thrashovými sekanicemi pokračuje a klasickým heavy metalem konče. Časté střídání dvou pěveckých poloh – řevu a čistého zpěvu – zpěvákovi celkem sedne, přičemž v té extrémní je o poznání jistější.

Vedle vyloženě podařených songů žel koexistují i ty méně interesantní. Ukázkovým případem druhé skupiny je Own Strenght, která začíná mluveným slovem pokračuje ve středním tempu s minimem osvěžujících momentů. Mnohem silnější jsou Inntrance v tvrdších kompozicích, mezi nimiž vyniká hned úvodní palba Bullets nebo pulzující Burning My Way, ve které odlehčující momenty sedí stejně dobře jako kytarové hrátky a podařené sólo. A pak je tu třetí sorta – polovičaté songy. Polovina strhující, polovina tak, tak únosná. Třeba Secret Alibi – vedle razantní thrashové jízdy se potácí melodické pasáže, takže tady jde o trendový metalcore zcela jistě. A aby toho nebylo málo, hned následující Redemption pokračuje úplně stejně.

Z celého alba se vymyká osmička Fear, ve které si zpěvák střihl duet s hostující slečnou. Pomalá skladba naštěstí nesklouzává k lacinému podbízivému popíku, jednak díky tvrdému hudebnímu základu, jednak se chlapík nebojí doplnit melodický ženský hlásek pořádným řevem. A silný refrén pasuje písničku na jednu z nejsilnějších na celé nahrávce.

Pochvalu pak zaslouží instrumentální schopnosti, solidní zvuk a mix i znepokojující titulní cover.


Seznam skladeb:
  1. Bullets
  2. Own Strength
  3. Secret Alibi
  4. Redemption
  5. Burning My Way
  6. Human Sickness
  7. Madman
  8. Fear
  9. Religion
  10. Murdermorf
  11. Another Dimension
  12. Let Me Die

Čas: 50:14

www.myspace.com/inntrance


Zveřejněno: 05. 10. 2009
Přečteno:
3323 x
Hodnocení autora:
6 / 10

Autor: Johan | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář