Nejbližší koncerty
  • 26. 04. 2024OBSCENE EXTREME WARM UP TOUR 2024 - tentokrát za účasti I...
  • 26. 04. 2024The Stubs (PL) + Arrogant Twins + Neuro Bats
  • 28. 04. 2024Neděle 28.4.2024 PARLAMENT CLUB PLZEŇ. SLOW FALL (Finla...
  • 29. 04. 2024RAEIN (IT) + Stormo (it) + Nervy
  • 04. 05. 2024Při příležitosti vydání split LP Toxic future / Life disa...
  • 06. 05. 2024CLOAKROOM (USA, Relapse) + PANENSKÉ PLAMENY
  • 09. 05. 2024NĀV + Łūt
  • 10. 05. 2024Již dvanáctý ročník rodinného metalového festu BUGRFEST p...
INSANIA

Již po deváté! Letos opět v Trhových Svinách.

Čtvrtek 18.6.2009 – Bierfore Party. Sraz zdravého jádra redakce přesně v 19:30 stíhají Corbow, Márty, Mára, Manafob, Goro, Johan, o pár minut později doráží Nathanella a záhy se rozjíždí diskuze o možnostech neustálého zlepšování již tak dost kvalitního webzinu. Plné tři hodiny trvá porada, při které platí přísný zákaz požívání alkoholických nápojů pod pohrůžkou výpovědi ze služebního poměru – nutno podotknout, že ani největší hrdinové se sklenky alkoholu ani nedotkli. Až úderem třiadvacáté hodiny mohl každý vypít jedno pivo a šupky dupky do hajan, aby ráno bylo moudřejší večera a naši čtenáři se dočkali kvalitního reportu neovlivněného návykovými látkami. Pro účastníky ještě dodáme, že nás svou přítomností potěšila celá 311. peruť.

Pátek 19.6.2009 – Po neprobdělé noci se to vstává samo, radost z čistých hlav lehce kalí jen počasí, dokonce pár hromů a blesků o sobě dalo vědět. Dešťové přeháňky ale naštěstí kolem třetí přestaly otravovat a tak mohlo dojít ke stavbě altánu a zprovoznění techniky k online reportování.

Těžký úděl první kapely padl na DIEVISION z Českých Budějovic. Ti před nedávnem vydali nové album Black Deep Drown a právě z něj zaznělo asi šest skladeb. Melodický úderný death s přesahy k thrashi nepostrádal nutné stylové atributy – ostře řízlé kytary, vyhrávky, změny tempa a hlavně poměrně pestrý vokální projev sahající od čistějších poloh k mohutnému growlingu. Na rozjezd to bylo vcelku příjemné překvapení. (Johan)

DISTASTE z Rakous to rozbalili v grind tempu. Po prvním songu přišlo vysvětlení od zpívajícího bubeníka okolo nezvyklého obsazení nástrojů. Dnes je totiž basák vypůjčený, kytarista bubeníkem a zpěvákem zároveň a basák kytaristou (pokud jste pochopili, jak se situace má, gratulujeme!). (Manafob) DISTASTE jsou prostě srdcaři a nepříznivé okolnosti jim nezabránily v účasti. A nutno uznat, že se s nastalou situací a novými rolemi popasovali velmi dobře a do lidí naprali poctivou porci klasického grindového běsu. Člověk neznalý by asi ani nepoznal, že se věci mají jinak, než bývá běžné.  (Johan)

ARCH OF HELL čertužel potkaly nějaké patálie na cestě a tak jdou na pódium AZAHEL´S FORTRESS, pro změnu zase z Rakouska.  Pro trio s automatickým bubeníkem ale nemám pochopení, kolovrátkový bezzubý melodický black metal s marnými pokusy o občasný démonický zpěv komentuje Goro slovy o slepých uličkách v metalu. A já s ním naprosto souhlasím. (Johan)

Ani GORGONEA PRIMA nedorazila a tak po delší pauze nastupují  F.O.B. Pódium zdobí nová plachta a inventář festivalu má zatím největší smůlu na počasí. Prší, přesto mají táborští nejlepší kulisu a v přední řadě se dokonce dává desítka nadšenců do tance. Skladby z The Dice mají pořád říz, zazněla i nějaká novinka, a i přes vřelé přijetí si nemůžu odpustit jednu poznámku. Zvuk by si F.O.B. zasloužili hutnější a jedinou cestu vidím v přibrání druhé kytary, alespoň pro živou prezentaci. (Johan)

Pořádající MATER MONSTIFERA sázela jak na skladby z alba Zrozen z hříchu, tak na novinky. Vedle léty prověřené Nevinnosti samozřejmě nemohla chybět nedávná singlovka Beletseri, přičemž část jejího textu tvoří nové namluvené potemnělé intro. V průběhu setu MM zazářili na pódiu i nad ním ohně a i přes další dešťové přeháňky dokázala kapela lidi pod pódiem udržet. (Johan)

Slovenští GALADRIEL od prvních chvil ukázali, že se s ničím nebudou mazlit a rozjeli svůj temný, melodický dark metal v plné síle. Úžasný chraplavý vokál Doda doprovázela svým operním zpěvem Witch a na mou velkou radost se v jejich setu objevilo i několik starších skladeb. Jediným slabším prvkem celého vystoupením byly zvláštně znějící bicí, nedostatek ale vyrovnaly výborné kytary a klávesy. Zazněly skladby z alb z From Ashes And Dust, Empty Mirrors of Oblivion  i posledního Renascence of Ancient Spirit. (Nathanella)

Nejlepší kapelou pátečního programu pro mě byli BELLIGERENCE (Cz). Perfektně sehraná kapela sázela s přehledem skladby z úspěšného alba out:red a řízný mix death, black a thrash metalu přitáhl na plac nejpočetnější zástupy. Markétka za mikrofonem strčila do kapsy nejednoho chlapa a na vystoupení nemělo (negativní) vliv ani podstatné zamíchání sestavou. Klávesy jsou momentálně out, zato tři kytary znamenají výrazné přitvrzení a zmohutnění soundu. (Johan)

Na MINORITY SOUND (Cz) jsem byl opravdu zvědavej. Dvoučlenný projekt, který se podařilo nasadit i na pódium, měl na letošním Afodu premiéru. Ze začátku měli pánové trochu problém s vyvážeností hladin jednotlivých nástrojů a hlavně samplů, které hrají v jejich muzice prim. Pak už se ale jelo ve velkym. Podařilo se zachovat diskotéku a živost zajistili zkušení muzikanti. Myslím, že kdo vydržel, neprohloupil. Já jsem výborně bavil, a i když nechtěli, muselo se přidávat i opakovat. (Manafob)


Zveřejněno: 19. 06. 2009
Přečteno:
3180 x
Autor: Redakce | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

24. 06. 2009 07:34 napsal/a marty
bierfor
abstinenci? z toho se nevykecas, ja te videl... :)))
21. 06. 2009 20:47 napsal/a Nathanella
bierfore...
...hele, tam někdo jako na bierfore pil? Že sem tak poctivo dodržiavala abstinenciu...
20. 06. 2009 13:42 napsal/a manafob
ok
no lidi meli velkou vydrz ... na pohodu...
20. 06. 2009 13:10 napsal/a manafob
ok
no lidi meli velkou vydrz ... na pohodu...
20. 06. 2009 07:29 napsal/a 2Orbb
Žeru
Žeru. :). Tak co, kolik lidí tam přežilo druhou noc a v jakém stavu?