Nejbližší koncerty
  • 29. 03. 2024NAURRAKAR Nuclear Misanthropic Black Metal https://www....
  • 03. 04. 2024Gurs - post punk z Baskicka ve šlépějích kapel jako Chain...
  • 04. 04. 2024Conflict (uk), Ginnungagap (cz)
  • 05. 04. 2024Conflict (uk), Eye for an Eye (pl), Lucifer Efekt (cz)
  • 05. 04. 2024Black thrash metalová formace Unpure ze Švédska a black m...
  • 05. 04. 2024Hrají: N.V.Ú. punk ( Východní Čechy ), STREET MACHINE har...
  • 06. 04. 2024Conflict (uk), Eye for an Eye (pl)
  • 08. 04. 2024Pestilence se vrací do Ostravy! Tentokrát je doprovodí Ca...
ASMODEUS - "Pobřeží královny Marie"

Death metalové kombo z jihu Moravy představuje lídr Flagin.

1. Kdy byla vaše skupina založena, proč zrovna tenhle název, co znamená a co bylo prvotním impulsem pro její vznik?

Kapela byla založena v lednu 2004. V té době jsem působil v kapele Destroying Divinity a měl jsem v šuplíku už hodně nápadů, které se až tak nehodily do hudby, kterou jsem do té doby hrál. Takže jsem oslovil bubeníka Ozzyho, se kterým jsem měl už dříve, co dočinění. Dali jsme dohromady první vál a kapela se pomalu rozjela. V červnu se k nám přidal kytarista Tomáš. Ten působil v jiných kapelách a u nás vzal do rukou basu. V této sestavě jsme hráli do podzimu 2007. Tehdy se k nám přidal basák Tochr a Tomáš se vrátil ke své kytaře. Zpočátku byla hudba odlišná od současné tvorby Get Away. Jednalo se spíše o experimentování mezi různými metalovými žánry. Nyní se jedná spíše o středně valivý death metal. V názvu kapely si každý může najít to svoje. My to chápem jako únik ze všedních dnů, třeba do jiné dimenze.

2. Představte jednotlivé členy - věk, zda již někde hráli a jak dlouho hrají na svůj nástroj?

Já hraji na kytaru deset let. Prošel jsem kapelami Sincery Pain, Succubus, Destroying Divinity... V Get Away mám jako zakládající člen největší vliv na tvorbu hudby. Bubeník Ozzy si jen tak hrál sa jinýma muzikantama, oficiálně v žádné kapele nehrál. Kytarista Tomáš prošel místníma kapelkama, které už neexistují, stále se nebojí hudebních výletů do jiných žánrů, s jinýma muzikantama. Co se týká Tochra, ten s náma nazkoušel všechny písničky a odjel na rok studijně do Číny. Prvotní demo Ruins Of Wrath s náma nenatáčel. Vrátil se nedávno, takže už zase jedem v kompletní sestavě. Prošel kapelama jako Anal Trip, HM lentilky a EX-Human.

3. Za jakých podmínek jste nahrávku pořídili, jak jste s ní spokojeni, jaký náklad jste od nahrávky pořídili, jak jde zatím na odbyt, jaká je cena?

Nahrávali jsme začátkem října (2008) v Lipově u Stani Valáška, ve studiu Šopa. Staňa je opravdovým mistrem zvuku, takže s nahrávkou jsme spokojeni. Nahrávání probíhalo šest dní, docela jsme konečně pohromadě popařili. Financovali jsme si studio i výrobu CD z vlastní kapsy. Náklad je 300 kusů, o booklet se nám postaral jeden kámoš. Prodej CD nejde až tak dobře, nejvíc se prodalo na křtu CD, jinak je to slabý. Cena je 150,- Kč. Škoda, že do teď nemáme nikoho, kdo by CD vydal, takže pokud by měl někdo o nás zájem, budem rádi.

4. Texty - proč jste se rozhodli zpívat anglicky, kdo je autorem slov, jaká témata volíte?

K death metalu se čeština nehodí, je už samozřejmostí, že texty jsou v angličtině. Autorem textů jsem já. Co se týká obsahu textů. nehledám nic nového, držím se zaběhlých, mírně rouhavých až kacířských témat. Každý song má svůj vlastní příběh. Například titulní Ruins Of Wrath je další možný úhel pohledu na Kristův život. Kdy na místo odpuštění sám stvořitel posílá na zem zlo největší, v podobě církve svaté. Všichni známe z historie, čeho všeho byl Vatikán schopen. Křižácké výpravy, upalování čarodějnic, zabírání majetku apod.

5. Kdo je autorem loga, obalu, webu - jakou důležitost těmto grafickým věcem přisuzujete?

O logo se postaral kámoš přezdívaný Ampér. Jak jsem se již zmínil, obal a web má na starosti Jara, ten se tímto živí, takže jsme to předali do jeho rukou. Ne že bychom si na tom příliš zakládali, ale temná grafika k naší hudbě patří, ale nikdy to nebudem s image přehánět, tak jak to je vidět u jiných rockových kapel. Hudba je na prvním místě!

6. Které kapely patří mezi vaše vzory/zdroje, inspirace?

Inspirace přichází sama a nemusí to být jen od nějakých našich vzorů. Mám rád starý death metal typu Immolation, Morbid Angel atd. a určitě to jde v naší tvorbě poznat. Nesnažíme se kopírovat naše oblíbené kapely, snažíme se dělat hudbu po svém. Každý z členů Get Away poslouchá něco jiného, tím se hudba stává různorodější, ale všichni se shodnem na ryzím death metalu.

7. Posílali jste nahrávku na firmy, případně na které, jaká byla/nebyla odezva?

Zatím jsme se soustředili jen na recenze nejen na internetových zinech, ale do budoucna určitě oslovíme vydavatelské firmy a doufáme, že se dohodneme na spolupráci. Jelikož jsme všichni velmi zaneprázdněni, nestíháme se starat o prodej a distribuci CD. Podařilo se nám ho dostat na rádio Beat, kde zahráli dva naše songy v pořadu Hard and Heavy. Recenze jsou víceméně kladné, což nás těší, nečekali jsme takovou reakci hned na první CD.

8. Kolik máte za sebou koncertů a který považujete za nejpovedenější?

S koncertama je to horší, nejsme příliš známí, takže živých vystoupení je málo. Výměnné akce neděláme a chybí nám schopný manažer. Tam, kde je dobrý zvuk, se hraje nejlépe, takže to považujem za podařené. Je někdy opravdu unikát, jak zvukař dokáže kapelu potopit

9. Máte ambice ukázat se v zahraničí?

Ambice by byly, ale nejsou prachy. Samozřejmě se nebráníme zahrát kdekoliv, i v zahraničí. Podobně jako ty, se nám ozval kořeň z New Yorku, rád by udělal recenzi na naše CD. Takže se o nás ví už i v zahraničí.

10. Plány do budoucna...

Jedeme dál, zkoušíme novej materiál na další CD, budem rádi, když se rozjedou koncerty. Chtěli bychom se dostat co nejvíce do podvědomí fanoušků. Jelikož jsme snad poslední kapela v Čechách, která nemá videoklip, dáváme dohromady nápady a už brzo něco spácháme. Bližší info na webu www.getaway.ic.cz nebo na bandzone. Děkujeme všem věrným fans, kteří jsou s náma a těšíme se na pořádnej kotel při koncertech.


Zveřejněno: 09. 09. 2009
Přečteno:
3403 x
Autor: Mafek | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář