Nejbližší koncerty
  • 29. 03. 2024NAURRAKAR Nuclear Misanthropic Black Metal https://www....
  • 03. 04. 2024Gurs - post punk z Baskicka ve šlépějích kapel jako Chain...
  • 04. 04. 2024Conflict (uk), Ginnungagap (cz)
  • 05. 04. 2024Conflict (uk), Eye for an Eye (pl), Lucifer Efekt (cz)
  • 05. 04. 2024Black thrash metalová formace Unpure ze Švédska a black m...
  • 05. 04. 2024Hrají: N.V.Ú. punk ( Východní Čechy ), STREET MACHINE har...
  • 06. 04. 2024Conflict (uk), Eye for an Eye (pl)
  • 08. 04. 2024Pestilence se vrací do Ostravy! Tentokrát je doprovodí Ca...
HEIDEN – Andzjel

Ve Strakonicích se objevila nová kapela, která produkuje melodickou metalovou muziku. Slovo má basák Libor.

Kdy byla vaše skupina založena, proč zrovna tenhle název, co znamená a co bylo prvotním impulsem pro její vznik?
 
Kapela vznikla někdy koncem roku 2007. Tenkrát vyhráli Lordi soutěž Eurovize a Petrovi s Vojtou se natolik zalíbila Hard rock Hallelujah, že si ji chtěli začít hrát pro radost. I s dalšíma coverama samozřejmě. No a tak se přidalo pár známých a bylo to. Já osobně jsem se připojil až vloni v listopadu.
 

Představte jednotlivé členy - věk, zda již někde hráli a jak dlouho hrají na svůj nástroj?

 

Věkově je to u nás zhruba 50 na 50. Půlka kolem dvacítky, druhá půlka kolem pětadvacítky. Zpěvy obstarávají Mája s Petrem. Mája si občas zazpívá nějaké sbory a Petr má ještě jednu kapelu (Midgard). Sólový kytarista Vojta už hrál v kapele Merlin a společně s bicmenem Tomášem hrají ještě v kapele Hadiband (oba kytara). Na Vojtu musím prozradit, že se nedávno dostal na konzervu, tak snad to ponese ovoce i u nás. No a pak už zbýváme jen my „vrzalové“. Někdo to přece kazit musí (smích). Já na basu, druhá kytara Jirka a na klávesy Olda.

 

Za jakých podmínek jste nahrávku „The Beginning“ pořídili, jak jste s ní spokojeni, jaký náklad jste od nahrávky pořídili, jak jde zatím na odbyt, jaká je cena?

 

Zhruba na jaře jsme dostali nabídku zkusit udělat mini CD ve studiu Radka Kurce. Tak jsme si řekli proč ne. Pro většinu z nás to byla naprosto nová zkušenost. Ale osobně věřím, že nás to jenom posílí. Najednou už to nebyla taková sranda jak ve zkušebně a všichni jsme se museli dost soustředit. Navíc každý z nás zjistil, kde je třeba na sobě zapracovat nejvíc. Vezmu-li tedy v úvahu nervozitu a vyjukanost nás všech, tak s výsledkem panuje vcelku spokojenost. Samozřejmě, že to mohlo být i lepší, ale napoprvé… Jinak cédéčko můžou případní zájemci sehnat na našich koncertech za lidových padesát.

 

Texty – proč jste rozhodli zpívat anglicky, kdo je autorem slov, jaká témata volíte?

 

Češtině se určitě nebráníme, ale zatím asi zůstaneme při angličtině. Do naší muziky se hodí přeci jenom o něco víc. S texty písní na CD pomáhala naše kamarádka Verča. V současný době píšeme texty hlavně já a Petr. Mě osobně vyhovuje psát už do hotový muziky. Z toho pak vychází i námět. Většinou je to o tom, co vidím kolem sebe nebo co jsem si sám prožil. Pak se to snažím nějak poskládat, aby si v tom každej našel to svý.

 

Kdo je autorem loga, obalu, webu – jakou důležitost těmto grafickým věcem přisuzujete?

 

Logo i obal má na svědomí opět naše Verča. No a ohledně designu, když si přeložíš název kapely a podíváš se na obal, tak je to vcelku jednoduchý. Stránky na bandzone pak hlídají Vojta s Májou.

 

Které kapely patří mezi vaše vzory/zdroje inspirace?

 

Pokud vím, tak většina z kapely má ráda třeba Nightwish, Lordi apod. Ale zmínit musím i legendy jako Deep Purple nebo Uriah Heep. No a pak samozřejmě vážná hudba. Pokud můžu mluvit za sebe, tak poslední dobou mě to táhne spíš do temnějších vod, epická alba Bathory, Moonspell, Keep of Kallesin…

 

Posílali jste nahrávku na firmy, případně na které, jaká byla/nebyla odezva?

 

Pokud vím, tak něco v oběhu je. Odezvy už nějaké byly, hlavně z Prahy, a co vím, tak v převážné většině byly pozitivní.

 

Kolik máte za sebou koncertů a který považujete za nejpovedenější?

 

Těžko to spočítat přesně. Ale nejpovedenější byl stoprocentně na jaře v Ráji ve Strakonicích. Lidi pařili, bavili se a bylo plno. To se pak hraje úplně jinak.

 

Máte ambice ukázat se v zahraničí?

 

Určitě bychom se tomu v budoucnu nebránili, ale v tuhle chvíli je ještě brzy.

 

Plány do budoucna...

 

Teď chceme hlavně pracovat na vlastních věcech a zkoušet a zkoušet a zlepšovat se. A hlavně chceme hrát muziku, která nás bude bavit. Takže bychom se rádi vyhnuli nějakému škatulkování. Prostě co nás napadne, to budeme hrát. A když to bude bavit i lidi, tak tím líp.

 

www.bandzone.cz/dreamingfairy


Zveřejněno: 23. 09. 2009
Přečteno:
3390 x
Autor: Johan | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář