Nejbližší koncerty
  • 26. 04. 2024OBSCENE EXTREME WARM UP TOUR 2024 - tentokrát za účasti I...
  • 26. 04. 2024The Stubs (PL) + Arrogant Twins + Neuro Bats
  • 28. 04. 2024Neděle 28.4.2024 PARLAMENT CLUB PLZEŇ. SLOW FALL (Finla...
  • 29. 04. 2024RAEIN (IT) + Stormo (it) + Nervy
  • 04. 05. 2024Při příležitosti vydání split LP Toxic future / Life disa...
  • 06. 05. 2024CLOAKROOM (USA, Relapse) + PANENSKÉ PLAMENY
  • 09. 05. 2024NĀV + Łūt
  • 10. 05. 2024Již dvanáctý ročník rodinného metalového festu BUGRFEST p...
HUSMAN FEST

17.09.2009 Brno – Faval Music Circus

Edenbridge "My Earth Dreams Tour" + Serenity  + Misty Ways

17.09.2009 Brno – Faval Music Circus

Edenbridge vznikli v roce 1998 a jako studiový projekt kytaristy/klavesisty Lanvalla , bassáka Kurta a zpěvačky Sabine Edelsbacher. Posléze se ke kapele připojil bubeník Roland Navratil a kapela byla připravena nahrát svoje debutove album „Sunrise In Eden“. Nahráva se v studiu Seagull Music Studio se magickým zvukařem Gandalfem. V roce 1999 uzavíraji Edenbridge celosvětovou smlouvu s vydavatelstvým Massacre Records. CD „Sunrise In Eden“ namixoval světoznamý Dennis Ward (Pink Cream 69) ve studiu House of Audio (Vandenplas, Pink Cream 69, D. C. Cooper, Axxis)

Debutové album se setkává s obrovským uspěchem a proto se kapela rychle vrací do studia k nahrávní druhého alba „Arcana“.
Album vychází 19 listopadu 2001. Hned poté se Edenbridge vyráží na tří tydenní turné s německou kapelou Metallium po celé Evropě.

V roce 2003 s novou deskou „Aphelion“ se Edenbridge vydávají na tripple headline tour s kapelami Sirenia a Trail of Tears po celé Evropě. Celé tour je zakončeno na festivalu Summer Breeze před tisíci fanoušky. Dále nahravají své první živé DVD na festivalu v Moskvě.

Na jaře 2005 se kapela vrací do studia aby dala vzniknout přelomovému cd „Grand Design“. Hned po vydaní alba se odehravají svoji první asijskou tour. Album slaví velké uspěchy u fanoušků a proto Edenbridge podepisují novou smlouvu s vydavatelstvým Napalm Records. Po naročné Evropské tour se kapela vrací do studia nahrát své šesté album , které nese jméno „MyEarthDream“. Na tomto albu spolupracovali společně s českou filharmonií.

Na tour je doprovodí kapela Serenity.

Příbeh Serenity začíná na začátku ledna roku 2001, kdy se poprvé schází kompletní sestava kapely: Mario Hirzinger (klávesy), Matthias Anker (kytara, zpěv), Stefan Schipflinger (kytara), Stefan Wanker (basová kytara) a Andreas Schipflinger (bicí, zpěv). Po několika zdařilých koncertech, poté co vyšla spousta pozitivních recezní na jejich hudbu a poté co vydali první demo se stali hlavní melodickou kapelou v jejich rodném Rakousku

Během března roku 2004 se sestava Serenity mění a představuje se ve složení:  Georg Neuhauser (zpěv), Thomas Buchberger (kytary), Simon Holzknecht (basová kytara), Mario Hirzinger (klávesy, zpěv) a Andreas Schipflinger (bicí, zpěv). S novým zpěvákem se změnila celkově i hudba Serenity, přibylo více metalových rifů, více melodie a orchestrálních části. Křest nové sestavy se uskutečnil na začátku října 2004, kde hráli jako předkapela pro skupinu DIO.A to byl první důkaz toho, že Serenity pracují dobře a také jim proto přibylo několik skvělých koncertů.

V roce 2007 Serenity vyráží na turné s MORGANOU LEFAY a SACRED STEEL v březnu, v září s THRESHOLD, MACHINE MEN a COMMUNIC a s  KAMELOT a ADAGIO v říjnu. Tento rok procestovali Serenity celou Evropu, kdy navštívili i Prahu a získali si také velké množství fanoušků.

Kapela kolem sebe opět shromáždila silný tým, například Olivera Philippse (EVERON/orchestrální produkce),  Lanvalla, rakouského rockového umělce (EDENBRIDGE/náhrávání zpěvu), Jacoba Hansena (mixování a mastering) nebo Jan Vacíka (bici a aranžé), který se v mezičase stal určitým mentorem, a společně vypracovali album nesoucí název 'Fallen Sanctuary'.

Spolu s nimi se představí nadějná česká kapela Misty Ways.

Cena 350 Kč (předprodej), 450 Kč (na místě)

Vstupenky je možné zakoupit v prodejní síti portálů www.ticketstream.cz, www.ticketpro.cz a www.ticketportal.cz .

www.nemesis-productions.eu 
http://www.edenbridge.org
http://www.myspace.com/edenbridge
www.serenity-band.com
www.myspace.com/serenitybandtyrol
http://www.mistyways.com/


Zveřejněno: 24. 08. 2009
Přečteno:
3433 x
Autor: Redakce | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář