Nejbližší koncerty
  • 28. 03. 2024Hrají: NAŠROT legendární hardcore ( Havlíčkův Brod ), NON...
  • 29. 03. 2024NAURRAKAR Nuclear Misanthropic Black Metal https://www....
  • 03. 04. 2024Gurs - post punk z Baskicka ve šlépějích kapel jako Chain...
  • 04. 04. 2024Conflict (uk), Ginnungagap (cz)
  • 05. 04. 2024Conflict (uk), Eye for an Eye (pl), Lucifer Efekt (cz)
  • 05. 04. 2024Black thrash metalová formace Unpure ze Švédska a black m...
  • 05. 04. 2024Hrají: N.V.Ú. punk ( Východní Čechy ), STREET MACHINE har...
  • 06. 04. 2024Conflict (uk), Eye for an Eye (pl)
DARK GAMBALLE – „Dobrý lhář“

Jako správní srdcaři jsme absolvovali martyrium cesty již ve středu odpoledne. Po cca 5ti hodinách jízdy s nutnými pauzami a neustálými Corbowovými komentáři, že už na to psychicky nemá, jsme dorazili do cíle.

V areálu bylo vše při starém, tzn. stejně jako vloni. Postavili jsme stánek a zázemí a jali se oslavovat zahájení již 14. ročníku BA až přibližně do 2 do rána. Poté jsem se s přestupem v Taškentu ocitl v Kašmíru. Zpátky do Jaroměře jsem se vrátil až ráno... (Márty)

Čtvrteční ráno i vzhledem k středečnímu cestování nebylo až tak krušné. Nyní již netrpělivě očekáváme první kapelu... ale... již první změny jsme zaregistrovali - horror tent je o poznání větší a hlavně dost uzavřený, tudíž je v něm v tomto parném počasí i horror conditions. Další změna je absence sprch na místě kde byly vloni, jsou v kempu, což je pro našince fakt hodně daleko, ale asi tu cestu dám...

Otvírákem jsou letos Pražáci FLOWERS FOR WHORES a pro mě velká neznámá. Shlédnul jsem druhou půlku jejich setu a musím říct, že mě nijak moc nezaujali. Tuctový HC + metalcore. V Čechách je spousta lepších kapel. (Márty)

Hned druzí jsou na metal shop stage ready THE LUCIFER PRINCIPLE z Holandska. Ani dvojka mě příliš nezahřívá, death metal bez přívlastku. Nuda. Situaci nezachránil ani basák s kontrabasem, dobrá póza, ale hudebně nic. (Márty)

To na třetí WAR FROM A HARLOTS MOUTH z Německa sem se těšil a byl spokojený. Sekaná obsahující hlavně HC, metal, místy i crust a jazz vsuvky je lahoda a pastva pro mé uši. Vydržel sem až do konce. Konečně něco, co mělo šmrnc. (Márty)

Švéďáci DARKANE rozbalili svižný a melodický death metal a dělali čest stylu země ze které pochází. Dobrý, dobrý, dobrý... (Márty)

CARNIFEX žel nikdo neviděl...

SADUS - Thrash as fuck a povinnost pro všechny drtiče silných strun. DiGiorgio nám trochu zestárnul, ale i tak to sypal na svojí pětistrunku bez jakéhokoliv kompromisu. Všichni jsme si zavzpomínali na staré časy a přesunuli se o dvacetpět let pozadu, kdy thrash vládnul světu. Trio muzikantů si koncert náležitě užívalo a na tuto dobu hustě zalidněné nádvoří dobře reagovalo na Steveovo uvádění jednotlivých songů. Pro starší ročníky neopakovatelný zážitek. (Corbow)

Řecké temné seskupení ROTTING CHRIST pro mě bylo prvním tahákem čtvrtečního programu. A pánové nezklamali. Dark metal se spoustou melodií přilákal pod Obscure Stage zatím největší počet pokyvovačů hlavami. Vousatý kvartet možná lehce doplatil na to, že musel hrát za denního světla, kdy všechny ty mystické a hypnotické melodie neměly na posluchače tak silný dopad, mně se ale i tak kapela líbila z dnešního programu zatím nejvíc. (Johan) Musím jenom souhlasit. Tato řecká čtveřice patří mezi mé velké oblíbence a dnes jsem si je taky náramně užila. Úvodní trojice skladeb utrpěla díky špatnému ozvučení, zbytek vystoupení ale nabídl úderný, melodický a energický black metal plný zajímavých a pestrých sól doplněných skvělým vokálem. Pro mé velké potěší se v playlistu objevili i skladby z alba Theogonia, čímž si u mě potvrdili statut dnešní jedničky.(Nathanella)

MADBALL jsem vydržel jen do poloviny jejich setu a možná mi dojem z nich zkazil špatný zvuk na začátku, kdy kytara jela v prvním songu jen z pódia. Nedá se upřít energie a nasazení, na druhou stranu ale pro mě až příliš jednoduché. (Márty)

Po prvním koncertě na předminulém brutalu jsem se na ORPHANED LAND celkem těšil. Každopádně prvotní zážitek letošní vystoupení nepředčilo. Ze začátku mi navíc přišlo, že se kytaristi moc nesešli. No potom již klasika a Mabool vedlo. Navíc potom začli tahat z kapsy ještě starší věci! El Norra Alila prostě vede. (Manafob)

Konečně jsem dorazil a poté co jsem prošel kolem MADBALL, kteří se mi velmi líbili, došel jsem do pivního stanu, kde jsem frontu málem nepřežil. Pak jsem raději hledal, kde sídlí redakční kolegové a trvalo mi to tak dlouho, že jsem mezitím shlédl i kus ORPHANED LAND, kde jsem ovšem spatřil pořádný kus nudy, tak jsem raději hledal dál a našel. Každopádně OL opravdu nejsou můj šálek čaje. (Dharm)

Po ORPHANED LAND měním žebříček, na 1. místo se posunjí Izraelci a tím pádem padají na stříbrnou příčku Řekové. Překrásný mix etnické blízkovýchodní hudby a promyšleného metalu nabídl úplně jiný zážitek než většina ostatních kapel. (Johan)

PAIN, jejich nová deska mě příliš nechytla, pravda nedal jsem jí mnoho šancí, nicméně naživo mě stále baví. Playlist ostatně sestával minimálně půl napůl se starými a novými songy. Jo, jo, Suicide Machine. (Márty) Mě asi Pain omrzeli, ať jsem se snažil jak jsem chtěl, vůbec mě to nebavilo. (Dharm) A já jsem naopak spokojen, jednak měli PAIN bezkonkurenčně nejlepší zvuk, jednak působili nejpřesvědčivěji. Jasně, je to veselý a hravý disko metal, ale úroveň to má a Peter i naživo dokázal všechno zazpívat (skoro) jako na deskách. (Johan)

Zato BIOHAZARD, to je jiné kafe. První kapela, kterou jsem si od svého příjezdu opravdu užil. Energií narvané vystoupení si užíval početný dav a Biohazard si tak mohli zapsat další úspěšné vystoupení. Mně se nejvíc líbil song Shades Of Grey. Za mě - paráda! (Dharm)

BRUTAL TRUTH, partička šílenců, která to před pár lety zabalila, aby se zase před ještě méně lety mohla v plné síle vrátit. Comeback jsem si vychutnal na Obscene Extreme a tady na Brutalu opět potvrdili, kdo že je pánem ve stylu grind a hlavně v mixáži tohoto stylu s punkem a crustem. Prostě paráda a sledovat Richarda za bicíma a jeho kreace, to je proste jen bonbónek. (Márty)

TURISAS jsem letos viděl podruhé a tentokrát jsem nějak neměl pro rádoby vikingské vyřvávačky pochopení. Ne tak publikum - hromada rukou nad hlavami, někdo i tancoval a vyřvával prvoplánovně hitové refrény s kapelou, která se pomalaovala a navlíkla do kožešin. Hořkou tečkou pak byl nevkusný cover od Boney M, takže jsem nechápavě kroutil hlavou a opět si připomněl staré známé tvrzení, že největší kravina se líbí nejvíc. (Johan) Já bych asi nebyla tak tvrdá, TURISAS mám docela ráda a na živo dovedou hodně dobře zahrát a strhnout lidi. Dnešní set nebyl stoprocentní, i když si to kapela užívala, něco tomu prostě scházelo. V porovnání s vystoupením na německé Ragnaroku skutečně průměrný set a byla to velká škoda, protože tance chtivé publikum určitě čekalo víc. (Nathanella)

MITHRAS asi není hudba, kterou jsem schopný pochopit. Zdálo se mi, že každý člen kapely si hrál svojí muziku - hlavně bubeník jako kdyby utekl z grindovky a ne a ne najít společnou řeč s kytaristou, který si hrál svůj megatechnický death metal. Po třech skladbách dávám Britům vale. (Johan) Pro mne naopak velmi příjemné překvapení! Pěkně to šlapalo, jak brutálně, tak i melodicky. (Manafob)

Američtí CYNIC jakoby se v dnešní době snažili dohnat to, co za posledních cca 15 let zanedbávali. Našinec je mohl vidět na BA už podruhé, přičemž dnešní vystoupení zahrnovalo novou éru kapely, počínaje novou deskou Trace In The Air. Hudební fajnšmekři mohli srovnávat s nedávným vystoupením před Dream Theater. Dnešní vstoupení poznamenaly technické problémy, které srážely plynulost setu na kolena. Po povinnosti Veil Of Maya byli všichni spokojeni. (Corbow/Dharm)


Zveřejněno: 06. 08. 2009
Přečteno:
3231 x
Autor: Redakce | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

13. 08. 2009 14:04 napsal/a DW
Zrovna
přestupuje v Taškentu .-)
12. 08. 2009 11:07 napsal/a semi_teapunxcrew.xf.cz
kytky pro devky
mohl bych poprosit autora clanu aby mi napsal alespon 5 lepsich ceskych zanrovych kapel nez jsou Flowers For Whores. dekuju. muzes klidne i na mail: xmartinezzx@gmail.com
10. 08. 2009 08:13 napsal/a immortal
:-))
Doporučuji nepodávat slivovici Mr. Johanovi (resp. raději podávat v množství více než obvyklém). Tož kurňa, člověk kterej hodnotí Turisas, Pain či Immortal, v tom musí mít zákonitě naprostej škatulkovej guláš a na něco pohlížet neobjektivně či naopak moc nadsazovat. Dle mého a to podtrhuji, subjektivního názoru Turisas dojeli na výkon zpěváka, Pain pěkné, ale tak nějak moc učesané. nechápu, že se někomu nelíbí nějaká předělávka Boney M a naopak u předělávky dalšího hudebního braku Depešáků se málem po.... a u.... blahem :-)) . To já jen, aby se Johanovi dnes dodře pracovalo :-)
09. 08. 2009 15:34 napsal/a DW
Turisas
největší kravina se líbí nejvíc, zvlášť pokud jsi nalitej jak prase.. Proč asi Korpiklaani vyprodávaj festivaly :))
07. 08. 2009 23:15 napsal/a Hanka
...jo z domova se to kecá.....
Ifo, znáš to me. Hodný klucí....nic setam nedělo.....ani se pořádně neožrali.....no a pak se vrátěj, uteče pár dní a začne to z nich lézt......