Nejbližší koncerty
  • 29. 03. 2024NAURRAKAR Nuclear Misanthropic Black Metal https://www....
  • 03. 04. 2024Gurs - post punk z Baskicka ve šlépějích kapel jako Chain...
  • 04. 04. 2024Conflict (uk), Ginnungagap (cz)
  • 05. 04. 2024Conflict (uk), Eye for an Eye (pl), Lucifer Efekt (cz)
  • 05. 04. 2024Black thrash metalová formace Unpure ze Švédska a black m...
  • 05. 04. 2024Hrají: N.V.Ú. punk ( Východní Čechy ), STREET MACHINE har...
  • 06. 04. 2024Conflict (uk), Eye for an Eye (pl)
  • 08. 04. 2024Pestilence se vrací do Ostravy! Tentokrát je doprovodí Ca...
TELEPATIE VI

Jen další kapka v moři názorů...

Johanův článek, jenž se týkal jakéhosi poukázání na ne tak úplně akurátní ukazování pravdy zástupců některých českých médií jsem přečetl se zájmem. Již svým úvodním náznakem prudérie chtěl totiž poukázat pouze na to, jak zástupci toho média sami mají máslo na hlavě, ale snaží se tak trochu neprozíravě namazat kštici také někomu jinému.

Předně, o té „záležitosti“, kterou naznačil Brichta, se nijak šířit nebudu, napsalo se o tom již dost a nejmenovaný „rocker-politik“ ji v současné době možná nějak řeší.. Na druhé straně, snahy triumvirátu redaktorů Abyssu trochu připomínají povrchní a dost paradoxní způsob senátorů ve starověkém Římě, kteří jsou na oko ctnostnými a moudrými džentlmeny, jež snad mají patent na rozum, ovšem ve skutečnosti by si sami měli zamést před vlastním prahem. Je jistě jednoduché populisticky odsoudit jinak vcelku neškodný hospodský text jako rasistický, zvláště, když doufáte, že jste tím vykonal svůj díl při službě společnosti a odhalil další oddenky v současné době bujícícho extrémismu. Velký omyl, vážení.

Trochu smutnější skutečností pak je, že média, jež se zavázala rozvíjet a chránit demokracii a s ní spojenou svobodu slova, najednou zakazují a nařizují. „Jestli budeš zpívat o sociálních problémech, budeme se na tebe velmi, velmi hněvat. Zpívat o ženských, sexu, násilí a chlastu ano – zpívat o sociálních problémech – ne.

Nehodlám tu řešit, zda konkrétně AB Band již překročil hranice, jelikož mi to vlastně ani nepřísluší. Je vždy o lidech, aby si řekli: „Fajn, tohle není úplně „čisté“ a jelikož s tím nechci mít nic společného, jdu od toho“. Ale korporátně házet na někoho špínu a dostávat ho tím do úzkých? Budou kapely opět zvány na kobereček, aby vysvětlovaly výboru, co která část textu znamená? Proč se autoři Abyssu také někdy neobují do těch NS black metalových kapel, které třeba také mají ve svých knihovničkách? Je to snad tím, že do českých interpretů se lépe trefuje?

Populismus, to je to, co vidím v obdobných snahách. Spíše než poukázat na problém, snaží se poukázat na sebe a umýt si ruce nad tím zlotřilcem, jenž nyní náleží lidu ke pranýřování. Ale kde to jsme? Ve 21. století? Tohle už tu vše jednou bylo, vážení, a snad není třeba připomínat, kdy. Není to tak dávno.

Obal je očividně naprosto mimo mísu a nechápu, co tím AB Band sledoval. Coby rocker z povolání snad Brichta musí mít určité pochopení pro živly (Zakka Wyldea našel Ozzy Osbourne po koncertě jedné z jeho prvních kapel ležet v popelnici), nebo za celý svůj život potkal jen spořádané kravaťáky? Ovšem dělat z toho velkou vědu a rozpoutávat plamennou diskuzi v českých médiích? Jdu od toho kluci, myslím, že se máme věnovat metalu a ne politice. Ale jako reklama dobré.

Zveřejněno: 25. 08. 2009
Přečteno:
3421 x
Autor: Dw | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář