Nejbližší koncerty
  • 29. 03. 2024NAURRAKAR Nuclear Misanthropic Black Metal https://www....
  • 03. 04. 2024Gurs - post punk z Baskicka ve šlépějích kapel jako Chain...
  • 04. 04. 2024Conflict (uk), Ginnungagap (cz)
  • 05. 04. 2024Conflict (uk), Eye for an Eye (pl), Lucifer Efekt (cz)
  • 05. 04. 2024Black thrash metalová formace Unpure ze Švédska a black m...
  • 05. 04. 2024Hrají: N.V.Ú. punk ( Východní Čechy ), STREET MACHINE har...
  • 06. 04. 2024Conflict (uk), Eye for an Eye (pl)
  • 08. 04. 2024Pestilence se vrací do Ostravy! Tentokrát je doprovodí Ca...
LLYR

Jakožto jedni z vyvolených jsme měli tu čest položit pár otázek Christianu Muenznerovi a Hannesu Grossmannovi na letošním Brutal Assaultu, kde jejich formace Obscura sklidila zaslouženou porci šťavnatého ovoce.

Začalo se tak trochu netradičně, přeci jen bylo třeba odlehčit situaci a tak se kloučci podivili, když jsem je pasoval do Alexe Webstera a Bruce Dickinsona, trochu jsme se zasmáli a už se mířilo k první otázce.

Co jiného nás asi tak mohlo zajímat jiného, než jak se hrálo v parném slunci a jaké jsou bezprostřední pocity po vystoupení na BA 2009?

HG: Bylo to super….

FZ: To je vše?

HZ: No..Kdo že to vlastně jsem?

FZ: Alex Webster

HZ: Toho znám…

CM: Znáš prd…

HZ: Ne, znám….takže bych asi neměl teď vypadat jako idiot…Jinak koncert byl fakt dobrej, s kapelou jsme si to pěkně užili. Je skvělé hrát na takovém festivalu a doufáme, že se sem zase podíváme. Buď příště, nebo za 2 roky….když dostaneme šanci.

CM: No, já jsem se ze začátku obával, jestli se můj tradiční heavy metalový vokál hodí do muziky, ale sed tam jak prdel na hrnec.

FZ: U nás v republice jste poprvé..

HZ: Vlastně bych chtěl být radši Bret Michaels z Poison, můžem to změnit?

FZ: Je snad cosi špatného být Alexem?

HZ: Ne..ne, necháme to tak. V České Republice jsem byl už mnohokrát.

FZ: S kapelou?

HZ: Ne, na kolech a za holkama.

FZ: Na kolech a za holkama??? A co bylo pro tebe lepší?

HZ: Jednoznačně kola…ano…ty vibrace…

FZ: Kola taky stojí míň peněz než holky…

HZ: Eeeee…hmmmmm

CM: K tomu nemám co dodat. :) Ale já už jsem u vás taky byl. S Necrophagist jsme tu hráli.

FZ: Co nějaké koncerty u nás do budoucna, víte už datumy, chystá se něco?

HZ: Ano, myslím, že budeme hrát v Praze v říjnu s….s Cannibal Corpse, když jsem ten Alex, to dá rozum. Ale stejně bych radši hrál s Poison.

FZ: Mám takový dojem, že jako headliner je ale Obscura?

HZ: Samozřejmě!

FZ: Vaše nové album je plné melodií a struktura jednotlivých kompozic je tak snadněji zapamatovatelná, což se třeba nedá říci u jiných hudebních seskupení, jejichž nahrávky jsou sice velice technické, ale povětšinou plynou v jedné šedivé linii. Jaký je tvůj názor? I když na to jako basák nebudeš mít ten správný pohled…hmmm…radši se na to zeptám Chrise.

CM: Tak my se opravdu zaměřujeme na muziku samotnou. Přeci prezentuješ hudbu a ne to, jak umíš hrát. Lidí, co jsou na tom dobře technicky je spousta a na koncertech je to pak i někdy nuda, když jejich rify nemají hlavu ani patu. Technika se musí používat k tomu, aby podpořila celkovou kompozici songu.

FZ: Spoustu nových songů složil bubeník nebo se na nich podílel, což je dosti neobvyklé. Jak se na to hoši tváří, když se jim fušuje do řemesla?

HZ: No, moc se jim to nelibí, ale co můžou dělat :)

FZ: Jak teda přesně skládáte? Nahráváte do rekordérů a pak si pošlete výsledek?

HZ: Vlastně jedem dost přes internet, i když přes midi kytaru se hraje docela těžko. Ale nějakým způsobem to zatím funguje. A my víme, jak by to pak mělo znít na konci…

CM: Tak důležité je dát prostor i jiným a ne lpět jen na svých rifech. Dohromady to pak je samozřejmě velmi dobré.

FZ: Co ostatní kapely, kde hrajete? Jakým způsobem vybereš rify a přiřadíš ke skupině?

HZ: U mě se to nějak nemlátí. Moje další skupiny jsou progresivně zaměřené, tam se zpívá melodicky a čistě…takže je to úplně jiná muzika. Taky jsem nahrál sólo desku, kde jsem všechny nástroje hrál sám, ale to bylo těsně před tím, než jsem se stal členem Obscury. Je to sice taky death metal, ale trošku jiného ražení.

FZ: Co Defeated Sanity?

CM: Tak to jsou pořád velmi dobří přátelé, obzvláště s bubeníkem si dobře rozumím, ale celkový line-up se úplně změnil. Je o nich teď taky docela slyšet, hlavně v Anglii, ale taky ve Státech. Mám takovej dojem, že tam teď zpívá zpěvák s Disgorge z Mexika. Nová deska by měla být co nevidět. Pro mě je to jedna z nejvíc brutal kapel, těším se na tu novou desku.

FZ:Když už jsme u těch kapel, co tebe letos nejvíc baví za nahrávku?

HZ: No…já moc death metal jako takový neposlouchám…ale Faceless, Psycroptic jsou v pohodě. Taky jsem si koupil nové Dream Theater, Protože jsem byl vždycky velkej fanda, ale mám z toho divnej pocit. Není to tak dobré jako předchozí desky…a Mike Portnoy by měl konečně úplně přestat zpívat

FZ: Phil Collins je jen jeden...

HZ: Mám pocit, že pak celé zpěvové linky jsou v háji. Ale nejlepší kapela všech dob je Iron Maiden.

FZ: To je jasný, právě proto tady sedíme s Brucem Dickinsonem. Cosmogenesis je vaše druhé album. Zkus pár slovy popsat ten hlavní rozdíl mezi prvotinou Retribution.

HZ: Tak první album mělo úplně jinou linu-up, až tedy na jednoho člověka a proto ta muzika je velmi rozdílná. Možná poznáš pár rifů..ale je to fakt hodně rozdílné…nemyslím, že by se to dalo vůbec porovnávat. Proto také nehrajeme tyto songy živě….nikdo se na té desce nezúčastnil skládání, kromě kytaristy Steffena.

CM: Nový sound je daleko lepší, stará deska byla hodně syrová a přímá..aktuální materiál je komplikovanější.

FZ: Teď jste u Relapse record, víte nějaké statistiky prodeje?

HZ: Ještě nemáme žádná čísla, je to přeci jen půl roku od vydání. Lidem z Relapse se nahrávka líbí, ale opravdu nemám žádné jiné informace.

FZ: Co chystáte v nejbližší budoucnosti?

CM: Tak chtěli bychom propagovat naše nové CD na tour a příští rok natočit nové album. Zase o něco jiné než předchozí, ale s minimálně stejně dobrými ohlasy, jako jsou nyní na Cosmogenesis.

FZ: Pořadatele koncertů by jistě zajímalo, jak vás zabookovat?

HZ: V Evropě spolupracujeme s Avocado booking, takže obracet se na ně…přes web..myspace…

FZ: Co nám ještě povíte?

HZ: Jak už bylo řečeno, je tu skvěle a doufáme, že se sem ještě v budoucnu vrátíme. Zdraví Alex Webster a Bruce Dickinson


Zveřejněno: 22. 09. 2009
Přečteno:
3619 x
Autor: Corbow | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář