Nejbližší koncerty
  • 19. 04. 2024Drom, Bullfrog, Mayon
  • 20. 04. 2024Kapela Bloody Obsession a Barrák music club pořádají třet...
  • 20. 04. 2024DROM, MAYON, DRUTTY
  • 22. 04. 2024DEAF CLUB (USA) + FUCK MONEY (USA) + DECULTIVATE + SKIPLIFE
  • 23. 04. 2024Joshua Zero (UK) & Wczasy (Pol) & Blue Chesterfield > 23....
  • 23. 04. 2024Výjimečný kytarista a hudebník, několikanásobný držitel B...
  • 26. 04. 2024OBSCENE EXTREME WARM UP TOUR 2024 - tentokrát za účasti I...
  • 26. 04. 2024The Stubs (PL) + Arrogant Twins + Neuro Bats
HUSMAN FEST

23.10.2009 Praha - Exit Chmelnice 24.10.2009 Brno – Faval Music Circus 25.10.2009 Ostrava – Tančírna

Dark Moor  "Autumnal Tour 2009" + Innocens + Power 5

23.10.2009 Praha - Exit Chmelnice
24.10.2009 Brno – Faval Music Circus
25.10.2009 Ostrava – Tančírna

Dark Moor vznikl v roce 1993 a vzešel s konečným rozhodnutím v hlavách dvou mladých kytaristů Enrika Garcíi a Javier Rubio. V tomto prvním období kapelou prochází mnoho muzikantů, kteří v nových písních utváří neomylný zvuk a vznikají první demo nahrávky. Stabilita kapely je dosažena vstupem Elisy C. Martin a Alberta Marota. Zakladatel kapely Enrik pak ještě doplnil sestavu o Anana Kaddouriho a Jorge Saeze. Krátce po podpisu prvního kontraktu Dark Moor začleňují do sestavy klávesy a za ně Robert Pena, který se po několika zkouškách připojuje napevno ke skupině.

A to je už právě ten moment pro nahrání jejich první desky "Shadowland", vydané v roce 1999 u Arise Records, který se zavázal i k vydání další tvorby Dark Moor. Shadowland obsahoval skladby na kterých kapela pracovala během několika roků v místě zkoušení a byly to skladby, které se na demo nahrávkách dostaly k fanouškům. Proto mělo i CD neočekávaný ohlas a dokonce se jal editovat i ve Střední Evropě a Brazílii. To mělo za následek i první cestu - tour po španělsku jako předskokani Demons & Wizards.

Materiál ze dvou alb je vynesen na festivalech s velkým úspěchem, jako např. Vina Rock nebo Mijas Rock Festivals. Chvála recenzistů je také pěna na cover kapely Helloween skladby "Helloween", která kapelu dále nese na vlně stoupající popularity a tuto skladbu mimo jiných vydávají na EP "The Fall Of Melnibone" v roce 2001. Listopad 2001 je datem zaprotokolovaným pro vydání třetího alba "The Gates Of Oblivion". Vše proběhlo rukama Luigiho Stefaniniho a Dark Moor zaznamenává a nese k fanouškům snad nejlepší album, kde je slyšet i spolupráce se sborem Valcavasia" a také na albu vypomáhá zpěvák Dan Keying (Cydonia). Úspěch a kvalita nahraného nosiče je vystřelována i do jiných zemí, jako je USA, Kanada a Asie. Po tomto dochází k podpisu kontraktu s mnohonárodní firmou J.V.C, právě pro obchody v Asii. "The Gates Of Oblivion" opět posouvá Dark Moor o další kus dál a tak dostávají významnější časy hraní na festivalech jako Rock Machina, Vina Rock, Nit De Reis Or Metal Christmas, kde kapela získává mnoho nadšenců z řad fanoušků, kterým se snaží členové Dark Moor maximálně věnovat, neboť jsou to právě fanoušci, kteří jim úspěch utváří.

Nadchází cesta do Itálie, aby zde byla zaznamenána v pořadí čtvrtá dlouhohrající deska nesoucí název "Dark Moor" (2003). S novým syrovým a dobře ošetřeným zvukem je dotek kvality a zakomponování více mezinárodních dílků za přispění nových členů kapely ve zvláštních vokálech potvrzeno, že Dark Moor se těší dobrému zdraví a pozitivní vývoj skupiny nebyl zastaven výměnou členů do které nutno započítat i brzký odchod Joseho Garrida. Následuje tour s kapelou After Forever po Španělsku, Belgii a Francii. Dobré recenze a úspěch na tour vnuknul pocit, že byl zaset nový Dark Moor a tento i nadále roste.

V létě 2006 začínají jednání o budoucnosti a při nahrávání šestého řadového alba "Tarot" odchází od bicích Andy C a jako náhrada je do kapely přizván Roberto Cappa. Tarot je pojmové album založené na tajemných hádankách a počtech vytvořené ve spolupráci s Manda Ophuis, zpěvákem z kapely Nemesea. Tímto albem kapela překročí svůj limit v tvorbě a dílo je velmi vyzrálé, zvuk velmi dobrý, koncepčně moderní a vkusné. Světlo světa album spatří během prvních měsíců roku 2007 s novým labelem Scarlet Records or Avalon, kapela vychází z krize hudebních stylů a úpadků.

Na podzim 2008 se Dark Moor vracejí do Italie k jejich producentovi Luigi Stefaninim, s cílem nahrát sedmé dlouhohrající album.
Právě toto album s názvem Autumnal nám na podzim přijede představit španělská power metalová legenda Dark Moor.

Kapely Innocens a Power 5 byly vybrány jako oficiální support pro turné Dark Moor po České Republice. Innocens se představí na všech 3 zastávkách a Power 5 můžete shlédnout v Praze a Ostravě.

Cena 390 Kč (předprodej), 490 Kč (na místě)

Vstupenky je možné zakoupit v prodejní síti portálů www.ticketstream.cz, www.ticketpro.cz a www.ticketportal.cz .

www.nemesis-productions.eu 
http://www.myspace.com/theofficialdarkmoor
http://www.dark-moor.com/
http://www.innocens.net
http://www.power5.cz


Zveřejněno: 31. 08. 2009
Přečteno:
3249 x
Autor: Redakce | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář