Nejbližší koncerty
  • 20. 04. 2024Kapela Bloody Obsession a Barrák music club pořádají třet...
  • 20. 04. 2024DROM, MAYON, DRUTTY
  • 22. 04. 2024DEAF CLUB (USA) + FUCK MONEY (USA) + DECULTIVATE + SKIPLIFE
  • 23. 04. 2024Joshua Zero (UK) & Wczasy (Pol) & Blue Chesterfield > 23....
  • 23. 04. 2024Výjimečný kytarista a hudebník, několikanásobný držitel B...
  • 26. 04. 2024OBSCENE EXTREME WARM UP TOUR 2024 - tentokrát za účasti I...
  • 26. 04. 2024The Stubs (PL) + Arrogant Twins + Neuro Bats
  • 28. 04. 2024Neděle 28.4.2024 PARLAMENT CLUB PLZEŇ. SLOW FALL (Finla...
ETEF 2024 (19.-20. 7. 2024)

MY OWN GRAVE - Necrology CD 2009, Pulverised Records

A sakra tak i melodic thrash/death metaloví My Own Grave ze švédského Sundsvallu se ozývají po letech s novou nahrávkou? Ještě od minula si vzpomínám na slušné šlehy typicky švédského melodického death metalu s nasrávacími zdvojenými growly, zběsilými, téměř grind/deathmetalovými pinch harmonics, správnou porcí prastarých groovy riffů a hlavně, který vaše sluchovody polechtá asi tak jako devítka hřebík.

Parádní riffy ze staré školy, brutální vokál Mikaele Aronssona, tentokrát krutě blastující  bicmanJohn Henriksson z jinak vcelku neškodně plytké „new wave of gothic“ metalové Angtorie, sehranost skvělé úrovně. První, co vám přijde na mysl, jsou kapely, které jste již slyšeli riffy této kapely hrát. Inu, je jich dost, jde o slavná jména a jsem si jistý, že profláklí Bolt Thrower či Six Feet Under (markantní v pětce „Disciples Of War“) vám u toho nebudou chybět. Sem tam MOG připomenou starší mdm tvorbu typu Gates of Ishtar, povětšinou však jedou (hlavně vlivem vokálu) v modernějším melodic thrash/brutal death metalovém ranku s občasnými závany Death a daří se jim.

Old school groove střídá pinch harmonics vložku, vše hezky sehrané a dynamicky odehrané. Nečekjte, že si na „Necrology“ vylámete své mozkové závity, to nikoliv, ovšem necháte – li tuto švédskou sebranku, rozhodně vás  na těch 35 minutek trvání své druhé dlouhohrající nahrávky zabaví. Povědomý riff sem a tam, vynikající nazvučení bicích a typicky švédská produkce vás utvrdí v tom, že ačkoliv se nejedná o nic nového a tvorba MOG rozhodně není nějakým vybroušeným diamantem, potenciál k napsaní dobrých skladeb chlapíci rozhodně mají a ačkoliv je výsledek snad trochu více repetitivní, než by bylo zdrávo, rozhodně stojí za poslech. V době, kdy se spoustu mladých švédských kapel poohlíží po modern metalu, totiž podobné prachem zaváté spolky zatraceně potřebujeme.. Pravda, nebudu zastírat, že většina stopáže vám prosviští hlavou bez toho, aby zanechala vážnější stopu, ale to znamená pouze, že se na albu nenáchází nic, co by vás rozptylovalo a odrazovalo od příjemného poslechu. Ano, tohle se mi líbilo a ačkoliv z tohoto materiálu určitě nebudu skákat do stropu, jsem upřímně rád, že My Own Grave stále existují a jedou si to své. Sedm!

Čas: 35:54

Seznam skladeb:
  1. Awaiting Death
  2. Necrology
  3. Hail the Blind
  4. None Shall See
  5.  Disciples of War
  6. Cerecloth
  7. Bloodline Broken
  8.  Exhumed to be Buried
  9. Age of Torment
  10. Carnal Revelations
  11. Incineration
http://www.myspace.com/myowngraveyar

Zveřejněno: 11. 08. 2009
Přečteno:
3559 x
Hodnocení autora:
7 / 10

Autor: Dw | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář